Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 58 748
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря ти,desdemona  bouquet

# 106
Много ти блягодаря desdemona  Hug
Да, ще се обадя ако никой не го иска, просто си мислех, че ако някой е на зор, а не може да си уреди час да ползва моя.  Wink

# 107
  • София
Здравейте,
моля ви, кажете - като съм с хрема и вероятно разболяваща се бива ли да си правя FT4 и TSH, или изследванията ще са компрометирани?
Мерси...

# 108
  • София
katiABV по-добре не...аз съм на изчакване поради същото...

# 109
  • София
Магнетче, много благодаря за съвета!

# 110
Да, и аз така знам като Магнитчето. Докторът каза, че не са реални. Peace

# 111
  • София
И аз да се включа с въпрос в тази връзка, а при прием на антибиотик резултатите реални ли са? Правих хормонални изследвания, предимно на полови хормони, но пуснах и TSH заедно с тях, докато пиех Таваник, специално попитах лекаря преди това (но АГ-то, не ендото) и каза, че антибиотика не е проблем. Резултатите ми бяха много добри, само след 2 седмици прием на л-тироксин 25, TSH от 5.3 беше станал 3.6, но сега се чудя това дали е реално.

# 112
Здравей! Simple Smile Не го приемай като съвет, просто ще споделя какво ми каза на мен доктора.
По време на лечение с Тирозол изкарах един доста тежък грип на АБ 10 дена и след това, няколко месеца по-късно бях с обострен гастродуоденит на няколко вида лекарства.
Ендокринологът, след като му занесох изследванията след грипа ми намали дозата на лекарството, но спомена, че при такива заболявания трябва да изчаквам с изследванията, защото няма да са реални.
Последно с обострения гастродуоденит пак ми каза, да изчакам, да се лекувам и после да пусна хормоните.
Сега вече, кое заболяване доколко влияе не знам. Може би зависи не толкова от приема на лекарствата, а от състоянието на организма, поведението при дадено заболяване и как се отразява на хормоните.
Може и да не е проблем при теб, както ти е казал АГ-то и не самия антибиотик да е проблем, а при тия вирусните заболявания и бактериалните да се отразява по друг начин на хормоналните изследвания.
Като се има предвид, че Хашимото се отключва и при прекарани именно чести бактериални и вирусни инфекции, може би именно те играят роля в промяна на хормоните.
Не знам! Разсъждавам пишейки.

# 113
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте Хашимотки,аз съм нова тук и искам да ви помоля за малко инфо.
Обадих се на д-р Начев и ми каза да на преглед при него на преглед след като се върне от отпуск януари,а като ми доиде МЦ да си пусна изследвания на хормони на 2-3 ден от МЦ. Но забравих да питам коя лаборатория да ги пусна.Аз не съм от София ,но ще бъда там няколко дни там.Ако може да ми кажете в коя лаборатория и адреса.Благодаря ви предварително   bouquet

# 114
Здравейте и от мен! Много се радвам на темичката, добре е да има с кой да поговориш на тази тема  Simple Smile С Хипотиреоидна фаза на тиреоидит на Хашимото съм от януари. Окриха му го съвсем случайно. Първоначално TSH-то ми беше към 17, започнах с 50 микт еутирокс и 200 мг селен след 6 седмици беше паднало на TSH-1,95. След което август месец бях на преглед отново и беше отново високо 7,40. Вдигнаха ми еутирокса на 75 mikg. Пих го 6 седмици и резултата беше 4,94. Вдигнаха ми отново дозата на еутирокс 100микг. Отново след 6 седмици си направих изследване и  беше станало 0,413. И сега си я карам така от понеделник до петък на 100, а събота и неделя по половин хапче т.е 50. Следващото изследване доктора каза, че трябва да е около началото на април.

# 115
  • София
Angeli777 , Начев предпочита лаборатория Кандиларов.
Има я из цяла София, виж в нета на сайта им коя лаборатория ще ти е най-удобна.
Аз лично ходя на ул. Бузлуджа 64  Peace

Evvaa , добре дошла!   bouquet

# 116
Evvaa, не знам при кой лекар се следиш, но ми се струва доста далеч април месец за ново изследване. Още повече, че все още не си нацелила подходящата за теб доза. Но и за април да оставиш, то и без това зимата дозата е по-висока, а лятото - по-ниска.
Angeli777, аз си правя изследванията в една и съща лаборатория - Бодимед, на ул. Позитано 24, като имат лаборатории на още няколко адреса. Има момичета, които ходят в Цибалаб, Кандиларов. Кажи ориентировъчно място, квартал в София, където ще си, за да ти предложим най-удобната за теб да не се налага да обикаляш.

# 117
Seti Beti ходя на ендокринолог в Пловдив, но живея в София. Докторката която ми откри заболяването в София, нещо ме стресира, незнаех към кого да се обърна и потърсих помощ в родния си град. А той при последното ни чуване ми каза, че следващото изследване може да е към началото на април точно както ти си го описала, че заради смяна на сезона ще има нужда от корекция. Макар, че ми минава идея да си ги направя след нова година.
Angeli777 и аз си ги правя в Бодимед на ул.Позитано, удобно ми е и ходя сутрин преди работа без да се налага да закъснявам. Simple Smile
Госпожица Лаленце   радвам се, че ви открих . Simple Smile

# 118
  • София
Merelenda, благодаря за отговора  Hug Пих антибиотик заради малко ентерококи във вагиналния секрет, не съм била болна, така че като състояние на организма надали се е отразило, но се чудех дали самия антибиотик не влияе някак на изследванията. Всъщност след около 2 седмици ще съм на контролен преглед при ендото и така или иначе пак ще пускам TSH.

Angeli777 - Кандиларов, Бодимед, Цибалаб и трите са ок и имат проверка на резултатите онлайн, имат клонове на много места из София, виж на сайтовете им къде ти е най-удобно.

# 119
ЧЕСТИТА КОЛЕДА МОМИЧЕТА! ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СМЕ И СКОРО ДА МИНЕМ В РЕМИСИЯ!
Добре дошли и скоро отишли оттук на всички ново- списващи момичета   bouquet  Hug

Такаааа, аз днес се боднах, ей тъй за проверка (последно се изследвах на 07 декември и ТСХ беше 0,113) днес е вече 0,65 при реф граници 0,35-5.00. Та влязох най-сетне в гранциците Blush Няма как да не съм доволна! Blush Дано продължава все така, че ме чака опит инвитро след НГ Praynig
За лабораториите предпочитани от док Начев аз съм от Варна и съм ходила при него досега 2-3 пъти с изследвания от една Варненска лаборатория, не е поставял под съмнение или е искал да ги повтарям в някои из Сф лаборатории Peace

Общи условия

Активация на акаунт