Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 58 750
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
Привет, момичета отново Simple Smile
Бременна съм в 4-ти месец и съм с хашимото от миналата година. От два месеца се следя при д-р Начев. Изследванията, които правех на 09.02.2012 бяха следните:
TSH:0,566   при реф. ст-сти/0,27-4,2/
FT4-17,01   при реф. ст-сти/12,0-22,0/

А изследванията от днес са ми:

TSH:0,334   при реф. ст-сти/0,27-4,2/
FT4-14,99   при реф. ст-сти/9,30-17/

Вчера се записах на ендокринолог по ЗК при д-р Витанова/за да ми пуска хормоните/ и тя като видя стойностите от февруари каза, че TSH е прекалено ниско.., че отивам в другата фаза, което не е добре, нямало нужда да се пуска и FT4  и че трябва да е някъде около 2,5 TSH-то. Така или иначе съм на преглед при д-р Начев утре, но бих искала да чуя и вас.

# 631
  • София
Evvaa екстра ти е ТСХ,не е ниско,предполагам Начев ще каже същото. Аз бях подобно когато бях бременна, при бременност долната граница е друга-така ми беше казвал Начев...моето беше паднало до 0.17 Peace

# 632
Evaaaa moeto TSH i v momenta e 0,89 t.s ne e 2,5 i spored d-r Na4ev si e idealno! Ne se 6a6kaj! Peace

# 633
Честит 8-ми март, момичета!
 Много късмет и любов!
Пак да кажа, че по-назад в темата имаше стойностите на ТСХ през трите триместъра от бременността, Ева, може да си сравниш резултатите с нея табличка  Peace

# 634
  • Русе
За да не се ровят бъдещите мами, за после лесно, ще я напиша сега, че си спомням аз колко я търсих.
Та ТСХ за бременни по триместъри:
1-ви триместър: ТСХ  0,24-2,99
2-ри триместър: ТСХ  0,46-2,95
3-ти триместър: ТСХ  0,43-2,78

Но като гледам аз за втори триместър съм с по-ниски стойности на ТСХ около 0,24 и въпреки това съм на високи дози заради ФТ4. Днес чакам мъжо да се върне от Плевен, след консултация с д-р Тодорова, да видим какво ще е продължението на лечението ми. Веднага щом се върне, ще пиша.

# 635
  • София
И въпреки тези стойности ,според Начев са по-ниски-долната граница специално Peace

# 636
  • Пловдив
Evvaa екстра ти е ТСХ,не е ниско,предполагам Начев ще каже същото. Аз бях подобно когато бях бременна, при бременност долната граница е друга-така ми беше казвал Начев...моето беше паднало до 0.17 Peace

И при мен вече е 0.26 (изследвано началото на февруари) и Начев каза, че е идеално за 3-ти триместър!  Peace Сега сигурно е още по-ниско....

Честит празник момичета   bouquet Hug

Аз да споделя как вървят при мен нещата, че не съм писала отдавна. Що годе съм добре, въпреки нормалните неразположения. Инжекциите ми дотежават вече, но и това не е болка за умиране. Кръвопотокът е на ръба, но засега съм на стенд бай и всеки преглед може да е последен. Ако се задържат нещата док каза, че ще си чакам плануваната дата, която е 19 март. Това е засега от мен! Надявам се скоро да имам повод да ви почерпя  Hug

# 637
  • София
Хайде Дони много мина,много малко остана до срещата на живота ти! Heart Eyes еййй ,суперско е това чудо, трябва пак да го изживея Crazy Flutter
И да знаеш,че те чакаме с бебока!

# 638
Честит празник, дами!
Живи, здрави, щастливи и много обичани!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

alllure, предполагам за София питаш?! Не мога да помогна, но все някое от момичетата ще препоръча! Peace

# 639
  • София
Doni M, стискаме палци всичко да мине по план, пък то ще се чуе Simple Smile
Магнетче, да не сте се наредили на опашката за второ? Simple Smile

# 640
  • София
Магнетче, да не сте се наредили на опашката за второ? Simple Smile
Ще ми се...ще видим другия месец дали ще ми разрешат Flutter предвид не опити от другия месец, а от кога ще е възможно въобще.. Grinning

# 641
  • София
Здравейте, виждам че си говорите за падането на ТСХ по време на бременност. И моето падна и откровенно усещам някакви такива симптоми на ниско ТСХ- нервност, сърцебиене, по-малко сън. Но д-р Начев каза да си го търпя, много ми бил хубав резултатът. Гледам, че и по-ниски резултати сте достигнали:} Ако имате такива симптоми като ТСХ приближи долната граница как се справяте, защото е ясно че дозата си остава същата при мен тъй като пък Ф4 е също на долната граница.

# 642
Момичета, благодаря  за отговорите Simple Smile
Днес сутринта бяхме при д-р Начев, каза ми, че резултатите са много добри.
Петя78   и аз по-табличката за втори триместър съм с по-ниски стойности.
Попитах д-р Начев и той каза, че за триместъра долната граница била 0,05 и че резултата е идеален и няма да сменяме дозата. Дори следващите изследвания да ги направим след 40 дни, ако не чувствам сърцебиене и времето не се затопли. Simple Smile

# 643
  • София
Извинявам се за невежеството, ама при хипертиреоидизма симптомите на нервност, сърцебиене и т.н. не са ли от от високия T4, а не от ниското ТСХ?  newsm78 Или и ниското ТСХ, независимо, че и T4 е ниско, води до същото?

# 644
И аз с едно питане  Embarassed   при бременност ТСХ и ФТ4 винаги заедно ли се изследват? И какви трябва да са стойностите на ФТ4? За ТСХ прочетох на предишната страничка и си ги запазих даже.

Общи условия

Активация на акаунт