Януарските шкембоци, вече стават на бебоци! - тема №16

• 30 868
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • Across the Multiverse
ianajar, lene, EwaD, благодаря ви много за отговорите, поуспокоих се малко. В глупавото направление не пише дори, че бебето е седлищно, явно е по-важно кога ми е била първата менструация... Но наистина: при съмнение за започване веднага ще се тръгне, няма да чакам вкъщи.

# 391
4естито на родилите мами, маи вси4ки искаме ве4е да сме като тях но уви трябва да 4акаме. Ние утре сме на ж.к. да видим как е беба дано е ок.желая лек ден на жас и бебетата.

# 392
  • гр.Пловдив
Ей, от петък не съм влизала и сега от сутринта наваксвам. Радвам се, че само хубави работи чета.

Честито на всички, които се похвалиха на предните странички.

А сега да дам отчет. В петък вечерта бях на ЖК - всичко е наред, бебо вече се е обърнал с главичката надолу и си е в норма, както то така и аз. Дадоха ни талон за последните кръвни изследвания, болничния и сега пиша вече от вкъщи. Вчера си занесох болничния до работата, мислех, че ще ми е някакво тягостно и мъчно, но .... не. И така, сега смятам вече да се отдам на пазаруване и бебешка вълна изцяло....

# 393
  • София
Здравейте и от мен! Ние тази нощ имахме фалстарт. Laughing Събудих се към 2:30 с контракции на 7 минути и се захванах да стягам багажа и да се оправям и към 3:30 нещата се успокоиха и вече нямаше помен от контракциите. Еми легнахме си и си доспахме. Тази сутрин съм добре, малко ме понаболва кръста, но бебока си мърда и всичко изглежда наред. Дали не трябва все пак да отскоча до док., как мислите?

# 394
Добро утро мами ! Аз имам възможност да влизам само сутрин в форума , понеже лап топа ми е на ремонт а на таткото лап топа не ми е удобен , а той не разрешава да се носи неговия на леглото Simple Smile хихи ... Та ние по цял ден си намираме работа , и затова посещенията ми са по редки , но пък първата ми работа сутрин като се събудя е да измия зъбките , да поздравя бебчо с добро утро , да закусим и след това съм в форума и толкова много се радвам на добрите новини , зареждат ме страшно много Simple Smile

Честитка на мама purple_butterfly , само хубави неща да ви се случват и да ви е жива и здрава принцеската !!!    baby

Лек ден на всички , аз отивам да приготвя обяд и да почистя за пореден път стаята на бебчо (доставя ми голямо удоволствие!) до по късничко Simple Smile

Buzanche най добре отскочи до док. , както е тръгнал бебевалежа ... застраховай се , аз бих постъпила така Simple Smile

# 395
  • Пазарджик
Добър ден от мен,
снощи бях на парти с колегите(фирменото ни парти)та да ви кажа много забавно беше Party, много танци, шефката ми ми казва абе спри се, че ще родиш на дансинга Joy ама аз много добре се чувствах, не съм скачала много, пък и как мога да пропусна моите любими хора- никога
Честито на новата мама  bouquet,абе много бебета преставате ли си какво ще е след 2 седмици примерно, и замисляли ли сте се че едно от нашите бебета май ще е бебе на годината, ох дано не е моето рано ще му е да излиза.
Марету да ти кажа казаха ми тогава че бебето ми е с асфиксия, ама той наистина беше някак летаргичен, не искаше да плаче, и само спеше Cry, само се молех ех кога това бебе ще се разреве та да се успокоя ooooh!. А после... мали все си виках оле кога ще спрат тези колики та да спре да реве #Crazy Нили са казали внимавай какво си пожелаваш че може и да го получиш Joy
Ох айде излизам на разходка че още не съм свършила с коледните подаръци Heart Eyes

# 396

Да ви се оплача - едни познати ни се натрапват да спят у нас утре вечер. А милото не може да отказва. Проблема е, че са с дете, което очевидно има няакакво изоставане в развитието. Само че те или си затварят очите и не искат да повярват че е така, или се опитват по някакъв начин да го крият от хората. Но мен цялата ситуация много ме натоварва. Сигурно съм лош човек, но това дете ми действа много зле на психиката - самия контакт с него много ме натоварва и започвам много да се тревожа за моето бебе. А и самата ситуация - да траябва да се държа към дете с увреждане все едно че няма такова и да се правя, че не виждам нещо толкова очевадно, е доста трудна за мен (по принцип съм човек, който ообича да казва всичко в очите и в прав текст). А да не споменаваме и цялото готвене и чистене...
Как може тези хора въобще да не се съобразяват..

а сега си представи, че то е твое. Добре е да свикваме с такива деца, защото да не дава Господ, никой не е застрахован. Също не се знае родителите доколко са наясно и доколко просто не желаят да го обсъждат.
уф, Менина го е написала добре.

защо искате да предизвиквате раждане?

какви много бебета, коте, аз виждам две-три само родени, за които знаем. Не знам защо всички така бързат да раждат...според мен бебевалежът ще почне след надумкването с празнични манджи  Mr. Green

# 397
И от мен хубав ден Wink
ЧЕСТИТО НА ОБЕБИЛИТЕ СЕ МАМИ,ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА ,И МНОГО ДА РАДВАТ МАМА И ТАТКО Hug
При мен всичко е наред,снощи бях на преглед ,бебето е 2,500...наддало е и вече не изостава,и малко се успокоих  CrazyСега почваме прегледите всяка седмица,иначе казаха че плацентата е наред,бебето е слезнало надолу и е в идеална позиция Peace Но все пак да си седи на топло още,не можаха да го измерят с точност,казаха че може би е по голямо ,но вече по трудно се измерват Heart Eyes
Хубав ден желая ,отивам да дочитам назад  bouquet

# 398
...според мен бебевалежът ще почне след надумкването с празнични манджи  Mr. Green
ей тука съм много съгласна  Laughing и дано е така, че по празниците да сме си вкъщи със семействата.
mariqrousse разбирам те за натоварването, за физическото, че и психическото, но детенцето не е виновно, а родителите просто искат да имат и те здраво и жизнено бебе. Имам познати, които купуват какви ли не играчки и коли и т.н. на детето и, а то милото дай Боже да може да ги използва някой ден, но за в момента не може. Мисълта ми беше, че те много добре знаят за проблема, детето има операция, но просто като че ли не искат и не могат да го приемат. Затова не им се сърди ....
Просто можеш да кажеш, че не можеш да се мърдаш, че ти тежи и да не идват.

Аз не знам, ама с тия лекарства и тия гелове не е ли опасно да се предизвиква раждане, а и защо се бърза. Аз също съм вече доста изморена физически, но чак такива средства не бих предприела. Секса много помага  Mr. Green така родих малката /поне така си мисля де, че това е помогнало/, но в никакъв случай в началото на 9-тия месец  Heart Eyes
Менина благородно ти завиждам на бременността и аз бях така с малката, но сега е мнооооого различно, сега вече не искам да съм бременна, сега искам да си гушкам вече живо и здраво бебчето. Е, надявам се да е след 10-ти Януари, но когато-тогава, то си знае  Heart Eyes

Коригирани са бебетата, както и са вмъкнати нови неща в раздел Кърмене и  живот с бебето

# 399
  • София

Момичета, бързам да се отчета!
ЖК мина нормално-всичко ни е в границите, малко са ми повече килцата  smile3506(за 2седмици-2кг, общо +14кг).
Не получих коментар за плацентата и водите, докторката каза "Всичко е в норма".
Предполагам нямам причини да се притеснявам. newsm12
Бебка е почти 3,500кг(според размера на главата),  smile3501
коментара на лекарката "Първото като е било 4кг, можеш да очакваш второто да е 4,200кг."
Ха-ха-ха. Нали от мен ще излиза, хич не ми съчувства.  newsm61
Дано при всички ви да са само добри новините!
И аз поддържам мнението на тити, че истинския бебевалеж тепърва предстои.

P.S.: На днешния ден първа в къщи влезнах аз, но се бях постарала да съм напазарувала
        (т.е. С ПЪЛНИ РЪЦЕ)
smile3521

# 400
Здравейте,

Честито на всички нови мами, пожелавам ви здрави и усмихнати бебоци!   bouquet

Момичета исках да ви попитам дали някой има подобни болки като мен. Бебето е с главата надолу и гръбчето и дупето му са от дясно. От 5-6 дни вири дупе упорито и ме натиска силно под ребрата в дясно. В началото беше неприятно, сега вече си е болезнено. Мисля, че притиска някакъв орган. Вечер се сабъждам по няколко пъти от болки там - бодежи и изтръпване. През деня почти няма проблеми или поне не толкова сериозни болки, обаче вечер като легна е ад. Според вас има ли смисъл да ходя на лекар, просто не знам с какво може да ми помогне. Все се надявам калпазанката да се намести, ама вече н-ти ден няма промяна. Sad

# 401
Честито на всички мами, които вече гушкат бебоците си

Ние с бебка сме мн добре, спинками си по цяла нощ, а напоследък и до обяд  Blush , вече всяка седмица сме на консултация и си я чакаме с нетърпение.

А сега ще се отдадем на слетобеден мързел с едно детско филмче (Бамби) и може и да подремнем, че довечета сме на гости.
Времето е едно такова снежно и хубаво (само да си го гледкаш през прозореца)
Хайде приятна почивка от мен и ще докладвам след консултацията в четвъртък, но дано си останем 2 в 1 поне до средата на януари  Praynig

# 402
Теди, ianajar Благодаря ви за отговорите.
В никакъв случай няма да го ползвам сама. Купих го за всеки случай ако се наложи.
Моя д-р каза, че гелчето е супер. Той е от тези моралните и привърженици на естественото раждане. Няма да ми го сложи ако го смята за рисково. Проблема е, че от една страна пих 4месеца много силни лекарства за задържане и лежах през това време. А от друга -термина ми е на 6.Януари и вероятността да тръгне на 31-ви е голяма, а не ми се иска да ме изражда някой стажант. Моя д-р няма да е на работа по НГ.
И на мен ми се иска бебето самичко да си тръгне, но се оставям в ръцете на моя д-р каквото реши той. Няма да му натрапвам моите страхове....
Ако пък не го използвам ще го подаря или ще го продам на някой.

# 403
Честито на purple_butterfly   bouquet Бързо възстановяване и скорошно изписване! Нека бебка да е жива и здрава и много послушна!

mariqrousse, разбирам притесненията ти, но съм съгласна с Менина и Тити! Бъди спокойна и не се притеснявай от детето - то не е виновно... родителите също! Да не дава Господ никуму такива дечица! Аз имам племенник, който имаше проблеми, като малък и само ние близките му си знаем /както и детето/ как са ни възприемали околните! Просто много от нас не са запознати с проблемните деца! А на теб точно сега едва ли ти е до гости! Това си е ангажимент и спокойно можеш да се възползваш от състоянието си Wink Аз лично точно сега не мисля да посрещам гости  Stop

Иначе на мен още хич не ми се ражда... Тежко ми е, но така си се чустваме добре с малкия  Heart Eyes но ми остава още точно седмица  Thinking

# 404
  • Пловдив
Здравейте
Аз вчера бях на преглед. Всичко е ок, бебето е към 2500г, едро било  newsm78
Обаче лекарката ми каза да се видим пак към 10-15 януари (терминът ми е 27ми), а аз й казах, че до тогава смятам да съм родила  Mr. Green , та си записах час за 4ти. И след това чак на консултация с анестезиолог ще ме прати. Странно ми се стори защо в 9ти месец ще ме вика толкова късно. Чудя се дали съм се спряла на достатъчно компетентна лекарка или просто всичко й изглежда наред и не вижда признаци за по-ранно раждане  Thinking

А днес моят син Огнян има имен ден. Съжалявам, че не мога да поставям картинки във форума, но бих искала да почерпя всички ви Simple Smile Дано при всички ни първо на вратата почука здравето Simple Smile, а след това гостите да идват.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт