Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 58 764
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
Дездемонке, супер новина! Само така! Hug
2012 г е твоята година! Да не се повтарям пак! Laughing

# 121
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Благодаря за бързите отговори !!! Незнам къде ще намеря хотел за няколко дни,но където и да намеря ще се опиентирам да е по центъра.А добър АГ да знаете ?От светилата нямало свободен час,а при Щерев неискам да ходя .

# 122
Благодаря за бързите отговори !!! Незнам къде ще намеря хотел за няколко дни,но където и да намеря ще се опиентирам да е по центъра.А добър АГ да знаете ?От светилата нямало свободен час,а при Щерев неискам да ходя .

Последният път ние отседнахме в хостел Таити. Не е в центъра обаче, а в посока Перник, но ако сте с кола не е проблем бързо се стига до центъра! За АГ специалист не мога да те насоча, т.к моят док и клиниката са в Плевен Sick

# 123
Здравейте, аз отново имам въпрос  Embarassed Някой от вас пие ли Селен и дали има ползва според вас? Аз понеже сега в 7г.с прокървих и ми изписаха страшно много хапчета + витамини за бременни и куп други витамини се чудя дали да не го спра Селена. Някой има ли информация дали е много необходим за ЩЖ, пия го в комбинация с лимфомизот+еутирокс.

# 124
здравейте, за д-р Начев записва ли се час за МД или? Какво му е приемното време по принцип?

# 125
Vivala , на мен ми изписаха Селена уж да намали нивата на антителата, но при мен не даде никакъв резултат, все са ми така в небесата антитела. И като ми го изписаха ми каза да го пия 3 месеца, после почивка и после пак. Ама аз не съм го пила повече. Мисля, че няма проблем да го спреш, ако го пиеш заради антителата. Но да отбележа, че съм чувала, че изписват Селен и при бременност-явно има и друго действие. Не знам на теб с каква цел са ти го изписали newsm78

# 126
  • Пловдив
Mindy, мисля че не работи с часове в Майчин дом. Аз всеки път му звъня и ми казва към колко часа да отида и там вече е по реда на идването.

# 127
Vivala ,аз ходих при Начев и той ми каза,че всички добавки,който пия( Омега 3,Селен и Коензим Q 10) няма да ми свалят стойностите на антителата,който на всяко изследване все повече се покачват.Той ми каза ако разчитам,че с тези лекарства те ще намалят-това нямало да стане и да ги спра. Било безсмислено от тук нататък да си изследвам антителата-веднъж имали ги..ще си има #Cussing out
Питах за храната-той каза да не се ограничавам с нищо..единственото е,да не консумирам прекалено пресолени храни.
За да не се подлъже някои,който не ми е чел постовете,да си кажа,че съм с малки възли на жлезата,който от 1г.следене не растат...високи антитела,и TSH 1.6..така,че това ,което ми е казано за моето състояние...може да е индивидуално за мен(по-скоро това с храната).
Момичета,желая ви ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2012 Г...ЗДРАВЕ И ПО-МАЛКО СРЕЩА С ЛЕКАРИ. santa2

# 128
Vivala аз пия Селен също! Изписан ми е от ендокринолога, когото посещавам Катя Тодорова и от репродуктивния гинеколог! Незнам дали действа и  в каква насока но моите антитела са в норми! Приемам го без прекъсване от вече година мисля и не са ми казвали да правя почивки в приема му!
В МД е без часове, кой питаше по-напред. Звъннете преди това на моб телефона на док Начев, все пак да се уверите, че ще е там и отивате и чакате. Сутрин по принцип ако отидете с половин час по-рано имате реален шанс да влезете бързо, почти няма хора или е било щастлива случайност, когато аз ходих там  newsm78
Весело посрещане на Новата година момичета! Здраве и много сбъднати мечти!  Hug

# 129
  • София
Аз по едно време пих Цефазел/селен демек,но се правеше почивка...Начев ми беше казал ако искам да го пия,ако не-не,че няма да ми помогне,но няма и да ми навреди....

# 130
Здравейте, момичета, видях темата и реших да споделя моят опит. Майка ми е с Хашимото - лекуваха я 10 години с грешна диагноза /тогава тук никой не беше чувал за Хашимото/ и накрая добре, че имахме близък коремен хирург - само той се нави да я отвори - ендокринолозите не смееха, а това беше животоспасяваща интервенция. Слава Богу, че беше този хирург - като я отвори - жлезата й била на каша и отстрани всичко. Оттогава мина през различни препарати, докато накрая сама си откри Еотирокс от 100 мг и от години е на него. Пие и Пропранолол. Аз имам същата диагноза от 15 години плюс два възела за разкош. Имам приятелка ендокриноложка - израснахме заедно и ходех при нея. Тя ми обясни, че медицината не може да леуква Хашимото, защото не знае как. Единственото, което може да направи е да поддържа хормонален баланс и да следи болестта докато не се стигне, да не дава Господ, до състоянието на майка ми. Това много ме обезсърчи и вече толкова бях изтощена от изследвания и лекари, че просто спрях да ходя. Разтърсих се за алтернативни методи. Водила съм дълги разговори с д-р Мария Папазова - нейната специалност е точно ендокринология, но е и холистик - вярвам абсолютно на този подход. Освен, че препоръчва фито хормони, а не синтетични, тя много говори за връзката между емоционалните преживявания и болестта. Тогава се замислих за себе си и разбрах колко много себеотрицание съм натрупала, колко малко се обичам и как се самообвинявам за какво ли не. Започнах да "чистя" тези неща в душата си. Простих си за много грешки, които съм правила в живота си и изследванията ми се подобриха доста - без лекарства! Хашимотото е автоимунно заболявания и в 90% от случаите това се дължи на натрупани вини. Изпитах го със себе си и определено работи. Сега се ядосвам за много по-малко неща. Влязох в ремисия и засега така крепя нещата. Храня се умерено - не преяждам - поддържам горе долу едни кг и съм добре. Надявам се това, което ви споделям да ви бъде от полза!
Пожелавам ви весело посрещане на Новата година! Да сте здрави, хармонични и щастливи!  Simple Smile

# 131
Мая, поздравления!!!

И аз съм убедена, че причината е точно тази, която описваш.

Весела Нова година!!!

# 132
Честита Нова година! Живи и здрави!  Hug

# 133
Честита Нова година!
Желая на всички ви много здраве.

Включвам се в темата. Скоро ми откриха отклонения в хормоните на щитовидната жлеза. Сега като чета си имам всички симптоми и то от доста отдавна, но ги отдавах единствено и само на многото стрес. За съжаление съм подценила всичко това и вместо още преди 10 години да взема мерки, сега се боря с почти 30 кг отгоре. Вече ми пречеха, а то от какво се оказа че са (освен зверския апетит и обездвижване).
В момента съм на малки дози L-тироксин в комбинация с малки дози siofor.
Връщам се да чета няколко теми назад, за да се ориентирам по-добре.

# 134
  • София
Честита нова година!
Момичета, желая ви много здраве и успехи през новата година!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт