Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 58 812
  • 727
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, аз днес си пуснах ТСХ и резултата е 2,15  Laughing. Преди 45 дни ми беше 2,97 и аз се притеснявах да не се наложи да започна пак да пия Л-тироксин. Добре че д-р Начев не беше в България и аз реших да изчакам да минат 45 дни и да се изследвам отново и чак тогава да се консултирам с него.
Той каза че при положение, че не планирам бременност няма нужда да пия нищо и да си пусна изследвания чак следващата зима или ако не се чувствам добре.

# 466
  • до една звездичка
Ееей, Никитали, браво на теб! Все така да е!

Да споделя и аз. Вчера бях на контролен при моя доктор и без да се каним, взехме, че направихме биопсия на единия възел. Ей така, в движение, сложи ми упойка, боде, боде, боде......, занесох си материала, че и да се върна успях.
Не ме питайте за какво съм си мислила по пътя, докато стане време да се обадя на доктора, защото нямаше как да чакам хистологичния резултат - трябваше автобус да хващам.

Ами, струваше си - сега поне знам, всичко е наред. Praynig

# 467
  • Sofia
Кога е наложително да се прави биопсия...и не е ли много болезнено

# 468
  • до една звездичка
Когато и ако лекарят прецени.
За болезненото - слага се местна упойка, но ако кажа, че не боли никак, ще излъжа.
Всъщност, по-скоро е неприятно ръчкатено на иглата, докато вземе материала и притискането към гръкляна, другото е нищо работа. Като за раждала жена е...  Whistling болката   Grinning

# 469
Small Sun, честито, да ви е живо и здраво момченцето и много да ви радва!

# 470
  • София
Nikitali , браво на теб! Simple Smile

٠•● Dega ●•٠, честито за хубавата новина Simple Smile

MagicGR и  s_kov от първата страничка също са станали мами на принцеси. Да са им живи и здрави децата!

На ред е Doni M, къде ли се изгуби тя  newsm78
PIPILOTE, също трябва да е родила. Чакам да се похвали Simple Smile

# 471
  • Русе
Оле, браво. Колко хубави новини. Честито на родилите мами, да са им живи и здрави бебчетата!

# 472
  • Пловдив
Госпожица Лаленце, тук съм  Heart Eyes
Чета си ви постоянно, всеки ден. Но като не съм от най-компетентните в материята и не смея да се включвам със съвети.
При мен положението с ТСХ май е ок - 0.27 по последни данни и си останах на същата доза до раждането по препоръка на ендото.
Иначе като цяло съм добре. С кръвоснабдяването имам проблем, явно от тромбофилията и коремната обиколка и бедрената кост не отговарят на седмиците, а са с 3 назад. Поради това ми изписаха нови лекарства, които се надявам да дадат резултат  Praynig. Въобще както винаги при мен все изскача нещо и съм в постоянни притеснения.  Tired Планувано е да раждам секцио не по-рано от 8-9 дни преди термин,т.е. 19-20 март. При всички положения ще ви пиша. Благодаря, че ме мислите  Hug Hug Hug

Честито на обебелите се мами! Браво на тях и с радост да си гушкат съкровищата  Hug Да са им живи и здрави и да им носят безкрайно много усмивки  Heart Eyes

# 473
  • София
Ох, Дони, съжалявам, че трябва да минеш през такива премеждия, но съм сигурна, че като си гушнеш бебчето всичко ще забравиш.
ТСХ е нисичко, но щом Начев казва, че е добре, аз не бих се притеснявала. Ще стискам палци до 20 март всичко да е наред и да ни се похвалиш с усмивка  Hug

# 474
Здравейте момичета!На мен днес ми дойде за порден път и разбира се разочарованието ми е голямо. Не съм отчаяна в никакъв случай, защото за съжаление някак си свикнах, че няма да се получи. По-лошото е, че досега съм направила всички изследвания вкл. и цветна снимка през декември в клиниката на Д-р Стаменов и отвсякъде ме уверяват, че всичко е перфектно, и че трябва да не мисля за това и бебето ще стане. Да, ама ето, че от началото на декември си минаха 3 месеца в опити и пак едно голямо нищо. Последно през декември си пусках ТСХ и беше 1.7. Утре ще  пусна отново, продължавам да си пия по 0.25 тироксин и мисля да ида на контрола при Начев, защото откакто ми е открил Хашимотото през май месец миналата година сме правили 2 контроли по телефона.

През последния месец чувствам страхотно сърцебиене и имам ускорен пулс, точно както когато през лятото ТСХ-то ми спадаше от 6.6. Утре така или иначе ще видя каква е стойността му в момента, но се чудя дали се дължи на това, че продължава да спада?

Тази седмица планирам визита при гинеколожката си с идеята да действаме целенасочено, защото вече съм на 32г. и усещам как времето си минава...

Искам да ви попитам и за ФСХ хормона. Кои стойности се смятат за високи? За съотношението между ФСХ и ЛХ знам, че трябва да е около 1 и моето е такова.

ЛХ 7.3 (2,4- 12,6)
ФСХ 8.3(3,5-12,5)
Естрадиол 214,8 (46-607)
Пролактина ми е ок и той - 293(127-637)

ОК ли са?Това са резултатите ми от началото на октомври.

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 18:55 от alllure

# 475
  • София
alllure, всичките хормони са ти перфектни и 3 месеца съвсем не са много. Тестове за овулация правиш ли? Освен това  за още по-точно можеш да направиш една фоликуметрия.
Ако много ти е спаднало ТСХ, може от това да е съцебиенето, но може и да ти е просто на нервна почва от прекалено много притеснения.

# 476
Здравей Светле,

Благодаря ти за отговора. Аз ходя на сериозно място(да не изпадам в подробности), където ме следят и точно това ме тревожи, че фоликули, матка, тръби , хормони са перфектни, както се изразяват лекарите, а все още нямаме хубави новини. Дано не чакаме много за бебче. Утре ще докладвам за ТСХ-то.

Целувки! Heart Eyes

# 477
  • София
alllure посочените резултати са повече от перфектни,НО имай предвид че стойностите се менят всеки месец...т.е м.10 може да са ок,след това да има промяна.

# 478
Здравейте,
и аз се включвам в темата без да знам дали съм за тук, но със сигурност знам, че знаете много за щитовидната жлеза.

Аз си пуснах на моя глава FT3+FT4+TSH, защото от 7 дни имам една постоянно ниска температура, която стига до 37,4. Прочетох, че това може да се дължи на щитовидната жлеза.

Резултата от хормоните ми е следният:
FT3 - 4,50 /Реф. 3,10-6,80/
FT4 - 18,05 /Реф. 12,00 - 22,00/
TSH - 2,410 /Реф. 0,27 - 4,20/

Аз виждам, че са в референтните граници, но не знам дали това е достатъчно.
Другото, което искам да ви питам дали добрите изследвания на тези хормони имат нещо общо с ТАТ и МАТ. Може ли ТАТ и МАТ да са повишени, при положение, че тези хормони са ок.
Извинявам се ако не съм наясно с всичко, но си правих много други изследвания, които са перфектни, а си държа тази ниска температура, която обикновено се нормализира през нощта и просто се чудя какво да правя вече. Мерси.

# 479
magnet for happiness, благодаря, че си ми писала. Да, знам, че се менят стойностите, но в крайна сметка не можем да психясваме тотално и всеки месец да пускаме всички хормони. Аз през октомври пуснах Лх,ФСХ и Естрадиол, след това лекарката ми каза да пусна следващия месец и пролактина, а през декември да направя и една цветна снимка, за да елиминираме и евентуален проблем с тръбите. След като се оказа, че са проходими, решихме, че трябва да се успокоим и да си действаме с бебеправенето,защото просто няма обективни причини да не стане.  В този смисъл смятам, че направих достатъчно и наистина се чувствам на кръстопът в момента, защото не знам дали да спра да мисля, че нещо ми има(тук не си мислете, че ден и нощ седя и мисля само за това), или пък да продължа да търся причината за неставането, за да не губя време в бездействие. Мъжът ми също го изследвахме и при него всичко е ок. Вече ми иде да се гръмна, честно, защото от юли 2011 ТСХ-то ми е под 2 и оттогава нищо, което си е повече от 3 месеца както предположи Svetla81.

Общи условия

Активация на акаунт