Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 59 232
  • 727
  •   1
Отговори
# 360
  • В градината...
Честито бебче на Заза, щастливи да сте винаги!

did i, не се притеснявай, свиква се мисълта, че си болен. Защото то няма как друго да е - всеки ден на хапчета. Аз започнах подобно на теб с ТСХ 4.7, в момента съм на 2.33. Но поне от хаповете се успокоих!

За пролактина - аз го изследвах и беше в норма, хем преди това вървях около 20 мин. и не си починах за минута.

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 10:15 от perunika

# 361
Честито и от мен на мама zazaza    bouquet
Да е живо и здраво бебочето и много много да ги радва.  Simple Smile
Успех на всички бъдещи и настоящи мами. newsm10

# 362
zazaza  bouquet  Hug ЧЕСТИТО БЕБЕНЦЕ! Жив и здрав да вие и много да ви радва! д
Дай боже, скоро и на нас, такъв прекрасен, Божи подарък  Praynig!

# 363
  • вече в собствен дом
Честито бебенце на zazaza. Да й е живо и здраво малкото съкровище!

При мен се случи пак следното. Преди 1 месец бях с ТСХ 30. Както ви бях писала за 1 месе спадна на 1.64. Реших сама да си намаля дозата от 50 на 25 л-тирокси. ТСХ усещах, че още е паднала/появи ми се сърцебиене/. 1 седмица след намалената доза го изследвах, вече беше 0.92 и спрях л-тироксина. Сега вече от 5 дни не го пия, но мисля, че започвам да чувствам пак симптоми на хиперфункция. Вече незная какво да правя. За 1 месец метизол минах в хипо, после 1 месец л-тироксин/ и то не големи дози/ минах в хипер. Решила съм да сменям доктора, и в момента се чудя при кой да отида.
Като чета май съм единствената , която толкова бързо минава от едното в другото състояние.

# 364
Лаура, не съм доктор, че да давам съвети, но според мен не е проведено правилно лечението. Добре ще е да намериш наистина добър ендокринолог. Тази промяна от хипер в хипо и отиваща пак към хипер, според мен можеше да се коригира само с метизола.
Успех!

# 365
ЧЕСТИТ МАЛЪК МЪЖ НА ZAZAZA! Бъдете здрави!
Искам да ви кажа, че аз много често взех да вдигам кръвно! Тази сутрин на 2 пъти ми тече кръв от носа и като дойдох в работата си измерих кръвното и ми е височко: 135/88, после 131/91  Tired Има ли някой друг такива оплаквания? Дали е от Хашимотото? И аз каквато съм паника само такива неща ми се случват! Ако нямах гадже, щях да си търся доктор за гадже!

# 366
  • вече в собствен дом
Лаура, не съм доктор, че да давам съвети, но според мен не е проведено правилно лечението. Добре ще е да намериш наистина добър ендокринолог. Тази промяна от хипер в хипо и отиваща пак към хипер, според мен можеше да се коригира само с метизола.
Успех!
Когато минах в хипо аз бях спряла вече метизола, а преди да го спра го пиех по 1 на ден и няколко дно по 1/2. Нямаше как да ми се намалява повече.Но все пак съ решила да сменям доктора. Ще изчакам малко време да мине и да си направя пак изследвания и от там при друг.

# 367
Успех!
Когато минах в хипо аз бях спряла вече метизола, а преди да го спра го пиех по 1 на ден и няколко дно по 1/2. Нямаше как да ми се намалява повече.Но все пак съ решила да сменям доктора. Ще изчакам малко време да мине и да си направя пак изследвания и от там при друг.

Аз мисля, че Мереленда имаше в предвид лечение само с Метизол, а при теб зачитам, че е бил вкл по някое време и Еутирокс.
Защото има и др случаи, при които след прием на Метизол по схема ТСХ е скочило и пак с намаляване на приема му (но без да се вкл Еутирокс) ст-ста на ТСХ е паднала. Наистина, незнам откъде си, но се ориентирай бързо към добър ендокринолог! Успех в лечението!

# 368
  • Sofia
Аз отскоро съм с тази диагноза,още не пия нищо,но ми предстои другата седмица преглед при ендокринолог.От както ми казаха имам невероятно силно стягане в гушата,преминава ли това усещане като се почне приема на медикамент  Sad

# 369
  • до една звездичка
Като чета май съм единствената , която толкова бързо минава от едното в другото състояние.

Далеч не си единствената!

Моето ТСХ падна от 38 на 0.36 за 30 дни с 50 гами, при 'откриването' на болестта. Някои от докторите се чудеха 'как било възможно', други казаха, че е напълно нормално. Не знам и аз кое е вярно, и не ме и интересува, честно казано. Само те съветвам, да не си самоназначаваш никакви корекции в дозата сама, а винаги след консултания с лекар, защото нещата далеч не са толкова прости, колкото изглеждат.
Имам предвид (говоря от опит, без да твърдя, че съм крайна инстанция, ъф корс), че падане на ТСХ-то -> намаляване на дозата; увеличаване на ТСХ-то -> увеличаване на дозата НЕ ВИНАГИ е правилното и вярно решение!

Друго искам аз да питам. Понеже след близо 140 дни наааааааааай-после и моето ТСХ влезе в норма, искам да питам (тук преди ден-два някой го беше задал този въпрос, ама май така и не получи отговор) - та, когато ТСХ-то влезе в норма, следва ли да запазим същата дозировка на Тироксина? Какво са ви съветвали вашите лекари? Че аз май не помня от една година да съм била в нормите и дори и да съм питала доктора си, съм забравила, а съм на преглед чак на 16-ти, когато ще ми гледат и възлите, за което, не се колебайте, да ми стиснете някой и друг палец, моля! Wink  bouquet

# 370
  • Пловдив
Дега,много се радвам,че най-сетне си "в норма" Hug Hug HugНа въпроса ти относно запазване или промяна на дозата когато ТСХ е в норма мога да споделя от личен опит,че при мен когато ТСХ е в норма си остава същата доза,която съм приемала. Но,нека и другите момичета кажат за да не те обркам Hug

# 371
Еййй ٠•● Dega ●•٠ това е една добра новина! Продължавай все така! А палците и на краката съм стиснала  Peace

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 17:28 от Vivala

# 372
Дегааа много се радвам за теб Peace  Hug! Все така хубави новини да валят Peace! За Тироксина не вземам отношение, че при мен е комбинация с Тирозол newsm78  Sick

Doli на въпроса ти- да! Поне при мен, постепенно преминаха и отшумяха вс симптоми, някои от тях ми се появяват само седмица преди МЦ  Sick Thinking Но е възможно и да си внушаваш донякъде ...

# 373
Дега, само това да се чува! Hug

И аз не мога да те посъветвам, тъй като бях само на тирозол. При мен, след като ТСХ влезе в норма, дълго време бях на същата дозировка за лечение.

Лаура, Дездемона е посочила, какво съм имала предвид. Simple Smile Също така след неин пост се сетих, че тя пък е на комбинирано лечение. Има варианти, само кадърен доктор трябва, за да определи точно твоето състояние и лечение. Hug

# 374
  • вече в собствен дом

Моето ТСХ падна от 38 на 0.36 за 30 дни с 50 гами, при 'откриването' на болестта.
И промениха ли ти с нещо лечението , щом ТСХ ти е станало толкова ниско?

Общи условия

Активация на акаунт