Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 42 937
  • 726
  •   1
Отговори
# 705
Ихаааа, така се радваме на снега, при нас има мнооого и е фантазия! Да не разправям, че дребната е събудила баща си в 7 облечена с шал, шапка и ръкавици, готова за игри Simple Smile А той милия, след като цяла нощ ме дебне да не заспя, кърмейки и да затисна бебето  Mr. Green сега строи иглу, защото според Стефания снежния човек се нуждае от дом, все пак.
Шу честит нов дом и от мен! Щастливи и безгрижни в него!

# 706
Мамчета , моля да ме ориентирате как точно е структурирано началното образование във Великобритания и има ли разлики м/у Англия, Шотландия и др. части? Знам само че се тръгва на у-ще на 5 г. , но предполагам че това е нещо като предучилищен период , какво се учи тогава? Кога се започва писането с транскрипция и пр. Ако някой вече е минал по пътя- преместване с деца в училищна възраст които не знаят английски , би ли споделил как точно се случиха нещата? Признава ли се нещо от Бг образование и като класове как се приравняват?

# 707
Честит ви снежец на всички Simple Smile аййй голям ми е кеф Simple Smile излязохме с бебко, брат ми, мъжа ми сутринта в градината - малкото откачи от радост Simple SmileSimple SmileSimple Smile направихме си снежен човек (малко странен стана, но се посмяхме). А като решихме да се прибираме, малкия като каза рев, тръшкане, не иска вкъщи, иска да си седи навън детето ... чак ми стана гадно, че го прибирам, но ми е сополивичък и не исках да прекаляваме.
Аз да си питам - от вчера със сополките му тече и кръвчица, дали да го водя пак на лекар, дали не?!? Не е много, но не е и спирало. Не знам сега дали са напукани капилярчета или си е изподрал нослето вътре (тъкмо научихме, че пръстчетата ни могат да се пъхат в нослето). Иначе му няма нищо и гледам да не се стресирам наново, но пък не мога и да го подмина.
Да не говорим, че аз вчера станах с едни болки в корема, цял ден ми се повръщаше (не съм бременна, както вече предположи свекърва ми), едно адско главоболие. Тази сутрин към 3 се събудих от едно диво сърцебиене, едвам си поемах дъх. Сега пък съм ок, само главоболието ми е упорито и не иска да минава (въпреки, че вече пих хапчета за глава).

Като изключим това Simple Smile сериозно този сняг ми повдигна много настроението Simple Smile Дано и вие му се радвате, колкото и аз Simple Smile

# 708
бобчото,

Има разлики между Англия и Шотландия, да.
Какви са в детайли, не знам, но не виждам и защо е толкова важно.
В крайна сметка, установяваш се някъде и каквото за другите, такова и за вас.
Мисълта ми е, че според мен, няма кой знае какво значение,
дали учат за римляните на 9 или 10 години, например..

Училището, най-общо си започва на 5 и си е училище-
класна стая, чинове, структурирано време, няма спане като в детската градина.
Какво могат да учат деца на по 5? Азбука, как се свързват звуците, за да се чете,
елементарно писане, изграждане на елементарни умения за решаване на проблеми..;
всичко се поднася бавно и постепенно с много игри и занимания.
Това с писането с транскрипция изобщо не го разбрах...

Не виждам какво може да се приравни или пък признае от начално БГ образование и защо е нужно...
Идват родителите, установяват се на адрес, подават документи в местната община,
детето се приема в съответното училище, избрано от родителите в района на местоживеене
или където са останали места. Детето се приема в клас, съответстващ на възрастовата му група.
Помага му се с езика, с допълнителни занимания. По принцип тукашните училища имат опит
с деца, чиито първи език не е английски и си имат методика за интегриране.
Децата, едни бавно, други по-бързо си научават езика и си се развиват,
родителите им се притесняват, разбира се, а като дойде момента,
в който английският взема превес, разбират безпочвените си страхове.
Системата си ги поема децата, образованието е безплатно.
Адаптацията и организацията на големите е много по-сложна и за притеснение  Peace

# 709
ev:) ,

По-добре си обърни внимание на теб..
Сърцебиене, главоболие...преумора ли е, излишни притеснения ?

Този сняг най ще ме зарадва, когато получа смс-утре сме затворени  Whistling

# 710
  • Лондон
Този смешен сняг само за децата е кеф, да не забравят как изглежда... ние се оказахме неподготвени, вадих в последния момент ски екипите, подготвени в куфарите за края на месеца Rolling Eyes, че се оказа, че нямаме какво да облечем за такова време, но няма как... утре не ми се мисли какво ще е по пътищата, като знам как всички тук са много "умеещи" в карането на мокро със сняг и на Хийтроу отмениха половината полети днес...драма голяма...

Шу, вие сте голяма забава, но си представям какво ти е Simple Smile Simple Smile Дано ти стигнат силите да се справиш... и да си починеш, ако можеш, кога тръгвате?

Аз влязох официално да се похваля, че си имаме училище за на есен, моето дете от 4 теста има 2 покани, един отказ и в едно е на лист на чакащите, но не мисля, че ние ще ги чакаме Wink Толкова доволна отдавна не съм била, целият месец си го изкарахме в тестове и после чакане... По случая се очертава местене...но определено ще бъде за добро :lol

Да поправя предните постове Heart Eyes, децата, родени преди септември, тръгват на 4 на училище, ако това има значение по темата, разбира се

Хубава седмица на всички...

Толумбата, мисли така на глас, разведряваш ни, че иначе става доста тягостно напоследък... Confused

# 711
  • На село (близо до Лондон)
Хубав сняг днес, децата се радваха. Но утре как ще се кара до училище, детски гр. и прочие Confused

tzvetak браво на детето и на родителите. Моят Денис и той на есен с песен на училище, готов е да ходи вече Simple Smile, само Питър ще ми остане в къщи Thinking

Ana Mu как е се справяш с трите деца? Спи ли бебка? Каките сигурно много и се радват...При мен по-леко почна да става след като Питър пролази/проходи...
Шу леко да свиквате и да се напаснат нещата в новата къща. И ние сме в процес на купуване на нова, по-голяма къща, че голяма челяд стана и почна да ни отеснява сегашната къща   Simple Smile

# 712
Аниджи, сьжалявам за кьсня отговор Simple Smile чак сега прочетох. На саита наистина няма снимки и цени, права си! Ние този пьт порьчахме 2 малки торти че 2 дена беше партито. Не сьм 100% сигурна, но мисля че тората имаше 8 парчета и струва 15 паунда. По принцип са правоьгьлни -15, 20 парчета.
Аз този уикенд пак си спретнах баклавичка в тавичка  Party Дупе да ми яко!   Mr. Green

# 713
DNP благородно завиждам за баклавичката.Аз по принцип си я правя и съм си донесла кори от БГ но заради алергията на Джоджко не съм правила а и май скоро няма да направя  Cry.Изяж едно парче и заради мен моля те  Peace

# 714
МАМИ !!! Който има възможност-елате да пртестираме против шистов газ у нас и в Румъния. Ето линк къде и кога   :
http://en-gb.facebook.com/#!/groups/239048626126617/

Да не позволим част от България -нашата родина която винаги ще ни чака-да се превърне в пустиня с неминуеми последици за здравето и поминъка на хората !

# 715
бобчото,

Има разлики между Англия и Шотландия, да.
Какви са в детайли, не знам, но не виждам и защо е толкова важно.
В крайна сметка, установяваш се някъде и каквото за другите, такова и за вас.
Мисълта ми е, че според мен, няма кой знае какво значение,
дали учат за римляните на 9 или 10 години, например..

Училището, най-общо си започва на 5 и си е училище-
класна стая, чинове, структурирано време, няма спане като в детската градина.
Какво могат да учат деца на по 5? Азбука, как се свързват звуците, за да се чете,
елементарно писане, изграждане на елементарни умения за решаване на проблеми..;
всичко се поднася бавно и постепенно с много игри и занимания.
Това с писането с транскрипция изобщо не го разбрах...

Не виждам какво може да се приравни или пък признае от начално БГ образование и защо е нужно...
Идват родителите, установяват се на адрес, подават документи в местната община,
детето се приема в съответното училище, избрано от родителите в района на местоживеене
или където са останали места. Детето се приема в клас, съответстващ на възрастовата му група.
Помага му се с езика, с допълнителни занимания. По принцип тукашните училища имат опит
с деца, чиито първи език не е английски и си имат методика за интегриране.
Децата, едни бавно, други по-бързо си научават езика и си се развиват,
родителите им се притесняват, разбира се, а като дойде момента,
в който английският взема превес, разбират безпочвените си страхове.
Системата си ги поема децата, образованието е безплатно.
Адаптацията и организацията на големите е много по-сложна и за притеснение  Peace
Системата си ги поема децата-не звучи добре-като промиване на мозъци и обработване !!

# 716
edamianova,

Система си е, да-образователна система.
И си ги поема децата, защото образованието е задължително, но и достъпно.
За един, образованието, осигурявано и регулирано от държавата е промиване и обработване на мозъци.
За друг-шанс за придобиване на знания, умения и социално интегриране.
Всеки да си го разбира и приема, както иска и както му звучи.
Кому е нужно това репликиране  Tired

# 717
  • Лондон
на български нали така се казва "образователна система", "здравна система", и тн.... Хайде, малко почивка от простотиите, ако никой не възразява, че нещо стана много наситено напоследък

# 718
ЕВ:) наистина на себе си обърни внимание!

Tsvetak честито, много се радвам. Какво е училището, частно ли? Дано намерите хубава къща и лесно да се пренесете. Кога заминавате вие и къде?

Ние сме готови с РД на Яна. Само едно детенце не ни е отговорило. Ще има 10 деца в клубче или по-точно клубище , че е доста голямо. Подаръка също го взехме днес, че беше намален, а тя от доста време го иска. Скутер с цвят жаба.о
Я аз сега да се оплача от големия. Принципно е добро дете, чете много, в училище се справя ноооо не мисли, ама грам. Онзи ден като бях на доктор за счупения пръст и те нали все ме питат кога ще се местя в друга поликлиника и аз все казвам, че нямам нет и не знам къде има в нашия квартал. Та както смутено се оправдавам, Боян заявява на прекрасен английски:" Е как да не знаеш, аз знам! Нали онзи ден като караше ти го показах, та даже ти каза че не си знаела че тук има поликлиника! Та даже е и близко до нас!" Умрях от срам. А днес както си готвих и си режех нещо, чудото му с чудо се промъкнал зад мен и като се извика... направо ми спря сърцето. Тръгнах да го бия, но държах нож иначе хубаво щя да го опатках, ама той баща му го подхвана. Оправда се че Яна му казала да ме уплаши. Казвам ви скъси ми живота с 10 години.

Лека седмица на всички, тук грам сняг няма.

# 719
Леле Шу на кълбо съм да знаеш само как се смея ама на глас честно Simple Smile)))))))

Общи условия

Активация на акаунт