Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 43 218
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
future74 Твоята синя карта е по съвсем друга схема  Peace За НИН може да се пробваш да си извадиш и сега, кажи им, че търсиш усилено работа, но ти искат НИН и не искат да те вземат без него. Може да подадеш за невъзможни работи и да си изпринтиш отказите за да си убедителна. По принцип не би трябвало да ти откажат.  Ако ти откажат пробваш пак и така до успех. А иначе като почнеш работа ще ти дадат гарантирано.

popolota за жълта карта не съм запозната какви са сроковете. За синя се чака до към 6 месеца. В сайта, който постнах преди няколко поста пише в момента кой дати се обработват, но това е за момента. Сега е към 3 месеца. Вие къде идвахте да живеете  newsm78 Защото аз за ясла 400 паунда не съм чувала фул тайм. Моята е 650 паунда и е мнооогооо евтино, защото съм в едно диво уелско село. В Лондон доколкото знам цените са двойни и нагоре. Документ за ваксини не са ми искали в яслата, те не са задължителни. Накарай Личната ви лекарка да ти ги напише за да ги преравниш тука в Английския му картон. Документа от нотариуса не трябва да е на англ.

# 451
 За яслата сега видях, че ти си писала седмица, а аз говоря за месец  Crazy

# 452
ох успокоих се малко за яслите... Това 400 на седмица го гледах за Лондон. А и едни приятели имат дъщеричка на година и половина и те са в Лондон и тяхната струваше 400 на седмица. Може да съм гледала някакви скъпарски за това да е толкова...  А като има толкова мами от бг и си пишете всички по форумите няма ли някакъв вариант някоя мама докато така или иначе стои вкъщи за да си гледа детето да гледа и още 1-2 бг дечица на горе долу същата възраст срещу по-тънко заплащане от яслите? Извинявам се, че задавам толкова въпроси за неща които са обсъждани вече ама като пусна търсене по въпросите които ме вълнуват излизат няколко форума които почват от 2005-2006та година с хиляди теми по хиляди страници и просто трябват няколко месеца за да се изчетат а и не мисля че информация от 2005та е актуална... Благодаря много на всички отзивчиви мами тук, които са така мили и търпеливи да обяснят всичко което знаят   bouquet

# 453
 popolota На мен една приятелка ми гледа детето, когато е болна и не е на градина. Но не бих я оставила за постоянно с няколко деца. Ако се замислиш и ти не би, може би. Не ми много сейфти в необезопасена къща с няколко деца, с един гледач. Тя когато готви, сервира, преобува, мие, ходи до тоалетна, болна е, на холидей е и тн с моето дете какво се случва  newsm78 А ако някое пострада, какво правим. А как ще ги извежда навън.Ако сте с по-ниски доходи може да кандидатствате за такс кредит и да си помагате с сумата за градина, ако е регистрирана, а с приятелка не може. Има чайлд майндерки, това са такива гледачки по-домовете. В някой случай те имат предимство, но те са регистрирани, със сертификати, домовете им се проверяват. Понякога са по две, поне аз тука такива намирах. Но въпросите по-нагоре пак си ме притесняват.

# 454
Тук е мястото да попитам за бебчо. До колкото изчетох из форумите яслите са около 400 паунда на седмица. Има ли по-евтини варианти? Всяка информация ще ми е от полза! И освен това мъжа ми ще пътува с кола малко преди нас, а ние с бебчо ще тръгнем със самолет след това. Документа от таткото, който се издава от нотариус, че ми разрешава да пътувам сама с детето извън бг трябва ли да е преведен на английски? Освен това за яслите там искат ли някакъв документ за ваксините на бебчо или са същите както тук?

Пополота, за документи за работа не мога да дам съвет, не е и нужно, включили са се хора, които разбират и са ти казали. Искам само да се включа за въпросите ти за бебчето. Мис Файн ти е написала нещо, което при мен пък се е случило по друг начин. Моето дете не е ходило на ясла, но пък картата с имунизациите ми я искаха в градината, където ходи само 2 месеца за адаптация и то за по няколко часа. Попълвали сме и няколко форми за училището после за ваксините. С пристигането си тук, след като имате постоянна регистрация, ще трябва да се регистрирате за личен лекар. За детето веднага ще те насочат към детска консултация (тя не винаги е на същото място, където е личният лекар) и хората ще искат да видят какво сте имунизирали досгеа и какво следва. Тук наистина ваксините не са задължителни, но ако сте почнали вече да ваксинирате в България, редно е да довършите ваксините в ранните детски години. Така че ще ви търсят за това, ще ви пратят и писмо и ще искат хората да видят какво сте правили в България. Аз си бях донесла имунизационните паспорти на моето дете + преведени в таблица ваксините, имената, датите на поставяне и производителя и така беше много лесно на сестрата да се ориентира. Бъди подготвена за това. За документа за преминаване на границата, на мен ми го искат само в България (на излизане) и го нямам преведен на английски, тук не ми искат такова нещо. Таксите на яслите са наистина от 600 до 1200-1500 лири на месец, зависи от местоположението и часовете, които посещава детето. Най-евтин и надежден вариант е да си вземете жена от България, която да живее при вас и да ви гледа детето, обикновено се плаща към 350-400 лири на месец и осигуряваш стая, храна и консумативи за жената.

# 455
Imam edno pitane kam majkite na po malki de4ica.Kakvi kapki za zapu6eno nosle polzvate za 3 godi6ni deca.Na6ija spray svar6i,bjah si go kupila ot Bg a tuk ne mi se e nalagalo da kupuvam.Blagodarja predvaritelno i se izvinjavam za latinicata.

# 456
  • UK
речта на Камерън също е от Бъзикилийкс  Laughing
само че го пише най-отдолу та я прочетох цялата и през цялото време се чудех, как си е позволил да се изкаже така-не че няма попадения, но не мисля, че би го направил.

# 457
Да, и аз досега рових и разбрах, че е измислица също. Значи има нова мода в медиите...

# 458
Imam edno pitane kam majkite na po malki de4ica.Kakvi kapki za zapu6eno nosle polzvate za 3 godi6ni deca.Na6ija spray svar6i,bjah si go kupila ot Bg a tuk ne mi se e nalagalo da kupuvam.Blagodarja predvaritelno i se izvinjavam za latinicata.

ето тези ползвам http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQx7RYZg8fXW8nQk--jU1Z8f … qq2OZxAzCp7DT-4Nw
има ги в Буутс

# 459
  • Folkestone, UK
Привет на всички  Hug и хубава, топла и слунчева седмица ви пожелавам!
popolota, за жълта и синя карта подавате документите заедно и ги получавате заедно - по принцип имаше посочен срок от 7 седмици, но в последната една година ги правят за по 3 месеца. Друг вариант - запазвате си час и отивате директно там, като си вземате картите още на същия ден, но пък не се знае за кога ще имат свободни часове - варианта може да е и след 2 - 3 месеца, зависи и колко сте далече от там, защото никак не е евтиничко ако сте по - далече.
future74 за NI номер - когато имаш жълта или синя карта (което ти е разрешителното за работа), имаш доказателство за адрес, имаш си паспорт (като си запазваш час те ти пращат документ, в който са описани всички твои необходими документи, в зависимост от конкретния случай), тогава няма как да ти откажат номера. Въпроса е и доколко говориш английски и дали си търсиш работа или номера ти трябва, за да кандидатстваш за помощи. В никакъв случай не пиши, че ще искаш помощи, покажи желанието си да започнеш работа (не е необходимо да доказваш, че търсиш, но пък от друга страна е хубаво, ако си подготвена с повечко документи и маш нещо такова под ръка). Иначе по закон можеш да работиш до 28 работни дни без да имаш такъв номер, а започнеш ли работа и приложиш ли адрес и координати на работодателя за контакт, няма как да откажат. Някои българи плащат луди пари на счетоводители, за да им свършат тази работа, или пък да ги регистрират като самоусигуряващи се - техен си проблем, както е казал бай ни Ганьо:"Имал си бол пари - дал си..."
Информация за всичко има достатъчно из интернет, само трябва да се чете

# 460
Extraordinary blagodarja za otgovora,6te gi probvame.

# 461
B.B мерси за информацията. В интерес на истината не ми е минавало през акъла да искам НИН само за помощи:) Просто искам докато съм в УК да ми е легално всичко.

# 462
  • Bristol
Аз открих Стеримара тук, като се роди малката и вече нищо друго не признавам  Crazy
Да, и аз досега рових и разбрах, че е измислица също. Значи има нова мода в медиите...
Ужасна мода. Докато влезем в крак с модата, свеки с какви шокиращи новини ни бомбандираше от руската преса  Crazy С мъжът ми търсим, търсим по ББС нищо не казват и се възмущавахме какво информационно затъмнение има тук  Joy

# 463
Пополота аз като пуснах моята щерка на градинка(след като беше навършила две годинки) ми излизаше 430 паунда на месец фул тайм(от 9 до 3).Сега като навърши три ми спадна на половина-плащам, 51,25 паунда на седмица и пак е фул тайм(даже от 8:30 до 3 следобед).А като гледам за какви цени говорят момичетата направо  Shocked Явно местоположението наистина е най-важно.
За ваксини вече две години никой не ни е търсил.Тя досега не беше и за ваксиниране, че е с изострен Атопичен дерматит, но Маpи ме подсети newsm78

ninka maslinka при нас запушения нос е почти постоянно явление.Ползвам за малката едни капчици, които ги слагам във вряща вода в стаята където спи тя.Имат евкалипт вътре и много добре отпушват.Ето тези са.

# 464
  И аз ползвам Стеримар, да ви кажа, че го има и в Boots, но не във всички. Аз си поръчвам през интернет с безплатна доставка до близкия ми Boots и само минавам да го взема. http://www.boots.com/webapp/wcs/stores/servlet/EndecaSearchListe … Search=#container

Елица нашата градина е от 8 до 6, аз на това викам Фул тайм. След три годинки имат право на 15 безплатни часа и се доплаща разликата. Ти това го знаеш де, казвам го за новите мами. Дано бързо израстнете дерматита, моята племеничка беше с ужасен атопичен дерматит, но вече е доста добре.

Ох, станах на всяка манджа мирудия тук  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт