Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 59 234
  • 727
  •   1
Отговори
# 315
  • В градината...
Благодаря ти, Госпожица лаленце! А как ми се иска бебчето да става вече! Аз благодаря на моята ендокриноложка - в малък град, а свястна!

# 316
Здравейте,
аз искам да попитам, някой по-опитен и прекарал бременност следния казус...В 6 г.с. съм и пия фолиева киселина, Катя Тодорова ми предписа витамини Матерна и сега си ги взех, чета на листовката обаче, че в тях също се съдържа фолиева киселина ....Това значи ли да спра да пия фолиевата в чистия и вид или да ги пия паралелно?!
Объркано ми е ...
Мерси предварително!  newsm78  bouquet

# 317
  • Русе
Здр. Смайл гърл. Според мен не е проблем да си пиеш витамините и фолиевата заедно. Но ако искаш се допитай до гинеколога си, който ти следи бремеността. Аз пия витамини Прегтакеъ плюс Омега. Те съдържат фолиева киселина, но въпреки това си пия отделно и само фолиева киселина. Доктора ми каза да ги пия и двете, но не съм питала дали е така, защото съм с близнаци. Дори и да пиеш двете, не е вредно. Така, че според мен си ги пий докато питаш доктора си. Пожелавам ти лека бременност.

# 318
Здравейте пак Simple Smile
Тъкмо и аз сега си направих труда с един конвертор да съпоставя стойностите, едно и също е, във фолиевата е 0.4 мг, а във витамините е дадено във микрограма (400). Звъннах и на гинеколожката и тя потвърди, че фолиевата във Матерна е достаъчна.
Значи от утре ги почвам тея витамини, че днес вече пих фолиева:)
Петя, хехе, ти с тези сладки близначета, разбира се, че ще пиеш двойна доза, цунки и лека бременност!
  bouquet
Поздрави!

# 319
  • Русе
 newsm10.  Най-добре е консултацията с доктора. Лека и безпроблемна бременност.  Hug

# 320
Здравейте,
аз искам да попитам, някой по-опитен и прекарал бременност следния казус...В 6 г.с. съм и пия фолиева киселина, Катя Тодорова ми предписа витамини Матерна и сега си ги взех, чета на листовката обаче, че в тях също се съдържа фолиева киселина ....Това значи ли да спра да пия фолиевата в чистия и вид или да ги пия паралелно?!
Объркано ми е ...
Мерси предварително!  newsm78  bouquet

Здравей, аз също се чудех по твоя въпрос и питах лекаря, той ми каза че фолиевата киселина която се съдържа в тези витамини е много малко и затова трябва допълнително. Даже ми увеличи дозата защото ной - новите изследвания показват че 0,4 мг. както пием досега не е достатъчно и ми ги направи по едно сутрин и едно вечер и отделно си пия витамините в които има ФК. Не се притеснявай някъде по форумите четох че фолиевата киселина неможе да се предозира. Има хора, които са генетично предразположени да не я обработват и на тях им се предписва дори 3*1 от мета ФК. Така че спокойно Simple Smile

# 321
Aми пише в листовката, че може да има странични ефекти, но по-скоро за майката...Пише обаче, че не бива да се надвишава дозата от две таблетки (или 0.8 мг), което значи, че ако пиеш и витамини(моите съдържат 0.4 мг), които съдържат фолиева и отделно таблетки дневния прием ще е 0.8, т.е. няма да има проблем Simple Smile
Аз все пак обаче смятам да спазя предписанието на гинеколожката и да си пия само витамините, пък дано всичко е наред Peace ...

# 322
Момичета, здравейте!
Напоследък си държа TSH в норма и чакам да дойде време за бебе Simple Smile)) Имах малко стресове покрай малката, че ще ходя да се меря пак, да видим да не съм го изтървала. Но друго ми е мъка сега, вече в чудо се видях. От 4-5 години имам пищене в едното ухо, това добре, е не е добре, но ми го обясниха с хашимотото. Но от 2 години вече и не чувам добре с това ухо и по-зле става. Една порлет прекарах нещо, не знам как да го нарека, не настинка, не вирусно - мноооого главоболие, никаква температура и пълно оглушаване с девте уши. После ми остана недочуването е едното и от тогава втора година съм по доктори и нищо. Усещането е като си сложиш раковина на ухото, как си чуваш гласа някъде отстрани. Инъче и говор не чувам добре, на периоди заглъхвам повече или по малко. Напълно са ми здрави ушите физически, ходих на всякакви процедури за изравняване на налягането и раздвижване на менбраната, изследвания на нерва, наже на ЯМР. И всеки път аудиограмата ми е по-зле. И като прибавим и пищенето на няколко гласа (като си пия л-тироксина от 4 останаха само два гласа писъците Simple Smile)) вече съвсем съм като бабичка, а съм на 34г. ЧУдя се дали и това може да е от болестта, не можаха лекарите да ми потвърдят със сигурност, казаха, че пищенето може, но за оглушаването едва ли. Има ли някой подобен проблем, вече 5-6 доктора смених и не знам какво да правя, ако знам, че може да е от хошимото, все има някакъв шанс като вляза в норма с всичко да се оправя.
Сега четох тъкмо за пристъпите на паника при хормонални разстройства и съм твърдо решена да се взема в ръце и да не позволявам да ми се случва пак. Но все има нещо, което може да те извади от равновесие, а като знам в началото преди да ме диагностицират какво чудо преживях, гледам да не си слагам много много нерви.

# 323
И още нещо - знам, че селенът се използва при лекуването на щитовидни проблеми, преди съм го пила профилактично, преди да ида за първи път на преглед. В момента не ми е изписан, но ми изписаха Пантенол таблетки със селен в тях. Знаете ли дали пречи на л-тироксина или дали може да повлияе на усвояването му. Отлагам дълго време и все забравям да питам ендокриноложката, а кожата ми е много много суха, на цялото тяло, така че само с мазила не става, предписаха ми ги, за да се повиши влажността на кожата така да се каже "отвътре".

# 324
Момичета, много се радвам - днес изследвах ТСХ - 2.33.
Първото изследване  в началото на октомври - 4.72, 45 дни по-късно - 2.49. Спрях хапчетата и скочи на 3.02. Започнах ги отново, като ми увеличиха дозата. Сега пак е паднало на 2.33.

Перуника браво, Много хубава ст-ст си докарала  Blush И хайде сега, едно бебче ти пожелавам Peace

# 325
  • до една звездичка
...като си пия л-тироксина от 4 останаха само два гласа писъците Simple Smile))...

Joy Joy Joy
Ох, не, че е смешно, ама не се сдържах просто....

И аз имам проблеми с едното ухо (предимно). Някаква тъпа, далечна болка отвътре... Не съм ходила на доктор, гледам да не й обръщам внимание.

# 326
  • В градината...
Мерси, Дездемона!  Hug

# 327
Аз забелязах, че откакто съм с Хашимото много по-трудно понасям приземяването със самолет понеже пътувам много често и страшно много ми заглъхват ушите, толкова, че половин ден след това за ми като запушени...
А преди това въобще не го усещах ...
п.с. Може въобще да няма връзка, но си мисля, че има  Laughing

# 328
  • В градината...
И аз да споделя за ушите. Преди да започна тироксина, когато се изнервях и  притеснявах, получавах сърцебиене и ми глъхнеха ушите. Това се отразяваше и на говора ми и все ме питаха да не би да съм болна. Сега обаче не ми се е случвало.

# 329
  • София
Аз пък от малка имам проблеми с ушите, но при мен със сигурност не е от Хашимотото. Просто, когато си намокря ушите (като плувам под вода) почти винаги си завъждам гъби и има някакви страшни болки. За радост, с много пазене не ми се е случвало скоро.
Обаче това със самолетите малко ме съмнява. На мен ми става много лошо не само при излитането и кацането, а и по време на целия полет. Ходих на невролог и ми казаха, че всичко ми е наред, а просто вестибуларният апарат ми е по-чувствителен.

Общи условия

Активация на акаунт