Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 58 273
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Дион, винаги пусках и ФТ4 заедно с ТСХ. Добре е да е по средата някъде на реф. граници за ФТ4.  Peace

# 646
  • София
Здравейте, виждам че си говорите за падането на ТСХ по време на бременност. И моето падна и откровенно усещам някакви такива симптоми на ниско ТСХ- нервност, сърцебиене, по-малко сън. Но д-р Начев каза да си го търпя, много ми бил хубав резултатът. Гледам, че и по-ниски резултати сте достигнали:} Ако имате такива симптоми като ТСХ приближи долната граница как се справяте, защото е ясно че дозата си остава същата при мен тъй като пък Ф4 е също на долната граница.
Търпях си ги и не мислех ни за ТСХ ни за ФТ4 Peace

# 647
  • Пловдив
Дони М, то съвсем не останало при теб,чакаме скоро появата ти с хубавата вест Hug Simple Smile
Аз сега съм на 100/125 Л-тироксин и много-много не му мисля,чакам първо да разбера дали ще чуем сърчице и ме гони едно яко шубе, а ако всичко е наред ТСХ и ФТ4 ще пускам към края на месеца Peace

# 648
  • София
Гуги, и аз съм на същата доза и се чувствам перфектно!
Кога да стискаме палци за прегледа?

# 649
  • Русе
Шмати, и аз съм така, хем ниско ТСХ, хем ниско ФТ4. На два пъти вдигахме дозата на Еутирокса последно бях на 125/150 редуване, на имам страшно сърцебиене, а ФТ4 въобще не се повлиява да се вдигне, то е под долна граница - 7. Вчера мъжа ми носи резултатите на д-р Тодорова, тя ме следи, та леко ми е намалена дозата - ще пия по 125 микрограма, като 2 пъти седмично ще приемам по 150.
Дони, малко останало още. Стискам палци всичко да мине по мед и масло, по вода, без проблеми!  Hug

# 650
За сърцебиенето аз пиех бета блокери, дори и като бях бременна. 3 месеца преди термина ми го спряха, да не забави пулса на бебето.

# 651
  • Пловдив
Госпожица лаленце,по принцип в понеделник,ама май утре ще ходя,още се колебая Wink

# 652
  • Русе
Гала, за мен вече е късно за бета блокери, аз съм в 6ти месец. Изписала ми е Bisogamma 5mg, само при нужда да се приема, но още не съм си го купила.

# 653
Здравейте на всички макар че е доста странно и на мен наскоро ми откриха Хашимото а съм мъж на 25години, със ТСХ 3,9 МАТ 44 и ТАТ 296 и 2 възела като единия 7,7мм, изчетох всичко по тази тема и искам да питам от това излекуване няма просто го влачиш до живот най добрия случай влизаш в ремисия или си пиеш химията докрай? Интересно ми е колко може да продължи това 10 20 години или просто примерно до 15 година потдържаш след което жлезата атрофира и ти си пътник това ли е прогнозата на тази болест? Ходих на 2 ендокринолога  и 2 мата ми казаха да не пия нищо много странна работа как така имам болест а няма да пия нищо а симптомите са налице температура 37,2,треперене,слабост в мускулите, в лицето почервенявам също така главоболие, а те ми казват да ида на психиатър както и да е говорих с 3ти ендокринолог изписа ми 25мг Еутирокс и селеногин за месец след което иска пак да ходя да се изследвам, както и да е нещо много се резервирах към нашите ендокринолози като някой от според форума са светила, тази болест доста ме шокира факта че е автоимунно и веднъж като отключиш такова последвали и други възможно ли е това???Страх ме е да подходя към терапията понеже доста хора от неправилни терапии са се влошили и аз не съм сигурен дали докторите ми прилагат правилната затова съм си записал час при ендокринолог в Университетска Болница в Брюксел в сряда да видя там какво ще се изкажат и мисля да почна с тяхната терапия като се надявам на по голяма компетентност там след като тука ендокринолозите си противоречат, още по малко че попаднах и при един които ми искаше 110 лв за прилагане на импулсна терапия и ме убеждаваше че 90% се излекували, бях в една обикновена стая със един стол като си мислех импулсна с някакъв апарат а доктора ми каза не не това е терапия при която ти цепвам небцето със скалпел за да задействам рецепторите които да открият жлезата наново,всъщност замислих се нищо не губя но самата обстановка ми се стори доста мизерна и как той ще ме реже със скалпел стори ми се доста странно и някак си шарлатанска работа казах му че ще си помисля и ако реша ще го потърся пак вие какво мислите това дали помага или просто поредната тъпотия все пак когато човек е отчаян и изпаднал в подобни ситуации повечето доктори гледат на него като ходеща банкнота и се възползват от слабоста му,затова ще съм благодарен ако споделите мнения по въпроса  Wink

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 20:44 от Donchev12

# 654
  • София и там където не се пуши
 Donchev12 , ако това те успокоява, аз съм от тези, които пиха химия сега след хомеопатия някъде ноември месец спрях химията и все още се чувствувам добре, следа се и да, има   оправили се. Най-гадни са вярно симптомите, но на мен например срещу антителата ми помага селен, но предписан от лекар.

# 655
Dorothy и на мен ми изписаха селен + гинко или казано селеногин + 25мг Еутирокс  но не съм почнал нищо понеже всеки ендокринолог се изказва различно, може би трябва да престана с моя негативизъм но ми доиде като гръм от ясно небе а тъпите доктори ме влачиха в това състояние 2 месеца накрая ми го откри съдов хирург в Токуда като ендокринолог преди това ме върна ,ходих в омагьосън кръг  понеже се изказаваха защото съотношението било 1/20 мъже жени и едва ли било това,а това име "автоимунно" направо ме стресира а дали можеш да ми споделиш при кои хомеопат ходиш какво ти е лечението изчезнаха ли ти симптомите,подобрения???

# 656
  • София
Donchev, много си се уплашил, а няма за какво защото почти всяка жена в тази държава има проблем с щитовидната, а си щъкат и то до дълбока старост. Има хора с напълно отстранена жлеза и поддържаща терапия с години, това по темата ти за атрофиралата жлеза и пътника. За мен терапията за жлезата е най-великото нещо,което ми се е случвало, престанах да се чувставам като г.з и се надявам да си износя бебето живо и здраво. Виж с 4-ти ендокринолог и ако искаш запшочни лечение,макар че не ти е кой знае колко лош резултатът и тъй като не се очаква да раждаш скоро може би са прави да изчакаш, да си направиш след 40 дни пак изследване. Имай предвид, че зимата нивото на ТСХ е по-високо т. е следващо и без лекарства може да ти падне. ТСХ 3,9 не е чак безумно много, за да имаш толкова силни симптоми, познавам жени с ТСХ над 50, които не са усетили какво е станало с тях.

# 657
Ами до преди няколко месеца си бях напълно ОК през живота съм пил само аналгин и аспирин и някой друг антибиотик имах  2 3 години обаче доста силно главоболие със температура 37,2 което и сега имам направих си безброй изледвания и снимки здрав съм като бик а преди 2 месеца почнах да залитам да треперям главоболието се усили усещах че нещо не е както трябва и се изледвах за всичко и навсякаде всичко ОК и последно и единствено откриха това мисля си че няма на какво да друго да се дължат тези симтоми може би при мъже и жени различно протича все пак май хормоните ни са различни поне до някаде а и на всеки организъм различно произлиза,както и да е докторите казват че се е зародило преди 4 5 години и съм щъкал така докато сега вече се е проявило....а и форума е доста готин доста научих от него  Wink

# 658
  • София
Да, общо взето е така, заражда се няколко години преди да даде отражение в хормоните и поведението ни. Това,което описваш го чувствах 2 години преди да ми бъде поставена диагнозата- нервност, треперене, неувереност. Но беше за малко, правих изследвания и тогава ми нямаше нищо. Ако искаш пробвай с Еутироксин както ти е изписан, или хомеопатия, ще ти пусна на лични при какъв хомеопат съм ходила, но тъй като си имах други грижи нямах възможност да пробвам с хомеопатия.

# 659
Аз се засилих да пробвам с Еутироксина но понеже по изкючителна случайност ми запазиха час за ендокринолог в Брюксел тъй като там като запишеш час е с месеци напред, реших да потърпя малко до сряда да видя какво ще ми изпишат от там ще им покажа и еутироксина и почвам терапия,и да наистина ще съм благодарен ако ми дадеш кординати на хомеопат понеже по моя край няма Wink

Общи условия

Активация на акаунт