Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 58 811
  • 727
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
При мен също са в норма ФТ3,ФТ4 и ТСХ,но ТАТ  и МАТ са много завишени...ТАТ-568,50-норм.до 115...МАТ–повече от 600,при норма до 34  Така,че besty по-добре ги направи и тях

# 481
  • София
alllure, от колко време опитвате?

besty, възможно е ТАТ и МАТ да са извън норма при перфектни други хормони. Повечето в темата сме така, това е един от признаците за Хашимото.

# 482
Госпожица Лаленце, аз броя за начало на опитите ни юли 2011, защото преди това ТСХ ми беше висок. Оттогава досега са минали 6-7 месеца, но тъй като съпругът ми пътува доста приемам, че в 2 месеца сме изпуснали подходящия момент.

# 483
  • София
magnet for happiness, благодаря, че си ми писала. Да, знам, че се менят стойностите, но в крайна сметка не можем да психясваме тотално и всеки месец да пускаме всички хормони.

Е сега,това не винаги е признак за тотално психясване Simple Smile

# 484
При мен също са в норма ФТ3,ФТ4 и ТСХ,но ТАТ  и МАТ са много завишени...ТАТ-568,50-норм.до 115...МАТ–повече от 600,при норма до 34  Така,че besty по-добре ги направи и тях

Мерси, най-вероятно ако продължат нещата, ще ги пусна и тези изследвания.  Wink

# 485
  • Sofia
Тази зима качих много килограми и ми се иска да направя някаква диета,но така,че да не ми навреди ,а и да има ефект...Четах,че гладуването е противопоказно при Хашимото,но плодуването,т.е.на плодове,чай и мед дали и то  е забранено,з-то само то ми понася,винаги свалям с него и се чувствам жизнена и енергична...

# 486
Здравейте!Днес пуснах ТСХ и резултатът е 0.07 Rolling Eyes Сигурно затова съм с това сърцебиене. Обадих се на Д-р Начев. Каза да ида утре да видим какво ще ме прави. От стойност 6.6 го докарах на 0.07.  Simple Smile Кажете сега това лесно ли се регулира и възможно ли е пък ниските стойности да са причина за липса на бременност. И още един въпрос. Докторът ми каза, че утре до 12 е на работа, но аз в бързината пропуснах да го питам дали се отнася за Майчин дом. Бихте ли ми казали ако знаете, че ми е неудобно да му звъня пак.Благодаря предварително!

Heart Eyes

# 487
  • Русе
Doli , според мен плодуването е доста озверяващо, лишава организма ти от ценни вещества. Аз бих ти препоръчала 90 дневната диета. При нея организма не се лишава от нищо. Отслабва се от нея, е по-бавно и по-малко от тези дето нямат Хашимото, но с воля, упоритост и спорт, ще се получат нещата. Аз изкарах един курс на 90 дневната диета, смъкнах 7кг, но и не бях много стриктна. После направих почивка от 90 дни и започнах отново диетата, като през почивката бях качила само 1кг. Втория тур на диетата не го завърших, само го започнах, защото ми предстоеше икси, после забременях и така спрях диетата. Но мисля, живот и здраве, след като се родят бебоците да я почна отново. Тя е подходяща и за кърмачки, като се правят някои промени в диетата.
Желая ти успех, без значение коя диета ще избереш.  Hug

# 488
Здравейте!Днес пуснах ТСХ и резултатът е 0.07 Rolling Eyes Сигурно затова съм с това сърцебиене. Обадих се на Д-р Начев. Каза да ида утре да видим какво ще ме прави. От стойност 6.6 го докарах на 0.07.  Simple Smile Кажете сега това лесно ли се регулира и възможно ли е пък ниските стойности да са причина за липса на бременност. И още един въпрос. Докторът ми каза, че утре до 12 е на работа, но аз в бързината пропуснах да го питам дали се отнася за Майчин дом. Бихте ли ми казали ако знаете, че ми е неудобно да му звъня пак.Благодаря предварително!

Heart Eyes
zdravei,4etoh kakvo si pisala az ne sam pisala do sega v tazi tema za6toto sam s bazed v momenta si s hiperfunkciq no ne se pritesnqvai vsi4ko 6te se opravi 6te ti izpi6at edni hap4eta i pak 6te vleze6 v norma,no neznam do koga 6te gi pie6 tova doktora 6te ti kaje Grinning uspeh

# 489
  • София
pipi81 Пиши на Кирилица.

# 490
Здравейте, сега се връщам от Начев. При стойност на ТСХ от 0.07 ми спря тироксина , каза, че не е проблем за незабременяване. След 45 дена следва контрола. Това е от мен засега.  Simple Smile. Питах го за л-карнитина дали е проблем да се приема с тироксина. Каза, че НЕ е, но за него няма смисъл да се ползват лекарствата на 'тази индустрия'. Simple Smile

# 491
  • Sofia
Вчера при Гала д-р Папазова говори за ползите на селена и за недостига му,особено при проблеми на щитовидната.Препоръча храни,които го съдържат-бразилски орех,дроб,бъбреци,телешко и т.н....Вие приемате ли и какъв...или с храната си го набавяте

# 492
  • до една звездичка
Аз лчино никога не съм пила селен.
Набавям си го с дроб.

# 493
Вчера при Гала д-р Папазова говори за ползите на селена и за недостига му,особено при проблеми на щитовидната.Препоръча храни,които го съдържат-бразилски орех,дроб,бъбреци,телешко и т.н....Вие приемате ли и какъв...или с храната си го набавяте

Аз да, на селен съм от доста дълго време. Първо ми го изписа репродуктивния ми гинеколог,  а после и ендото, което посещавам. Вземам този на Валкамарк Peace Този въпрос вече сме го дискутирали междувпрочем  newsm78

# 494
Аз по едно време пих селен около 2 месеца и повече не съм пила. И моето ТСХ е като на Alllure - 0.007, но аз не пия нищо и се чудя дали да ходя при Тодорова сега или да изчакам един месец, пак да си го изследвам и ако пак стойността му не е в граници, тогава да отида.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт