Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 59 234
  • 727
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Evvaa, защо доктора ще ти редуцира дозата при ТСХ 5? Би трябвало да я вдигне!
smiley_girl, на мен този пролактин не ми харесва. Не знам колко трябва да е при бременност, но за небременни със сигурност не е добре. ТСХ също има нужда от корекция, но щом ще ходиш при Катя Тодорова Нямаш грижи  Peace

Успешна бременност и на двете ви!   bouquet

# 301
Направих аз една корекцийка, ТСХ е 3.18, а не 3.78 Simple Smile Извинявам се...
А за пролактина ще разпитам още ...
Редакция:: намерих следната информация, може би ще е полезна:

The normal values for prolactin are as follows:

•Males: 2 - 18 ng/mL
•Nonpregnant females: 2 - 29 ng/mL
•Pregnant women: 10 - 209 ng/mL

Normal TSH Levels DURING PREGNANCYAccording to research, during a normal pregnancy, the following are the TSH normal ranges for an iodine-sufficient population without autoimmune antibodies...

First Trimester: 0.24 - 2.99
Second Trimester: .46-2.95
Third Trimester: .43 - 2.78

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 12:59 от smiley_girl

# 302
Госпожица Лаленце   така е, вдигна ми дозата, не се изразих правилно. Simple Smile

# 303
Здравейте момичета, аз съм от 20 години с Хашимото и съм добре. В хипофункция съм. Обаче ми прави впечатление, че всички си пускате ТАТ и МАТ. На мен освен хормони са ми изследвали единствено анти ТПО, което беше доста високо. Въобще какво представляват ТАТ и МАТ?

# 304
Здравейте момичетата   bouquet От 5 години съм с диагноза Хашимото.  Всичко започна когато бях на 17 и просто една сутрин се погледнах и видях, че единият ми клепач е почти затворен. Беше голям шок за мен и тогава започнаха мъките. 6 месеца ме препращаха лекарите, пих всякакви лекарства, които след това се оказа че са ненужни и от които качих 15 кг. Накрая ми казаха, че единственото което остава е да имам нещо в главата и ме пратиха на резонанс. Не мога да обясня какво е чувството, когато знаеш че лекарите очакват да имаш тумор. За щастие всичко беше наред. Лекарката ми реши да ме прати при д-р Начев и тогава се разбра, че имам Хашимото. Той ми каза, че не е сериозно, известно време лекарства и всичко ще е ок. 2 години пиех пропранолол, но промяна нямаше. Все още имах проблема с клепача, които много ме депресираше. Очната лекарка ми препоръча проф. Лозанов. Той каза 2-3 години и ще си добре, не е сериозен проблем. Предписа ми метизол. Минаха си и тези години и пак нищо не се променяше. През 3 месеца ходех при него, 50 лв за преглед, отделно изследванията. След това се разрових и разбрах за какво става въпрос. Никой от лекарите не ми обясни за умората, раздразнението, сърцебиенето и т.н. Смених още 2 лекари и всеки казваше различни неща и предписваше различни лекарства. Вече не знам на кои да вярвам. последно бях при д-р Гоцева. Тя каза че съм много зле и даже не може да каже дали имам хашимото или Базедова. Стойностите на TSH са 0,001, Т3 и Т4 са близо 2 пъти над нормата. Искаше операция да ми се прави и да влизам в болница. каза да не си помислям да забременявам и че при това заболяване по принцип е изключително трудно да родиш дете. Всеки път след консултацията при нея се отчайвам. Сега съм на тирозол и Т3 и Т4 започват да влизат в норми. но TSH  не се променя. Лекарката каза, че той по-бавно ще реагира. Моя приятелка ми препоръча д-р Шигарминова и се чудя дали да не отида при нея.
Извинявам се, че толкова много писах, но никой не разбира за какво става въпрос и  вие сте голяма утеха и успокоение. Благодаря ви   bouquet

# 305
  • София
Здравейте момичета, аз съм от 20 години с Хашимото и съм добре. В хипофункция съм. Обаче ми прави впечатление, че всички си пускате ТАТ и МАТ. На мен освен хормони са ми изследвали единствено анти ТПО, което беше доста високо. Въобще какво представляват ТАТ и МАТ?

МАТ е AntiTPO, TAT е AntiTG, просто на различни места ги пишат по различен начин. И двете принципно са видове антитела, при Хашимото обикновено са завишени и двете, но не е задължително, при мен например бяха завишени само ТАТ.

# 306
Здравейте,
тъкмо се връщам от преглед при д-р Катя Тодорова. Вдигна ми дозата на редуване на 75 и 100, каза ми че е хубаво хормоните ФТ3 и ФТ4  да са в норма, което при мен е така, но трябва да смъкнем и ТСХ. Изписа ми и едно хомеопатично лекарство, което е еквивалент на Л-тироксин, само че хомеопатичен препарат и не е противопоказен при бременни - Лимфомиозот.
И да споделя впечатленията си от нея, много мила и кадърна жена ми изглежда на пръв поглед, все пак това ми е първата визита при нея. Ако някой се интересува - ще идва да преглежда пак в София средата на март...
Поздрави и усмивки:)

# 307
smiley_girl и аз току що се връщам от преглед при нея, явно сме се засекли с теб  Wink Аз ходя вече няколко пъти при нея и съм страшно доволна и като човек и като доктор.

# 308
Цитат
Всеки път след консултацията при нея се отчайвам. Сега съм на тирозол и Т3 и Т4 започват да влизат в норми. но TSH  не се променя. Лекарката каза, че той по-бавно ще реагира.

Напълно те разбирам. Колкото повече доктори, толкова начини на лечение.
Това със съмненията за Базед и Хашимото да не те плаши. И при мен е така.
Не знам от колко време си на Тирозол, че ТСХ не се е повлиял? Аз имах сходни стойности - ТСХ 0,005, ФТ4 и ФТ3 двойно увеличени(нещо такова), Анти Тро 600, Трак за Базед - граничен.
Бързичко влязох в норми, но без антителата и трака, но доколкото видях, доктора не го вълнуват особено.
Пожелавам ти скоро да влезеш в норми, а за доктор от София, щом не си доволна от Начев, то за друг, поне в тая тема не се сещам, но момичетата ще споделят.

И един въпрос към пиещите Лимфомиозот - за какво се изписва, някой знае ли? Как се очаква да повлияе и на какво?
Питам, понеже съм пила две опаковки, но на мен ми бе изписан за лимфен възел преди години, когато все още нямах според докторите проблем с жлезата.

# 309
Merelenda съмненията ме плашат, защото доколкото знам за Хашимото не се правят операции, докато за Базедова се правят. Колкото до д-р Начев, той не ми обясни за какво става въпрос. Личната лекарка ми каза, че бременност в това състояние е опасна и трябва много да се внимава, а аз се зачудих за какво ми говори. Не можех да си обясня постоянната смяна на настроения и това , че от най-дребното нещо толкова се нервирах, дори имах чувството, че изгарям отвътре. Една вечер порових в интернет и след това заплаках, най-вече от яд, заради такива лекари.

# 310
Но за какво ровиш и плачеш?
Бременност не е желателна, да, но това е само, докато не влязат хормоните в норма, но и да се случи бременност, не е чак толкова опасно, колкото го мислиш.
Ако това би те успокоило, лекувах се 11 месеца и от декември не пия лекарства.

Кой говори за операция? Не е задължителна! Операцията е много краен случай, ако няма подобрения след 2-годишно лечение с хормони (при хиперфункция-Тиреотоксикоза, Базедова болест), има големи възли на жлезата, които пречат и т.н.

На мен ми предложиха: 1-операция, 2- лечение с медикаменти.
За първия вариант ми казаха, че след като хормоните влязат в норма ще ме оперират, следва при нужда медикаментозно лечение и в последствие се спират лекарствата, като обещанията бяха, за по-скорошно оздравяване. (това не само на думи, а имаме жив пример в семейството, но аз не желая да се подлагам на това)
За втория вариант, доктора каза от 6 месеца до 2 години. Като обикновено трае 1,5 г пиене на лекарства при повечето му случаи.

Не се отчайвай толкова бързо.
Сигурна съм, че ще откриеш точния доктор.

Последна редакция: сб, 28 яну 2012, 17:24 от Merelenda

# 311
iveda, дай го спокойно, защото голяма част от лечението на нашата болест (а и по мое мнение на почти всички) се състои в нашата собствена позитивна нагласа. Един път когато си вкараш хормоните в норма наистина, след това трябва да се поддържат и следят, не е страшно. Аз честно казано от както ми е диагностицирано Хашимотото, не съм се чувствала болна, възприемаш пиенето на хапчетата като част от дневния си режим, с едно наум, че трябва да следиш нещата. (като се бременна много по-честичко). Така че горе главата и усмивката на лицето! Ще помагаме тук с каквито можем съвети.
Merilenda, на мен Катя Тодорова Лимфомизот ми го предписа като "хомеопатичния вариант на Л-тироксина"и даже пак така на гладно трябва да се приема, макар в листовката никъде да не го пише. Основно също каза, че служи и за това, да намали образуването на нови антитела.

# 312
Здравейте момичетата   bouquet От 5 години съм с диагноза Хашимото.  Всичко започна когато бях на 17 и просто една сутрин се погледнах и видях, че единият ми клепач е почти затворен. Беше голям шок за мен и тогава започнаха мъките. 6 месеца ме препращаха лекарите, пих всякакви лекарства, които след това се оказа че са ненужни и от които качих 15 кг. Накрая ми казаха, че единственото което остава е да имам нещо в главата и ме пратиха на резонанс. Не мога да обясня какво е чувството, когато знаеш че лекарите очакват да имаш тумор. За щастие всичко беше наред. Лекарката ми реши да ме прати при д-р Начев и тогава се разбра, че имам Хашимото. Той ми каза, че не е сериозно, известно време лекарства и всичко ще е ок. 2 години пиех пропранолол, но промяна нямаше. Все още имах проблема с клепача, които много ме депресираше. Очната лекарка ми препоръча проф. Лозанов. Той каза 2-3 години и ще си добре, не е сериозен проблем. Предписа ми метизол. Минаха си и тези години и пак нищо не се променяше. През 3 месеца ходех при него, 50 лв за преглед, отделно изследванията. След това се разрових и разбрах за какво става въпрос. Никой от лекарите не ми обясни за умората, раздразнението, сърцебиенето и т.н. Смених още 2 лекари и всеки казваше различни неща и предписваше различни лекарства. Вече не знам на кои да вярвам. последно бях при д-р Гоцева. Тя каза че съм много зле и даже не може да каже дали имам хашимото или Базедова. Стойностите на TSH са 0,001, Т3 и Т4 са близо 2 пъти над нормата. Искаше операция да ми се прави и да влизам в болница. каза да не си помислям да забременявам и че при това заболяване по принцип е изключително трудно да родиш дете. Всеки път след консултацията при нея се отчайвам. Сега съм на тирозол и Т3 и Т4 започват да влизат в норми. но TSH  не се променя. Лекарката каза, че той по-бавно ще реагира. Моя приятелка ми препоръча д-р Шигарминова и се чудя дали да не отида при нея.
Извинявам се, че толкова много писах, но никой не разбира за какво става въпрос и  вие сте голяма утеха и успокоение. Благодаря ви   bouquet

iveda от колко време си с тези ст-сти на ТСХ?
Имай впредвид, че този хормон се регулира (влиза в норми) за разл период от време, при едни това става бързо за месец-два, но при други може да отнеме и година (аз съм от тях)! Миналата година откл заболяването след спонт аборт, дотогава 4 години и повече си бях в ремисия, поддържах ТСХ 0,000 почти 10 месеца и чаааак на 10 месец дефакто то леко взе да дръпва нагоре ... Не се стресирай! Ще забременееш и ще си родиш здраво бебе!! За да се види дали при теб се касае за Хашимото или за Базед трябва да си изследваш още един хормон TRAK! Н е рабрах на теб дали са го изследвали вече  newsm78 Може да посетиш един от светилата така да се каже в облатта на Ендокринологията. К. Тодорова и  и Начев! Незнам откъде си, но не е зле да се разходиш до тях! Щом имаш желание за бебе, аз лично бих ти препоръчала К Тодорова, същата е репродуктивен ендокринолог и се занимава предимно със бременни, абременяващи и желаещи бебчета! Пожелавам ти успех и остави отчаянието и страха на заден план! Много оптимизъм, който ще ти помогне за да се излекуваш напълно! Hug

# 313
  • В градината...
Момичета, много се радвам - днес изследвах ТСХ - 2.33.
Първото изследване  в началото на октомври - 4.72, 45 дни по-късно - 2.49. Спрях хапчетата и скочи на 3.02. Започнах ги отново, като ми увеличиха дозата. Сега пак е паднало на 2.33.

# 314
  • София
perunika, браво на теб!
Отлични резултати! Много се радвам, че толкова бързо си го вкарала в релси това ТСХ.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт