Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 58 806
  • 727
  •   1
Отговори
# 495
Seti Beti, както казах по-горе, днес Начев ми каза да спра да пия тироксина при тази стойност и след 45 дена да си пусна контролно ТСХ. Тогава ще видим дали има промяна и ще процедираме според ситуацията. В този смисъл можеш да постъпиш като мен и да не ходиш сега на консултация. Начев каза, че в момента с тази стойност забременяването не е проблем. Ако настъпи, разбира се, трябва да ида веднага при него!

# 496
Сети, доколкото прочетох не пиеш еутирокс от година. Изследвала си ТСХ следобед и имаш час тия дни за К. Тодорова.
Моят съвет е да си пуснеш ново ТСХ сутрин на гладно, за всеки случай и с изследванията при Тодорова.
По мое мнение си изпаднала в хиперфункция, която трябва да се лекува. Според мен няма начин да се нормализират нещата сами без лекарства.

# 497
  • до една звездичка
Почерпете се днес за мое здраве, сродни души такива! Hug Днес имам рожден ден. Blush
Пожелавам на себе си, и на всички вас много, много здраве!

# 498
Да си жива и здрава, обичана, щастлива и късметлийка в живота! Hug

# 499
٠•● Dega ●•٠, честит рожден ден! Пожелавам ти много усмивки и положителни емоции, много успехи, щастие, късмет и любов.
Merelenda, благодаря ти за съвета. И аз си бях наумила да си изследвам пак ТСХ, но се чудех дали да не е след месец. Ще помисля  Hug

# 500
٠•● Dega ●•٠ Жива и здрава да си и много късмет във всичко.
Момичета, аз нещо съвсем се обърках. Колкото повече чета май повече се обърквам. Трябва ли да приемаме бременните мами йод или не. Чудя се заради витамити, тъй като има по 150 мг. горе долу във всички витамини. Едното каза че няма проблем, гинеколожката пък каза да не пия  Thinking. И аз съм в чуденка. Запознах да пия Еутирокс след като забременях, и от ТСХ тогава 1,13 го докарахме до 0,54. Но FT4 от долна граница сега вече е под долната, което ме озадачава и малко притеснява, но едното каза че ТСХ-то било важно. Вече за един месец правя 3 изследвания  #Crazy,  уж да сме видели FT4 защото то се влияело бързо. Но, основоното ми питане е какво ще кажете за йод. В статията от първата страница за витамини и минерали пише че до 150 мг. йод на ден е допустимото, но съвсем се обърках. Може ли , не може ли  ooooh!?

# 501
٠•● Dega ●•٠, честит рожден ден! Пожелавам ти много усмивки и положителни емоции, много успехи, щастие, късмет и любов.
Merelenda, благодаря ти за съвета. И аз си бях наумила да си изследвам пак ТСХ, но се чудех дали да не е след месец. Ще помисля  Hug

Ти си прецени, мила! Hug

За приема на йода не съм компетентна, още повече при бременност. Аз лично не пазя диети или някакви ограничения от какъвто и да е характер, но предполагам при бременност е различно!

# 502
Дега жива и здрава да си   bouquet  Hug

vili79 Йода не е ли, противопоказен за нас  newsm78

# 503
  • София
Дега, честит рожден ден   bouquet Да си жива и здрава, винаги усмихната, много щастлива и обичана!

vili79, аз пия витамини Pregnacare, гинеколожката ми ги изписа, в тях също има 140mg йод и ендото каза, че няма проблем и по-добре да си ги пия.

# 504
  • В градината...
Дега, честит твой ден! Бъди усмихната и пълна с надежда като настъпващата пролет!

# 505
  • Пловдив
Дега,Честит рожден ден и от мен,бъди здрава,лъчезарна и обичана  bouquet hbday

# 506
Честит рожден ден, Dega  Hug

Момичета, да ви питам... до колко една настинка може да повлияе на нивото на ТСХ и влияе ли изобщо? Никак не съм доволна от резултата си - 4,59 Tired Минавам на по-висока доза Еутирокс, ама... що не пада пустия хормон Close

# 507
  • до една звездичка
Момичета, благодаря на всички ви за поздравите и за добрите пожелания! Да ви се връщат!

Сънчи - Пънчи, влияе.

# 508
  • Русе
Дега, ЧРД! Много здраве, много щастие и късмет в живота!  newsm59

# 509
Дега, честит рожден ден!!! Нека се сбъднат мечтите ти и да нямаш никакви поводи за писане в тази тема! И любимия ми шеф днес има юбилей

Общи условия

Активация на акаунт