Януарските шкембоци, вече стават на бебоци! - тема №16

• 30 868
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте и честити ви бебчета!
Аз както се чудех какво ще правя по цял ден вкъщи, така сега времето ми минава толкова бързо. Оказа се, че имам страшно много неща за вършене, за пазаруване, изобщо времето ми много добре се запълни, та даже не остана да седна да ви чета подробно.
Та само да се отчета - бебка е 2500 грама, шава по цял ден, не се спира и на майка си не дава мира Simple Smile
Купих вече някои неща, но още много остават, а времето минава бързо.
Подготвихте ли се за Коледа?

# 361
Дидка, защо не наемеш някой или фирма да ти изчисти. След ремонт е мн гадно, защото всичко е набито с прах колкото и да затватяш и да пазиш.
Mamma Mill няма май да съм мн полезна. Мисля че Serta не са лоши.
Виж,  http://www.overstock.com/Home-Garden/Select-Luxury-Latex-Infused-Memory-Foam-10-inch-Twin-size-Mattress/5998060/product.html?cid=144058&fp=F&TRACK=CSEPG&mr:referralID=32915e40-2a64-11e1-8078-001b2166c62d
и http://www.sears.com/shc/s/p_10153_12605_08294682000P?prdNo=18&a … amp;blockType=G18
и се разправяй за купони и намаления. Не е нещо супер, но може да ти свърши работа. В Sears виж какво ще можеш да направиш. Другите са по малките магазини да хванеш някое намаление.
Честита бебка на Purple_Butterfly да радва всички около себе си

Последна редакция: пн, 19 дек 2011, 22:25 от Rapuntzel

# 362
  • София
Абе то аз мога да си изчистя, не съм кьопава, даже предпочитам, щото като изчистят бабите после трябва да чистя след тях.  Wink Въпросът е, че чакам да свърши ремонта на банята и да ни сложат входната врата, то сега няма смисъл. За това се нервя, щото майстора само се мотае, вече 2 месеца почти.  ooooh!

# 363
  • София
И като ги застрелям накрая с дарителство на органи,  на всички им увисват ченетата и повече никога не ми говорят по темата.
Laughing

Аз май на Шейново ще се спра. Утре един познат доктор там ще попита д-р Гагова дали ще ме поеме. От престоя ми там имам добро впечатление за нея. Някой има ли идея в Шейново какво представлява услугата "присъствие на бащата", ние искаме мъжът ми да присъства на раждането, но не само на последните 10 мин., ами през цялото време, от постъпването ми в болницата до финала? Дали ще го пуснат в предродилно, или само ще го вкарат в родилна зала?

# 364
  • Варна
Здравейте,
аз от неделя не съм чела и писала, че моя мъж замина в командировка в чужбина и вчера се подготвяхме.... толкова тъжно ми беше, уж само за 3-4 дни заминава, а аз уревах все едно за година го пускам.... Цяла вечер не съм спала, сама в леглото не съм свикнала, а и ми е мъчничко Sad нещо много съм се разглезила май ....
Сега съм при родителите ми, с майка днес обикаляхме по магазините да купим дрешките от нея и взехме доста сладки нещица.... после и на масаж ходих - голям кеф, незнам защо до сега не съм отишла ами се мъчех с този гръб...

Честито на всички с поводи, явно за 2 дни доста неща са станали...много се радвам за всички нови бебоци, надявам се нашия обаче да си трае до финала, колкото повече толкова повече, не ми тежи все още...

Утре съм на консултация и ще се отчета повече..

Лака и спокойна нощ на всички!

# 365
  • София
purple_butterfly, да Ви е жива и здрава дъщеричката и много да Ви радва!   stork-girl 1stroller  ylinfant
Ех, че хубави новини! Мн. позитивно ме настройват! Simple Smile

# 366
Здравейте мами !!!
Честито на тези ,които вече гушкат бебчетата си.То както е тръгнало май няма наистина да останат много за януари  Grinning ,но важното е да са здрави и мамите също да са добре.

# 367
  • На морето!
Е, как няма да останат много за януари? Ние толкова примерно и премерено се обебваме. Ако видите за сравнение другите отчетни теми, ние сме си направо шампиони по навременно раждане.  Peace

# 368
Честита бебка на purple_butterfly, да е жива и здрава да носи само радост на мама и тати.

Благодаря на всички за милите пожелания.

Дидка така се надявах да се видим утре, стискам палци всичко да мине бързичко и да те пуснат като Монки бързо-бързо. За Коледа не се тревожи сигурна съм, ще това ще е необикновен момент за вас и никакви ремонти, мръсотия и баби няма да го развалят. Hug

От няколко дни се чудя какво става с Усмивката, от както замина за Сливен ни вест ни кост. Надявам се всичко да е ОК. Дилянка драсни някой ред.

Buzanche когато бях на отворените врати в Шейново ни казаха - ако искаш присъствие на бащата или който и да е външен човек си плащаш за ВИП родилна зала / мисля беше 250лв и самото присъствие мисля 300лв, но цените точно може да ги провериш в сайта им/ при това положение всичко ти се случва там и предродилния и родилния процес и човека си е до теб през цялото време.

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 00:02 от EwaD

# 369
  • Across the Multiverse
Честито на новите мами! Живи и здрави, вие и бебчетата ви!
lene, играчки от никакъв тип не съм купувала и нямам намерение, тъй като знам от по-опитни мами, че обикновено такива неща се подаряват.
Renkata, за повиването се дискутираше по-скоро това, което успокоява бебче като не му позволява да шава много с ръчички, а крачетата са сравнително свободни и си мърда, а не онова стегнатото "бабешко" повиване. Ама и аз как го обясних...
А колкото до чистенето дали е трудно или не, след ремонт на баня, в напреднала бременност, не е от най-лесните според мен... пък и едни си правят 3 км разходки, други- от кухнята до спалнята, относително е кое на кой му е трудно и кое лесно.  Peace
Аз да попитам нормална ли ви се струва следната ситуация: днес бях на ЖК, бебка все още е седалищно, големичка върви- 3100-3200 гр., плацента и води- ок. Дадоха ми един документ на който пише "направление", а когато попитах дали не трябва да имам обменна карта отговора беше, че това е обменната карта (все си мислех, че са 2 отделни неща). За изследвания бил пресрочен лимита. И тук започва моята драма- следващия път ще пуснем изследвания и ще обсъдим варианта със секциото, който следващ път е първия работен ден на доктора от януари (никой не знае кой ден точно), но най-рано 3-ти януари... Не ви ли се струва много далече това предвид, че бебето вече е голямо и може да тръгне да излиза дотогава? Какво правим ако тръгне, а аз нямам нищо подготвено и даже примерно кръвното ми не е вярно попълнено в това направление/ карта. Ох, много притеснено ми стана... извинете за чаршафа.

# 370
Гигито, не се притеснявай. Не знам точно какви изследвания се правят преди секцио в България, но тук например нищо не се прави и явно не е проблем. Кръвното ти така или иначе ще го измерят на място, като влезеш да раждаш, за да ти сложат упойката - то не е постоянна величина непременно. Кръвната ти група, ако се наложи, пак ще я определят на място, даже да я има в документацията ти. Дори да тръгне раждането по Нова година, няма да има някакви фатални липси в информацията за теб и бебето. Всичко, което им трябва за самото секцио те ще имат време да го направят в родилното (то няма да излезе за пет минути бебето, няма страшно).

# 371
Добро утро мамчета  Simple Smile kaffeetrmker_2
ЧЕСТИТО НА purple_butterfly!ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА ДЪЩЕРИЧКАТА!
Тази нощ ставах поне 3 пъти до тоалетна и последния път  - в 6 часа,вече не можах да заспя.
Гигито-обменната карта и направлението за хоспитализация наистина са две различни неща.На мен предния път на женската консултация ми дадоха направлението и ми каза,че обменната карта ще ми я даде днес.Направлението за хоспитализация е документа,с който влизаш в болницата ,а в обменната карта са нанесени обобщените данни от всички изследвания,които са ти правени през бременността.Дано да съм го обяснила вярно  Wink

# 372
  • Бургас
Добро утро, мами!

Как са бебчетата, спинкат ли?
Желая приятен ден на всички ни!

# 373
Добро утро,
Гигито не се притеснявай, Леле правилно ти е казала че са два документа, но моя док също задържа картата, тъй като не беше пуснал последните изследвания. В направлението нали пише, че бебо е седалищно, което е важно за родилно, да знаят че си за секцио. Единственото което може да питаш там където ще раждаш, след като предполагам ще е секцио дали трябва предварително тестване за упойки, не че няма да ти направят в момента тест. Другото което си мисля, че просто ако тръгне преди посещението при док, отиди по-рано смисъл не чакай контракции на 5минути, за да имат време да подготвят операцията и ако нещо им липсва като инфо да си го набавят. Стискам палци всичко ще е ОК и споко  Peace

# 374
  • София
Добро утро и от нас! newsm44
От мен едно чайче:

ЧЕСТИТО НА purple_butterfly!newsm51
ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА ДЪЩЕРИЧКАТА И МНОГО ДА ВИ РАДВА!
След малко отивам на ЖК. Стискайте палци за добри новини! newsm10
После ще намина, за да докладвам.
Лек и спокоен ден ви желая!
smile3521

Общи условия

Активация на акаунт