Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 58 806
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
٠•● Dega ●•٠, честит рожден ден! Да си жива и здрава и много щастлива!   bouquet

# 511
Moмичета,не съм писала тук от 2 месеца...аз съм диагностицирана с Хашимото,ТСХ ми беше в норма,имам малки възли и високи стойности на антитела.По повод на световъртеж и сърцебиене реших днес да си пусна ТСХ И ФТ4.Ресултат ТСХ-0.18 (0,27-4,2) и ФТ4 -20,57 (12-22).Шашнах се и се обадих на Начев-утре съм при него..но да попитам и знаещите от вас-дали ще ми изпише хормон newsm78

# 512
  • София
٠•● Dega ●•٠честит рожден ден!   bouquet
Желая ти преди всичко здраве и много поводи за усмивки Simple Smile

deni-sta, ако досега си пиела хормон по-скоро ще намали дозата или ще го спре. Ако не си пила нищо досега може и да ти изпише нещо.

Сънчи - Пънчи
, влияят настинките, надявам се резултатът да е фалшиво висок. Пусни си пак ТСХ като оздравееш. За съжаление при мен хормона също се повлия доста бавно - за около 2 години успях да го смъкна от 16 до 2  ooooh! При някои това става и за месец.

Gugito, как са нещата при теб?  Hug

vili79, според мен ТСХ ти е било идеално и въобще не си имала нужда от тироксин, само си си разбъркала хормоните сега.

По въпроса с йода и аз не съм компетентна.

# 513
  • София
моля за отговор. Чувствате ли слабост в краката? умора, изтръпване или болки в главата?Задух?

# 514
  • София
Не, нито едното. Да не си изстинала?

# 515
  • София
моля за отговор. Чувствате ли слабост в краката? умора, изтръпване или болки в главата?Задух?
Споко, не са симптоми за проблеми с щитовидната....да не си настинала наистина?

Дега честит рожден ден!

Уф ..аз трябва да се натуткам да пусна ТСХ ...скоро...

# 516
Госпожица Лаленце,до сега не съм пила нищо...а за болката в краката-аз имам...и изтръпване на краката имам.. Rolling Eyes

# 517
  • Sofia
Аз също съм чувала за проблеми в стави,като изтръпване,схващане,крампи....и го имам от есента в едното коляно,все едно ми се превърта и не мога да пристъпя чак,отминава след бавно раздвижване,но не е никак приятно...пия Глюкозамин и малко ме поуспокои,също и капсули магнезий,мажа с мазила...

# 518
  • Пловдив
Госпожица Лаленце, благодаря,че се сещаш за мен, въпреки,че рядко се включвам тук Embarassed Hug
Ами,при мен има хубави новини-след пети поред трансфер /на замразени ембриончета, останали ми от неуспешно ИКСИ през ноември/,преди броени дни видях положителен тест за бременност и в мен бушуват всякакви чувства,предимно много страхове Crazy По този повод се свързах с д-р. Начев и той ми каза да вдигна дозата на тироксина с 25 мг. без да изследвам хормона, та сега съм на 100 мг. Л-тироксин,но се страхувам  да не падне прекалено много ТСХ,последно съм го изследвала в средата на януари и беше 1.090. Все пак в понеделник,когато трябва да съм в Сф. в клиниката по репродуктивна медицина за първи преглед, ще отида да диря д-р. Начев в Майчин дом,където досега не съм ходила.
Та,така,всички паранои,които можете да си представите са налице при мен и ще се радвам ако ми стиснете палци в понеделник. Hug Hug Hug

# 519
Благодаря за отговорите, Дега и Госпожица Лаленце Grinning
Искрено се надявам високия резултат да е заради пустата настинка, която си влача не знам колко време ooooh! От днес съм на 50/75 Еутирокс... Трябва да смъкна хормона скоро, защото от ФАР така са се юрнали да раздават заповеди, та като нищо ще ме викнат след 3 месеца Crazy Трябва, трябва да влезе в граници това ТСХ преди ин-витрото Praynig

Гуги, имаш стиснати палци от мен Praynig Hug

Ybag, такива "екстри" нямам аз. Задух единствено лятото в голямата жега Rolling Eyes

# 520
  • В градината...
Гуги, честито  Hug Нали знаеш, колкото и банално да звучи, спокойствие трябва най-много! Страховете няма да помогнат.

# 521
  • София
дъщеря ми  има подобни оплаквания и ни карат да правим изследвания, не болна и сега не  можем. Уморява се, чувства слабост, казва че трудно диша та така, затова питам

# 522
И аз си мисля, че въобще не трябваше да пия хормон при положение че ТСХ бше 1,13, но нали съм една наивна  ooooh!, вярвам на докторите. Ще видим сега другата седмица какви ще са резултатите. Макар че не вярвам да има някаква разлика, при положение последно си правих преди една седмица. А за витамините, засега реших да не взимам, колкото може по естествен начин ще си набавям.

# 523
Момичета, аз сега преглеждам отгоре-отгоре една Енциклопедия на лечебните минерали и за проблеми с щитовидната жлеза препоръчват азурит, лазурит, сапфир, содалит. Има минерали според заболяването, според зодиите, поне докъдето съм стигнала. Една от колежките ми ме просветява в тази област.  Peace

# 524
  • Пловдив
Gugito, чудесна новина! Браво  Hug Стискам палчета от тук насетне всичко да е наред и да си изкараш една лека и спокойна бременност  Praynig fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Не се тревожи за ТСХ - и там нещата ще се контролират и ще са наред. При мен все се увеличаваше дозата и при положение, че започнах от ТСХ 4 на последния преглед ми беше 0.27 - падаше много бавно от месец на месец. И даже при тоя резултат Начев каза, че е ок за бременност в този срок.

Общи условия

Активация на акаунт