Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 42 920
  • 726
  •   1
Отговори
# 525

За злобния светът е зъл и злобен.
И вижда той във всекиго подобен."

Шекспир.

Възхищение и от мен!

Позволявам си да пиша тук отново,защото от 11.02.2012 ще живея в Телфорд(май имаше някоя мама от там....)Само да попитам има ли нещо,което да си взема с мен от БГ,което да е много необходимо?
пс: като изключим документи,лекарства......

Уважавайте се милчки,нека си помагаме с каквото можем!

# 526
...Само да попитам има ли нещо,което да си взема с мен от БГ,което да е много необходимо?
пс: като изключим документи,лекарства......

Позитивизъм, добро настроение, вяра, че ще се справите  Wink
Късметлийската рокля, любимите обувки, книгата от нощното шкафче..

О, и да не забравите детето  Mr. Green

Сериозно, не мисля, че има нещо, което да не може да си вземете от тук...

# 527

Сериозно, не мисля, че има нещо, което да не може да си вземете от тук...

ракийка няма, ракийкааа Sad Laughing

# 528
Крем Здраве. Рядко го ползвам, но от всичките антисептични кремове, които съм пробвала по света, този си остава най-добрия за мен.

Бочко не съм ползвала никога, но доста хора го хвалят, така че ако го ползвате вземете си и него. Всичко друго си го има и тук.

Ако не ви се хвърлят много пари за електро уреди пратете си дребната кухненска техника, телевизори и други подобни (аз така направих) иначе тук да си набавите всички удобства, които вече имате ще ви струва толкова, колкото да си купите и необходимите мебели.

Ракийка има по БГ магазините, включително и онлайн, но ограничен избор и много скъпа. Ако държите на БГ вино, също избор ограничен, а в Теско имат само червено и то някакво абсолютно безизвестно.

Тук не съм виждала кръгла тава. Малко смешно звучи, но знам че някои си държат на кръглите тави Simple Smile ако и ти си от тях вземи си тави от БГ.

Чушкопек можете да си вземете от БГ магазина онлайн, но тук като нашия пипер не съм виждала. Или е един много тънък или е като камби, да не говорим за цените, така че домашните лютеници ги забравете, както и домашния печен пипер. Ако някоя мама знае от къде да си купя като нашенския пипер в Съри ще се радвам да сподели, а и ако може да е на сносна цена, че много обичам печен пипер.

Засега за това само се сещам. Другите ще допълнят списъка предполагам.

# 529
Sorry ама не издържах и ще се включа  Laughing Joy
Чушкопек от както съм  в Ук не ми е трябвал...обичам печени чушки и си ги пека във фурната или на грила  Laughing Чушки червени в теско има освен камби има и като нашите в бг...червени..дълги..вкусни...само че са в пакет по две бройки. Зелени такива съм виждала в турския магазин...
Точно в Теско има много голямо разнообразие на вино...червено, бяло, розе...за това колко е известно ще си замълча да не обидя някого  Joy Тук  съм пила много хубаво червено вино. Може би зависи и колко е голямо Теското  Rolling Eyes Пък ако в Теско не ти допадне храната или алкохола има и други магазини  Wink
За крем здраве и аз го харесвам  Simple Smile
За ракия, да ако пиеш  Simple Smile аз имам ракия която е 60-70 градуса  Joyама тя е за медицински цели и разтривки  Joy А ако на някой му се пие си разрежда с мин. вода  Laughing
Толумбичка ти е дала хубав съвет а аз ако може да добавя да не забравиш да си вземеш и чувството за хумор... Grinning Laughing тука ще ти трябва...

# 530
Ракийка има по БГ магазините, включително и онлайн, но ограничен избор и много скъпа.

Имам приятел тук, който има два магазина с бг стоки, но той не внася ракия вече, защото излизала много дебела цената и не се купувала. В турския магазин, където предлагат бг стоки също нямат ракия, та...пием водка Sunglasses Laughing
Вино купуваме от Теско само френско и все като имат 50% намаление. Купим няколко бутилки и си имаме до следващата оферта. Хубаво е, не ми липсва нашето.

За пипера, аз вече 3 пъти си взимам от тези камби и си ги пукам във фурната, стават си идеални. Иначе съм взимала маринован в буркани от Теско - много добре са го докарали Simple Smile

Като сме на тази хранителна вълна, се сетих да ви попитам. Готвите ли английска храна? И кой ви научи? Аз се пробвах да направя mince pie и нищо не се получи - изхвърлих го Embarassed

# 531
  • Нотингам/Пловдив
Аз проготвям на моите принцеси английска храна понякога.Фаворити са им е Jacket Potatoes и Shepard pie.Рецепти си намирам в интернет.

# 532
  • Folkestone, UK
Привет на всички и от мен  Hug
Много е кофти да видиш тук извадени томаховки, когато можем да си съжителстваме мирно и тихо и всеки да си казва мнението, а питащия сам да избира чие е меродавното за него.
Толумбичке, ако знаеш колко често ми се е налагало да си мажа раните с този мехлем на Шекспир...
За английските манджички  - където работя имаме готвачи (доста добри) и аз все намирам по някоя минутка да погледна какво и как го правят и после пробвам и вкъщи. Много не са ми по вкуса тези ястия, но има някои, които си заслужават, особено когато си имам английска половинка, мръщеща се на някои български вкусотийки  Laughing
Голяма част от английската кухня е заимствана от индийската, но пак променена за тукашния вкус. Има хубави готварски книжки, на мен ми препоръчаха такива, които са за обучението в колежите. Нещо като основа на английската кухня - с много рецепти. Ще се опитам да намеря конкретно заглавие. Иначе - как може тортите да се предпочитат горещи (няма значение как ги наричат), да ги заливат с течна сметана и да си ги консумират с лъжица... Laughing
Фенка съм на Бонофи пая, Стики Тоффи пудинг (ама го предпочитам студеничък  Laughing) и Колифлауър чийз.
Най - лесното за мен е Шепърд'с пай и Тоудс ин холс.
Съжалявам, ако изнервям някого с поста си, мога да помогна с изпитани рецептички на лични  Simple Smile
Лек и приятен следобед на всички  Hug

# 533
Аз влизам на бързо и за малко  Mr. Green.Печен пипер обелен в буркани си купувам от Лидъл.
В нас се готви почти 90% английска кухня ако някой иска рецепти нека пише на лични да не разводняваме темата.
LamaRina ти за какъв минтс пай говориш? Peace

# 534
Относно виното в Теско, говорех конкретно за Българските вина, нали момичето пита какво да си вземе от България, иначе че всякакви вина има от цял свят е ясно.

Именно тези червените пиперки в Теско не са като нашите, много са тънки. Иначе камбите им са дебелички ама са камби, няма да влязат в чушкопека. Знам че може на фурна, но друго си е на чушкопек и по-лесно се белят и някак си вкусът е друг. Знам, че има пипер в буркани, но не е същото като прясно изпечения, а и не става за лютеница, поне не и за рецептата на баба ми Simple Smile

Пазарила съм от всякакви магазини, не само Теско. Няма да намерите разнообразие на БГ вина. Вина обаче има всякакви, евтини и хубави.

Готвя английска храна, като рецепти си вземам от интернет, основно от BBC Food уебстраницата, като досега всичко ми се е получавало, но пък и те дават много подробни инструкции, включително спрямо фурната какви градуси да се сложат и точно колко да се пече. Рецептите на Гордън Рамзи и Джейми Оливър също са хубави и лесни за изпълнение.

# 535
Може би защото ги слагаш в чушкопека за това са ти тънки....аз като ги пека във фурна са ми супер, разлика не намирам във вкуса,даже са ми много вкусни..и печени и пълнени с ориз, но на печените камби има разлика...и то голяма.
Печени чушки в Лидел и  ние си взимаме, всъщност ние отиваме там само за печени чушки и кисели краставички  Simple Smile
П.П.  Макар, че днес сготвих пиле  фрикасе, май ще се пекат чушки.... Laughing Crazy

# 536
Признавам си, че тези специално не съм ги пекла. Нямам и чушкопек, наканих се да си купя, но не си намирам пипер като у нас и се отказах. А че тези пиперки са тънки си ги виждам и като ги слагам на манджи и салати. Може би аз съм се разглезила с хубавите дебели пиперки за по стотинки от нашия край, то се е видяло че ще се отяждам на печен пипер като се прибера лятото на гости на родата.

# 537
Aaa за цената никой не говори  Simple Smile тук да си напълня тавата давам 7-10£ само за чушки  Crazy ама съм си чревоугодник и като ми се прияде или припие нещо няма сила дето да ме спре  Joy
А за вкуса.... Laughing е то каквото и да вземеш за пример като вкусови качества на храна от Бг и то в хубав край, домашно отглеждана....няма как да го сравним със който и да е супермаркет в Ук....
Не мисля, че става въпрос за глезен или не....когато сме расли и отглеждани в  България и знаем какъв е вкуса на хубав домат, краставица, пипер и т.н. няма как да не ни липсва  Wink

# 538
  • UK
  Тук е мястото да благодаря на пакистанската общност в Бирмингам  Joy за хубавите и евтини магазини за плодове и зеленчуци - пресни и вкусни, нищо общо с тези от Теско и Азда. Лятото дините им бяха по-хубави от тези в БГ-то. И тук приключват позитивите на местожителството ми  Laughing
 И аз гласувам за ракията  Laughing От Б-я си нося още: чай от мащерка и Upsarin, чубрица, сминдух, самардала, крем за лице, лекарства Flutter
 Зайче-Дафи Lady DiDi живее в Телфорд, но тя спря да пише, активна е само във ФБ. Но не пречи да си спретнем някоя среща, на мен ми е на 40мин. с кола.

# 539
Дайте линк към групата във Фейсбук, че ми стана интересна.

Общи условия

Активация на акаунт