Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 43 278
  • 726
  •   1
Отговори
# 390
~ Extraordinary D ~ аз я пазих много стриктно диетата, упражненията които правих бяха с един степер, всяка сутрин по 10-15мин.

След като ги смъкнах отидохме на море, и то на All inclusive, качих три кг, после си останах със същите кг., но ако се отпуснеш и почнеш всяка вечер да си похапваш стабилно пак ще качиш. Иначе като цяло успях да си запазя килограмите.

# 391
  • Лондон/Пловдив
Здравейте момичета аз от снощи съм отново на английска земя . Ако някой помни нашето прибиране малко инцидентно беше към БГ моя свекър получи инсулт и се прибрахме да сме при него малко . Е познайте днес сутринта отново е получил инсулт преди час ни се обадиха да ни кажат .Какво става не знам толкова беше добре и ходеше без помощ вече и съвсем малко му трябваше още за да се възстанови напълно . Сега пак е много зле в интензивното и пак трябва да се молим да мине най-страшното .Вече направо тотално съм съсипана  Cry
П>С аз моята синя карта точно 5 месеца я чаках , а за детските също много бързо ни върнаха акта и другите документи може би на 10 ден . След това е голямото чакане 7 месеца и накрая ние звъннахме и след 2 дни бяха превели парите за 7 месеца .

# 392
Чери мам много съжалявам за случилото се.Дано бързо се оправи свекър ти  Praynig

Аз имам нужда от информация.Искаме да си купим кола.Не мога да разбера обаче кой е най-добрият вариант-нова на изплащане, Approved Used или някоя по-стара, която след година да я сменим за нова  newsm78 Чета, гледам, питам и всеки различни неща ми казва.Едни казват, че ако вземем чисто нова ще трябва да плащаме 300 паунда за преглед и изобщо излизало не много добре, друг казва, че ако вземем по-стара ще плащаме повече данъци и такси заради вредните емисии.....Ако вземем по-стара и след година я сменим за нова какво ще спечелим, т.е каква е целта на цялата врътка.Та ей такива нещица ако са ви ясни ще са ми много от полза.Или поне да ме насочите къде мога да прочета, че да ми светне малко.
Благодаря ви предварително    bouquet

# 393

E.L., незнам от колко време имате вашите, ама ако отговаряте на условията, не е ли по - добре да действате в тази посока - и двамата да си имате сини?
не , нямаме 1 година с карти, а и мъжът ми смята да е installation electrician, което по принцип се работи като субконтрактор и няма да му трябва синя карта.

# 394
Елица-сестрица купуването на кола както и купуването на имот е нещо, което много зависи от личните предпочитания, затова и получаваш различни отговори. Ще се опитам да ти отговоря доколкото мога обективно.

Шофьор съм от 14 години и всякакви коли са минали през ръцете ми, ако мога винаги бих се възползвала от опцията нова кола на лизинг (в случай че не мога да си я платя изцяло).

Относно сервизирането на автомобила, всеки автомобил трябва да се сервизира поне веднъж годишно особено ако е стар. Под сервизиране имам предвид стандартната смяна на филтри, преглед и евентуална смяна на масло и т.н. Разликата при новите автомобили е, че имат гаранция и/или са на лизинг, следователно искате или не нямате избор за сервизирането трябва да се направи задължително и навреме, докато при старите можете да изберете да пропуснете сервиз, въпреки че аз не бих го препоръчала. Колкото по-стара е колата толкова по-скъп сервиза, защото неминуемо ще открият нещо, което да трябва да се поправи. Също така ако вземете нова кола 3 години не подлежи на МОТ.

СО2 емисиите не зависят толкова от това колко е нова или стара колата, а колко вредни емисии произвежда. Някои коли регистрирани след 01.03.2001 може да са с 0 паунда или много нисък пътен данък, ако са с малък двигател и не произвеждат много вредни емисии. Затова в тази държава малките коли с малък двигател държат добри цени и са особено търсени. Особено ако са регистрирани преди тази дата, тъй като тогава се гледа кубатурата, а не емисиите. Когато говориш за стара кола предполагам нямаш предвид кола, която е регистрирана преди тази дата. Ето тук можеш да видиш какъв пътен данък се плаща спрямо вредните емисии или кубатурата на двигателя ако е кола регистрирана преди дискутираната дата: http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/OwningAVehicle/HowToTaxYour … hicle/DG_10012524

Голям недостатък на старите коли, никога не знаеш как са поддържани и почти винаги имат нужда от допълнителни ремонти. Затова, това би бил чак третият ми избор.

Вторият ми избор както се подразбира вече би бил одобрена използвана, защото тогава, колата е минала обстоен преглед и обикновено има няколко месеца гаранция.

Избор едно и две за мен изцяло зависят от финансовото положение, възможността да се минат нужните кредитни проверки и това доколко сте сигурни във финансовото ви бъдеще.

В краен случай вземате кола на старо докато можете да си позволите нова кола. Например ние сме живели тук преди няколко години, но сега сме от скоро и тепърва трупаме кредитна история. И двамата караме стари коли, но регистрирани след 2001, докато можем да си позволим нови.

В момента Пежо имат интересна оферта кола на изплащане, при която за три години нямаш никакви грижи по нея освен да си плащаш горивото и застраховката: http://www.peugeot.co.uk/home/ сигурна съм, че скоро и другите марки ще започнат да предлагат такива оферти. Мисли като местен, тук никой не се "омъжва" за колата си. Стандартната практика е да се вземе кола на изплащане, след три години да се върне и да се замени с друга по-нова.

Надявам се да съм ти била от полза и че мислите ми не са много хаотични Simple Smile

# 395
Корекция на горния ми пост, при офертата на Пежо, те поемат и застраховката, така че само горивото си плащате: http://www.peugeot.co.uk/finance/finance-offers/just-add-fuel/?s … omepage_animation

# 396
Това е мнението на съпругът ми,и аз съм съгласна с него, не ангажирам никой с него. Simple Smile
Човек си избира колата според възможностите, според това което може да си позволи.Чисто нова кола е скъпо удоволствие освен за поддръжка след като е изплатиш за примерно 5 години, колата има стойност не по висока от 50% от покупната и стойност. За тази разлика и за тези 5 години можеш да смениш поне 2 коли, ако искаш 3 Simple Smile и да не ти е никакъв проблем поддръжката им.,
Друг проблем с новите коли е ,че вече не са така здрави, качествени, издържливи както от преди 10 години и дори 5, автомобилите се правят така за да може да се купуват все по нови..автомобилната индустрия трябва да печели повече пари  Wink
Approved Used  са по добър вариант от чисто нови защото избягваш първоначалната загуба от стойността на колата (Чисто нова кола напускайки магазина се обезценява с 10-20%)
Избора е твой Simple Smile

# 397
Ние сме привърженици на Ауди и то големи.Нашата кола я взехме 6-месечна била е ползвана  от шефовете на Ауди.Както вече са ти казали не подлежи на МОТ.Предстои ни смяна на колата и пак на това се спускаме кола не по стара от 1 год. Peace

# 398
Cherry Mam съжалявам  Hug дано се оправи бързо  Praynig

# 399
Относно колите, аз съм с две ръце за нова   Peace .От опит го казвам, особенно сега като се наложи да оставим нашата в Б-я и си купихме от тук 2-ра ръка, една камара време неможем да намерим свестен майстор да оправи един проблем  Close .Опитахме се да вземем на изплащане малко употребявана ,но ни казаха, че трябва да сме живели 3 години в страната за да можем да вземем кола на лизинг.
 Cherry Mam много съжалявам ,стискам палци да се подобри свекъра ти  Praynig !
Толумбичке ,може ли някакъв линк за тази програма с гледането на деца от баби и дядовци,или  ако имаш идея къде да проверя Hug  .

# 400
  • Манчестър
Чери мам много съжалявам за случилото се.Дано бързо се оправи свекър ти  Praynig

Аз имам нужда от информация.Искаме да си купим кола.Не мога да разбера обаче кой е най-добрият вариант-нова на изплащане, Approved Used или някоя по-стара, която след година да я сменим за нова  newsm78 Чета, гледам, питам и всеки различни неща ми казва.Едни казват, че ако вземем чисто нова ще трябва да плащаме 300 паунда за преглед и изобщо излизало не много добре, друг казва, че ако вземем по-стара ще плащаме повече данъци и такси заради вредните емисии.....Ако вземем по-стара и след година я сменим за нова какво ще спечелим, т.е каква е целта на цялата врътка.Та ей такива нещица ако са ви ясни ще са ми много от полза.Или поне да ме насочите къде мога да прочета, че да ми светне малко.
Благодаря ви предварително    bouquet

Ми няма врътка, отговора е прост .
1, Ако искаш кола , сигурна да те закара от т.А то т.Б вземаш нова.
2. Ако искаш кола да се понаучиш на Ук каране - вземаш стара
3. Не разбирам врътката да вземеш стара и след една година да я замениш с нова.

такси,застраховки и тн е в зависимост от двигател, емисии и тн..
Чисто нова е хубаво,мъжа ми имаше тази практика в продължение на години, но в момента в които колата излезе от салона цената е надолу с 50%.
Наи-добре кола на 1 до 3 г с малко мили, дизел...

# 401
  • Bristol
Чисто нова е хубаво,мъжа ми имаше тази практика в продължение на години, но в момента в които колата излезе от салона цената е надолу с 50%.
Наи-добре кола на 1 до 3 г с малко мили, дизел...
Ох, и моят мъж като твоя мисли  Laughing За мен е важното да върви без проблеми и да не трябва да изплащаме кредити, стига ни този за къщата  Crazy

Аз да ви кажа какво открих. Изкарали са School league tables в сайта на ББС и са добавили нова колонка Higher level pupils (%) - Percentage of Year 6 pupils reaching Level 5, the level expected of a 14-year-old, in both English and maths. Това отдавна го чакам. Защото има училища с високи проценти на очакваното ниво, а реално никакъв зор не си дават да побутнат децата, които могат, да работят над очакваното ниво, то и стимул нямат  Rolling Eyes

# 402
Cherry Mam дано скоро се закрепи свекър ти  Hug

За кола, моята логика е, купувам това, което мога да платя и сега и не би ми разбило бюджета. Но на изплащане, да не давам на куп, ако ми харесват условията. Не бих си купила чисто нова кола за 15000 паунда, ако имам спестени 5000 и работя в момента хубава работа. Защото незнам утре какво ще става. Ще си купя запазена, на по-малко мили до 3000 паунда например.
  За работните карти, предполагам знаете, че тук http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucitizens/bulgaria-romania/wo … its/waitingtimes/ може да видите кой дати се обработват в момента. В момента са на 7 октомври, обикновенно като излезе датата вече се получават.

# 403
Толумбичке ,може ли някакъв линк за тази програма с гледането на деца от баби и дядовци,или  ако имаш идея къде да проверя Hug  .

Ето тук прочетох, в това изследване.
Пари не се плащат. Плащат се все едно осигуровките за държавна пенсия.
Поради това подозирам, че въпросът трябва да се отнесе до ревенюто.
Честно, не съм много запозната, затова спирам с интерпретациите  Blush

http://www.cwrc.ac.uk/projects/documents/Grandparent_care_briefi … ebsites_Nov11.pdf

Cherry Mam,

На мен това ми е единствената мъка, която ми носи животът тук-
че като се разболеят родителите ни и сме далеч, да помогнем, и се тревожим..
Преживяла съм го, много е тежко. Дано скоро имате добри новини...

# 404
Много благодаря за изчерпателната информация момичета   bouquet.Определено ми се изясниха нещата.
За сега май се спряхме на Approved Used.Докато се рових напред назад попаднах на сайта на банката  ни и там пишат, че предлагат заем точно за закупуване на кола.Според вас кое е по-доброто решение лизинг към самата компания или заем от банката.Лихвите са много сходни.Отделно предполагам и двата варианта се броят за кредитна история (ако всичко е наред разбира се)

Общи условия

Активация на акаунт