Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 59 233
  • 727
  •   1
Отговори
# 285
marcheF миналата година имах страхотен световъртеж, който не минаваше много дълго време. Личния док. ми даде направление за невролог и невролога ми издаде такова за хоспитализиране. Предполагам, че и в твоя случай е така, въпреки че става въпрос за различни заболявания. Надявам се помогнах! Поздрави!
P.S Уф, аз в петък трябва да си правя изследвания, че в събота съм на доктор и направо умирам от страх Confused

# 286
Привет  bouquet
Лаура, моето тсх от 176 за 45 дни стана 11 с доза 75мг, моите хормони винаги са били в норма, но не се чувствах в кондиция, имам хашимото уставено  при ехо, преди това години ме уверяваха, че не съм добре от стрес явно ooooh!, понеже хормона ми беше 1-2, накрая сама отидох на частно и така се разбра хашимотото, след като забременях, почнах тироксина за застраховка, и като родих го спрях, 4мес след раждане вс хормони, че и антитела бяха перфектни, но след още 4м- тсх 176, антитела към 400 ,та казаха, че е следродово възпаление ,сега ми е около 2.5 тсх и си пия хормона ,чувствам се добре, вече явно се е натрупал тироксина, а и нямам време за отпускане, че една прохождаща фурия е във вихъра си Mr. Green Heart Eyes

# 287
  • вече в собствен дом
boni.m , а след като ти влезе хормона в норма, не ти ли намалиха дозата или си остана на 75?

# 288
marcheF   личния лекар трябва да издаде талон за диспансеризация, които трябва да предоставиш на ендокринолага и той да те диспансеризира.

# 289
Здравейте,
пациентка съм на д-р Начев, но от Вас разбрах, че този месец отсъства. Та да Ви попитам:
 с Хашимото съм и днес при регулярните изследвания се оказа, че ТСХ е 1,279, а ФТ4-12.66 при долна граница 12.
Ниското ФТ4 повод ли е за притеснение? Оф, най-важното пропуснах- бременна съм в 6ти месец!!
Благодаря Ви предварително Simple Smile

# 290
  • София
Хилда не се притеснявай, резултатите са ти ок, при мен също ФТ4 беше на долна гранциа по време на бременност,ти разбира се си се чуй с нашия доктор другия месец Hug

# 291
Може ли бърза консултация, момичета? Трябва утре да си пусна изследвания за ТСН контролни , но тази вечер се чувствам ужасно - явно ме хваща вирус или съм настинала , това ще повлияели на изследванията , трябва ли да изчакам да оздравея?

# 292
Може ли бърза консултация, момичета? Трябва утре да си пусна изследвания за ТСН контролни , но тази вечер се чувствам ужасно - явно ме хваща вирус или съм настинала , това ще повлияели на изследванията , трябва ли да изчакам да оздравея?
gala66 ако ти е възможно отложи с ден-два, поне докато се почувстваш по-здрава! Чела съм, че оказва отражение върху ст-ста на ТСХ, аз лично се въздържам в такъв момент  Sick

# 293
Здравейте момичета, как сте? Аз съм на 24 години и съм диагностицирана с Хашимото от пролетта на 2011. Последният път, когато си правих изследвания бяха в нормата, това беше ноември и от тогава не съм пускала нови. ТСХ ми беше 1,6, ФТ3 и ФТ4 също в норма.
Цикъла ми този месец закъсняваше с 7-8 дни и си направих 2 теста за бременност, и двата са положителни. Тази бременност по принцип не е планирана със съпруга ми, но и двамата разбира се много се радваме  Simple Smile
Утре съм на гинеколог, за първи преглед за следене на бременността, а също така бих искала уикенда да отида и при д-р Катя Тодорова, тъй като виждам, че тук казвате много хубави неща за нея. Може ли да ми кажете къде преглежда в София и евентуално часове как се запазват, запазват ли се въобще и т.н.?
Може ли също така да споделите какво да очаквам от тази бременност с Хашимото и дали има нещо по-специално за което трябва да внимавам, освен хормоните, които трябва да следя разбира се...В момента хем много се радвам, хем съм доста объркана ...
На всички Ви пожелавам хубава вечер!   bouquet

# 294
Здравейте момичета, как сте? Аз съм на 24 години и съм диагностицирана с Хашимото от пролетта на 2011. Последният път, когато си правих изследвания бяха в нормата, това беше ноември и от тогава не съм пускала нови. ТСХ ми беше 1,6, ФТ3 и ФТ4 също в норма.
Цикъла ми този месец закъсняваше с 7-8 дни и си направих 2 теста за бременност, и двата са положителни. Тази бременност по принцип не е планирана със съпруга ми, но и двамата разбира се много се радваме  Simple Smile
Утре съм на гинеколог, за първи преглед за следене на бременността, а също така бих искала уикенда да отида и при д-р Катя Тодорова, тъй като виждам, че тук казвате много хубави неща за нея. Може ли да ми кажете къде преглежда в София и евентуално часове как се запазват, запазват ли се въобще и т.н.?
Може ли също така да споделите какво да очаквам от тази бременност с Хашимото и дали има нещо по-специално за което трябва да внимавам, освен хормоните, които трябва да следя разбира се...В момента хем много се радвам, хем съм доста объркана ...
На всички Ви пожелавам хубава вечер!   bouquet

smiley_girl  Hug Честита радост!
Катя Тодорова се измести в Плевен, на 1 страничка на темата има нейните координати. Тя понастоящем приема в една клиника в Плевен -КИРМ Плевен в определени дни можеш да се обадиш за час и да попиташ 064 804 790 е телефона в клиниката. Прегледа при нея е 45 лева вкл ехография също.
Добре е да си направиш отново вс хормони, ако ще ходиш при нея! Тя обича да пуска абс всичките ТСХ, ФТ3 и ФТ 4, ТАТ, МАТ . В София рязбрах идва само определени уикенди, но кои следва нея да попиташ, пак на 1 стр. е моб и телефон. Ако си от София обаче, аз ти бих препоръчала д-р Начев (незнам newsm78 дали се  е завърнал в БГ), но момичетата тук и от Сф са мн доволни от него! Успех!

# 295
Desdemona, мерси за отговора Simple Smile Аз четох също, че Катя Тодорова се е изместила в Плевен, но в един друг форум пише, че на 28 и 29 януари ще преглежда в София, затова се зачудих дали някой има някаква актуална информация и евентуално къде....Друг е въпроса, че според мен в този сняг едва ли ще дойде, та сигурно ще си пусна всичките изследвания и ще запазя час при д-р Начев. Simple Smile

# 296
smiley_girl, здравей и честита ти радост! Д-р Катя Тодорова би трябвало да преглежда в София на 28 и 29.01 - преди 2 седмици се бях обаждала да питам и така ми казаха. Ето телефона: 952 3600. Обади се утре да питаш дали няма промяна и ако наистина ще преглежда отиди направо с готови изследвания. Сядаш и чакаш - ще те вместят в графика, няма да те върнат, може да кажеш, че сега си разбрала, че си бременна и затова нямаш час, ако случайно се опитат да те върнат, но едва ли. Адресът на кабинета е на бул. Пенчо Славейков, не съм сигурна за номера, май беше 18, близо е до кръстовището с бул. Прага. Като се обадиш питай за точния адрес. То е един голям блок и входа не е от към булеварда, а е откъм вътрешната страна. Успех и пиши после  Hug

# 297
Seti Beti , много ти благодаря за полезната информация, страхотна си!   bouquet Значи точно така ще направя, ще звънна утре да разпитам, ще си пусна изследванията и тъкмо вече ще съм минала и през гинеколожката да видим как стоят нещата.
Веднага щом имам информация ще пиша тук, сладурки!

# 298
Здравей, smiley_girl   Simple Smile Аз също съм бременна в 8 г.с.  Simple Smile и с хашимото от миналата година. Ходих на ендокринолог в Пловдив, но живеем в София и тъй като сега ще трябва по-често да се следи хормона се насочихме към д-р Начев. Но той ще е в София февруари, затова посетих пловдивския си лекар докато го чакаме -редуцира ми дозата, защото TSH ми се беше вдигнало до 5. И каза след 45 дни отново изследване. За момента само това съм пускала и чакаме д-р Начев. Надявам се всичко да е наред Praynig

# 299
Здравейте момичета Simple Smile Тъкмо се прибирам от изследвания и гинеколог ... В момента съм в 6 г.с.,  видя се една малка сладка точица Simple Smile
Пуснах си и изследванията, ТСХ - 3.18, мен ми се вижда малко високо, колко трябва да е  при бременност, май около 2? Иначе фТ3 - 1.51 (реф. 1.45 - 3.48), ФТ4 1.21 (реф. 0.71 - 1.85). Пролактин 35.78 (реф. 1.39 - 24.20). Аз за пролактина леко се шашнах като видях, че е извън граници, ама тя каза, че при бременност било нормално да се вдигне, вярно ли е това?
Утре ще отида при Катя Тодорова, звънях, нямало часове, но казаха ако искам да отида без час, както и ще направя.
Поздрави и много усмивки!  bouquet

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 12:44 от smiley_girl

Общи условия

Активация на акаунт