Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 59 233
  • 727
  •   1
Отговори
# 270
Да, аз я прочетох, zazzy беше дала линк към темата вчера или завчера.

# 271
Здравейте отново, момичета,
Днес бях на ендокринолог, който след обстоен преглед и ехография установи - ниско разположена щитовидна жлеза, гладки очертания, увеличени размери, нехомогенна структура, без възли. Изписа ми Еутирокс 25 мг и контролно изследване след 6 месеца.
Това Хашимото ли е?
Разбрах, че ще трябва да пия лекарството винаги.
Извинете ме, че пиша тук, виждам, че повечето сте млади, но имам нужда да споделя. Вкъщи не мога все още, тъй като съпругът ми направи инсулт скоро и не искам да го тревожа.
Благодаря ви за вниманието и отговорите, които ми дадохте предния път.
Лек ден!

# 272
  • вече в собствен дом
desdemona по принцип аз започнах с хиперфукция и за 1 месец изпаднах в хипо. Моят доктор предполага, че се казсае за хашимото, но не бил сигурен. Вчера бях на преглед и каза, че въпреки, че толкова бързо ми е спаднало нивото на ТСХ да продължавам да пия Л-тироксина по 50. Много съм объркана, защото ме е страх да не премина пак в хипер.По принцип четох в нета за следродилен тереоидит. При мен всичко съвпада, защото дефакто и нямам промени в щитовидната жлеза. Но никой не ми е отговорил явно на никой толкова бързо не му е паднал хормона newsm78

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 13:47 от Laura B

# 273
desdemona по принцип аз започнах с хиперфукция и за 1 месец изпаднах в хипо. Моят доктор предполага, че се казсае за хашимото, но не бил сигурен. Вчера бях на преглед и каза, че въпреки, че толкова бързо ми е спаднало нивото на ТСХ да продължавам да пия Л-тироксина по 50. Много съм объркана, защото ме е страх да не премина пак в хипер.По принцип четох в нета за следродилен тереоридит. При мен всичко съвпада, защото дефакто и нямам промени в щитовидната жлеза. Но никой не ми е отговорил явно на никой толкова бързо не му е паднал хормона newsm78

desdemona по принцип аз започнах с хиперфукция и за 1 месец изпаднах в хипо. Моят доктор предполага, че се казсае за хашимото, но не бил сигурен. Вчера бях на преглед и каза, че въпреки, че толкова бързо ми е спаднало нивото на ТСХ да продължавам да пия Л-тироксина по 50. Много съм объркана, защото ме е страх да не премина пак в хипер.По принцип четох в нета за следродилен тереоридит. При мен всичко съвпада, защото дефакто и нямам промени в щитовидната жлеза. Но никой не ми е отговорил явно на никой толкова бързо не му е паднал хормона newsm78
при мен ТСХ бе 0,0001 т.с бях в хипер, но се вдигаше бавно-бавно, трябваха ми месеци мисля 9 или 10 newsm78 за да достигне ст-сти като 0,023  Sick После изведнъж (да кажа само, че бях на Тирозол по схема и вкл на Еутирокс по някое време т.к пък ФТ4 спадна под долната си гарница) за има- няма и месец скочи на 5.00 и после буквално за седмица на 10,66 #Crazy Моят ендокринолог каза, че не говорим в случая за преминаване в Хипо с-е, а за предозоране от Тирозола. Съотв ми намали и двете и след месец някъде ФТ4 беше в граници а ТСХ си спадна до норм ст-ст.

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 13:41 от desdemona

# 274
  • вече в собствен дом
Мисля, че и аз бях предозирана с метизола. За това толкова рязко ми се повиши ТСХ. Сега от днес на своя глава си намалих дозата на Л-тироксина на 25 и след около 2 седмици съм решила да си направя изследвания да видя какво става.

# 275
Здравейте отново, момичета,
Днес бях на ендокринолог, който след обстоен преглед и ехография установи - ниско разположена щитовидна жлеза, гладки очертания, увеличени размери, нехомогенна структура, без възли. Изписа ми Еутирокс 25 мг и контролно изследване след 6 месеца.
Това Хашимото ли е?
Извинете ме, че пиша тук, виждам, че повечето сте млади, но имам нужда да споделя. Вкъщи не мога все още, тъй като съпругът ми направи инсулт скоро и не искам да го тревожа.
Благодаря ви за вниманието и отговорите, които ми дадохте предния път.
Лек ден!

marcheFспокойно! Този хормон е измежду най-безобидните, който ще пиеш! Има момичета, които са на него от години и ще си го пият цял живот! Аз лично не виждам нищо притеснително или страшно в това, че ще се наложи да го пиеш евентуално цял живот! Peace
Дали имаш или не Хашимото иначе се диагностицира посредством УЗИ, каквото на теб са ти направили и ендокринолога изследва и разл хормони като МАТ и ТАТ, които в действителност са показатели за наличието или липсата на Хашимото. На теб, нещо друго освен УЗИ изследваха ли ти? Например ФТ3 и ТСХ или ФТ4?

# 276
Мисля, че и аз бях предозирана с метизола. За това толкова рязко ми се повиши ТСХ. Сега от днес на своя глава си намалих дозата на Л-тироксина на 25 и след около 2 седмици съм решила да си направя изследвания да видя какво става.

ЛаураВ 2 седмици е прекалено кратък срок! Неслучайно ни казват да се изследване на 45 дни! Ст-ста ти тогава ( в случай, че я изследваш на 2 седмици) може и да не  е реална, а да е остатъчна от приеманото преди това лечение, имай го в предвид!

# 277
Винаги ми е било интересно това твърдение. Неколкократно съм задавала този въпрос на моята ендокриноложка и никога не съм получила категоричен отговор, възможно е и да се спре! Доколкото си спомням има момичета в темата, на които им е спряна хормонзаместителната терапия.
marcheF, не се притеснявай, няма нищо страшно,ТСХ се повлиява поне за 45 дни, ако дотогава усетиш някакви неразположения, пиши ни и се консултирай с лекаря! Засега дозата ти е ниска и ТСХ не е толкова високо, а изследване за антитела правиха ли? Чрез тях се вижда дали е Хашимото

Дездемонка ме е изпреварила...    bouquet

# 278
  • вече в собствен дом
Ми незнам дали ТСХ се повлиява за 45 дни, но аз бях 7 дни Л-тироксин 25 и 20 дни на Л-тироксин 50 и от 29.66 ми падна на 1.64. Явно при всеки е различно. Но при всички случаи ще се ръководя от това как се чувствам, защото аз веднага усещам, когато хормона не ми е наред.
desdemona благодаря ти. Peace

# 279
Ми незнам дали ТСХ се повлиява за 45 дни, но аз бях 7 дни Л-тироксин 25 и 20 дни на Л-тироксин 50 и от 29.66 ми падна на 1.64. Явно при всеки е различно. Но при всички случаи ще се ръководя от това как се чувствам, защото аз веднага усещам, когато хормона не ми е наред.

Аз друго имах впредвид, но не се аргументирах добре, изследвай се на 2 седмици 1 път и след още 2 седмици пак за 2 път (така ще си проследиш най-добре) как се движи и накъде отива ТСХ, разбира се и чрез своите усещания и състояние също  Peace

# 280
  • вече в собствен дом

Аз друго имах впредвид, но не се аргументирах добре, изследвай се на 2 седмици 1 път и след още 2 седмици пак за 2 път (така ще си проследиш най-добре) как се движи и накъде отива ТСХ, разбира се и чрез своите усещания и състояние също  Peace
Да и аз това мислех. Този месец да се изследвам през 2 седмици на 2 пъти. Да видим до къде ще я докарам. Rolling Eyes

# 281

Да и аз това мислех. Този месец да се изследвам през 2 седмици на 2 пъти. Да видим до къде ще я докарам. Rolling Eyes

Peace Аз така направих и изненадата ми бе приятна Simple Smile) Сори за оф-а  Blush

# 282
Благодаря ви desdemona, Коко*   bouquet

Не са ми правени други изследвания - само ехограф и ТСХ, което е 5,32.
Разбрах, че диспансеризацията ставала от личния лекар, но при него още не съм ходила, тъй като днес бях на ендокринолог. Ще видим там какво ще ми кажат.

# 283

Разбрах, че диспансеризацията ставала от личния лекар, но при него още не съм ходила, тъй като днес бях на ендокринолог. Ще видим там какво ще ми кажат.

Мммм не точно обратното! Ендокринолога следва да ви диспансеризира!

# 284

Мммм не точно обратното! Ендокринолога следва да ви диспансеризира!

Всъщност аз не съм наясно, затова попитах за контролните изследвания при него ли трябва да отида (ендокринолога), а той ми каза, че сега имало промяна и джипи-то трябвало да ме диспансеризира и то да ме изпрати на контролни изследвания. И аз не знам вече кой е прав, досега не ми се е налагало.
Ще потърся и в интернет.

Общи условия

Активация на акаунт