Великобритания-тема 39 Зимна Коледна Приказка

• 42 914
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
Елл и Ани, благодаря ви за насоките! И добре че ми напомнихте за картичка!  Hug Ние междувременно получихме покана за още един РД и сега докато изтрезнеем с Али от съботния и заминаваме на неделен. Нещо ново за мен на хоризонта - ще обходим селските зали по тия рождени дни, не знаех, че хората така ги наемали. Чакам с нетърпение да видя как и какво се прави на подобно мероприятие.

Толумби, и аз искам да изкажа възхищението си - рядко се случват хора да говорят с толкова топлина за работата си! Винаги те чета с огромно внимание и удоволствие!

Варнагърл, така ме накара да се усмихвам днес е този чушкопек, хехе, как ти дойде на ума, а гледай после каква приказка отвори! Голям сладур си!

ДНП, добре че пишете, момичета, дори за неща, които на пръв поглед са малки. Хайде, да ви расте новото зъбче здраво и силно!  Hug

Зайче Дафи, вземете си сърцата с вас. Защото, ако ги оставите в България, тук и всичко да има, дълго ще ви се вижда празно и без смисъл.  Hug

# 541
  • Нотингам/Пловдив
Дайте линк към групата във Фейсбук, че ми стана интересна.

Старата група е  "Бг мами в Англия" момичетата все още си пишат в нея,но след изпълненията последните дни има нова група  "Българските майки по света" в която се включват част от мамите.
 Не пращам линк ,че нещо не ми се получава , но като напишеш името на групата и си излиза във Фейсбук.
 За съжаление и тук става неприятно даже само за четене понякога,но какво да се прави .Хубав и успешен ден на всички ви. Hug

# 542
Здравейте момичета ,
има ли мами в ШОТЛАНДИЯ?Ние трескаво подготвяме документи и всичко необходимо за нашето ново начало. Simple SmileДоколкото разбирам има разлика в училищните програми между Англия и Шотландия.Това което в момента ме интересува е трябва ли ми ново копие на акта за раждане със специален печат ,че заминаваме в чужбина?Аз вече сам превела оригинала на английски,но за да извадя нов трябва да пътувам до града в които е родена.Разбирам че този акт бил необходим при записване на детето в училище.Моля ако някои знае нещо да пише.
Благодаря!
Поздрави

# 543
candy4ka, aз съм в Шотландия. Не ти трябва ново копие, може само да го покажеш при записване или да оставиш ксерокопие на преведеният. Пиши ми на лични, ако те интересува нещо повече.  Къде в Шотландия ще сте? Hug

# 544
Ще бъдем в Montrose намира се между Aberdeen и Dundee на моренцето.Пътуваме скоро на 04.02 до Англия и от там с кола на север към дъжда Laughing.Най-големите ми притеснения засега са свързани с дъщеря ми и дали и кога ще ни вземат в училище.Кое училище да избера ,те са три около нас.По какъв критерии,на сайта на училищата няма нищо което да подскаже.nana_cool ти в кои град си?
Поздрави

# 545

За злобния светът е зъл и злобен.
И вижда той във всекиго подобен."

Шекспир.

Възхищение и от мен!

Позволявам си да пиша тук отново,защото от 11.02.2012 ще живея в Телфорд(май имаше някоя мама от там....)Само да попитам има ли нещо,което да си взема с мен от БГ,което да е много необходимо?
пс: като изключим документи,лекарства......

Уважавайте се милчки,нека си помагаме с каквото можем!
Ракия-за пиене и медицински цели-незаменима е ,мед-тука няма свестен-все претопени ,крем здраве ,аспирин упсарин-не знам защо тука няма такова обикновено и ефикасно лекарство, подправки, билки.

# 546
  • Bristol
Дайте линк към групата във Фейсбук, че ми стана интересна.
Не само на теб, доста народ от тази тема се добавихме там  Joy

Момичета, пробвали ли сте тукашния Sudocrem. Открих го като се роди малката иначе аз в България преди почти 15 години ползвах Пенатен и тук като забременях бях поръчала на мъжа да ми носи от Германия hahaha Добре, че открих Судокрем.
А ползвали ли сте прахчетата на Beechams има и на други фирми подобни, парацетамол обогатен с витамин С. Разтварят се в гореща вода и се пият като топла напитка. Аз много ги обичам за настинка, редувам ги с чая  Laughing
Единственото, за което все още не съм намерила заместите тук е чубрица за готвене и шарена сол (сминдух) за сандвичите  Heart Eyes

nana_cool, с паспорт при вас не може ли да запишеш детето си? В Англия не е проблем, дали ще е паспорт или акта за раждане.

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 00:57 от Merry

# 547
Sudocrem  е много добър препарат.Прилича на Пенатен, но не е толкова твърд.Когато излезе в България ни бяха раздали мостри по аптеките.Бях раздала на мои близки с бебета и всички останаха доволни.Крема е много добър.Виждам ,че и тук доста го използват.

# 548
  • Bristol
Нещо ново за пенсиите Enrolling into a pension at work
Цитат
Starting from October 2012, all employers will enrol workers into a workplace pension, if they meet the criteria below. When you pay into your pension, your employer and the government will contribute too. Find out how this affects you, when this will happen and the benefits.

# 549
Голяма разлика не виждам, от това, което е сега.
Ще вкарат всички, пък после който не иска ще трябва да се отписва.
Сега е обратното. Не те записват автомчатично..
Не са обявени никакви задължителни проценти за участие от страна работодателя,
т.е. изглежда, че ще е както сега, всеки с различните си договори.
Цялото упражнение ми изглежда от типа стадни, но може и да греша  Peace

Като стана дума за Шекспир (за мен Валери Петров е гениален в превода),
препоръчвам ви един нов филм - Coriolanus,
където максимално уж е запазен оригиналния диалог на Шекспир.
Даже обвиняват Рейф Файнс, който освен във водещата роля е и режисьор,
че диалогът във филма идва тежък и не съответства на днешната аудитория..
И ако още не съм ви заинтригувала-Джерард Бътлър е в другата главна роля  Flutter

И още малко "класика"-много ми хареса втория Шерлок Холмс. Свеж и забавен.

Аз се наслугинствах за тази седмица. Време е да се поглезя.
Хубав уикенд и на вас...

# 550
Мери, предполагам че може, след като детето идва от друга държава.  Thinking Габи продължи направо в училището където беше и нърсъри друпата му преди това. Дори не си спомням освен апликацията за П1 дали съм носила други документи. Знам, че показвах акта (но пък той е с тукашен така или иначе) за нърсърито.

candy4ka, ние сме на островите, доста далеко от вас.  Crazy Погледнах в нета градчето в което ще сте. Много мой тип - малко, крадиви сгради, до морето и до големи градове.  Heart Eyes Мисля, че във вашият случай няма голямо значение кое училище ще избереш. Запиши я това което ти е най-близо, винаги може да я преместиш после, ако не си доволна, но се съмнявам да има проблеми.  Hug

# 551
Момичета като стана въпрос какво да си вземем от тук,помислих си че аз лекувам дъщеря си само с хомеопатия .Трябва ли да си накупя всички хомеопатични от тука или ще мога да ги намеря и в Шотландия?Имам предвид тези в малките кутийки на Боарон.Давам и коластра и зелена енергия,има ли ги и тях?За училището малко се успокоих ,като разбрах че главния учител казал че имат деца които незнаят добре английски и че с тези деца се занимават допълнително.Така се бях притеснила малката да не се чувства изолирана или самотна.Тя е много общителна и приказлива.Предния път като бяхме там за един месец си играеше с другите деца като имитираше разни животни и тичаше напред назад за да я гонят Laughing,накрая се получи разбира се .Хубав и успешен ден на всички!

# 552
Candy4ka, не мога да ти дам мнение за Шотландия, надявам се да се включат момичетата от там. Но аз преди няколко дни в Англия опитах да намеря точно на Боарон хомеопатични и не успях. Има някакви, но са други и непознати на мен. В клиниката джипитата ми казаха, че не работят с хомеопатия по тукашната здравна каса (т.е. не изписват хомеопатично лечение, нямало доказателства, че наистина действа), не изписват и имуностимулиращи (детето трябва да има нормална разнообразна диета). Да не говоря общо за всички, де, говоря за това, което на мен ми казаха в последните седмици. Хомеопатични има на други производители, други наименования, служителката в магазина не посмя да ми даде за детето. Помолих за адрес и номер на местен хомеопат, който да предпише подходящото. Тепърва ми предстои да го пробвам това. Ако е същото и в Шотландия, приготви се или да си носиш от България на Боарон, или да минеш на местен хомеопат с други препарати.

# 553
candy4ka моя личен опит с хомеопатията не е много богат, но съм намерила в сайта на Веледа различни хомеопатични продукти.Но са с различни потенции и аз определено не мога да се оправя.Иначе има хомеопати и може да пробваш с тях.Боарон не съм виждала никъде по аптеките.
Успех в новото начинание, сигурна съм, че ще се оправите  Peace

# 554
Нямам опит с хомеопатия, на този етап мисля че е добре детето да има разнообразна диета и само да си изгради имунитет. Исках само да попитам не е ли опасно сами да избираме какво да даваме на детето си, та макар и хомеопатично лекарство или добавка? Има много хора, които си носят много лекарства от България, но без да е предписано от лекар не е ли опасно това?

Общи условия

Активация на акаунт