Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 59 229
  • 727
  •   2
Отговори
# 435
Seti Beti   хормона се прави сутрин на гладно без да се взима и хапче ако пиеш.
Успех, дано всичко е в норма. Simple Smile

# 436
alllure   Днес бях на преглед при д-р Начев, бременна съм и ми обясни ако ми се наложи да пия нещо друго освен еутирокс да му се обаждам и да му казвам.
Относно графика мисля, че всеки ден е там от 8 часа.

# 437
  • София
Супер, значи се е върнал! Simple Smile

Честито на новите бременни момичета!   bouquet

Мога ли да помоля тези от вас, които възнамеряват да пишат редовно в темичката ни и са бременни да ми пишат ЛС да ги добавя на първа страница в следващата тема, защото ми е трудно да следя и после да се окаже, че някой само се е записал веднъж, пък после не пише в темата. Благодаря!   bouquet

# 438
Благодаря на всички, които са ми писали за Л-карнитина и за графика на Начев!

Heart Eyes

# 439
ТСХ 1,23; (0.39-6,16) ;
ФТ4 10,88 /10.32-25,80/
анти-Тг 50,78 /0,0-4,0/;
анти-ТПО 100,33 /0,0-20,00/

Планирам забременяване и имам една не успешна през ноемри в 7г.с., открихами и тромбофиля, трябвали тези резултати да ме притесняват, и трябва ли да се вземат мерки преди или след  EFP

# 440
ТСХ 1,23; (0.39-6,16) ;
ФТ4 10,88 /10.32-25,80/
анти-Тг 50,78 /0,0-4,0/;
анти-ТПО 100,33 /0,0-20,00/

Планирам забременяване и имам една не успешна през ноемри в 7г.с., открихами и тромбофиля, трябвали тези резултати да ме притесняват, и трябва ли да се вземат мерки преди или след  EFP

Откъм Хашимотото мисля че няма за какво да се притесняваш - най-много да пиеш Л-тироксин, като трябва да се следиш всеки месец за нивото на хормонте, без антителата. За тромбофилията те ще си ти изпишат лечение с Аспирин протект или с Фраксипарин и от там също няма да има проблеми за бременността ти. Предполагам че точно тя е причината за загубата ти миналата година.
Сега кто си под контрол всичко ще бъде наред! Стискам палци скоро да се похвалиш!

# 441
  • София
klqsh в момента ТСХ ти е ок,но след +тест може да се наложи прием на хормон-за да се поддържат ниски нива на ТСХ. А за тромбофилията-така е,може и тя да  е причина за аборта,но може и онова другото-сещаш се. Терапията за Тромбофилия е както е написала Nikitali. За Антителата на щитовидната-някои лекари предписват кортикостероиди,други вливания,трети-нищо не предписват-зависи от ендокринолога и/или гинеколога.

# 442
  • Русе
klqsh , ТСХ и ФТ4 са ти перфектни в момента. Антителата са високи, но за тях не се пие Еутирокс или Л-тироксин, трябва ендокринолог да ги види и да си каже мнението. При мен лично когато вкарах ТСХ и съответно ФТ4 в норма, репродуктивния ми гинеколог даде зелена светлина, но моите антитела, едните са в норма, а другите са малко завишени, така че ендокринолога не ми каза нищо за тях. В последствие вече при бременност, и аз мисля като magnet_for_happiness , че ще пиеш Еутирокс /Л-тироксин/ за поддържане на ниски нива на ТСХ.  За тромбофилията не съм запозната.

# 443
Момичета, искам да пипитам, някой знае ли дали има връзка между ЩЖ и ниската телесна температура. Питам защото темп. на мъжът ми е винаги 35,7-35,8, та се чудя дали няма и той някакви проблеми с жлезта.. Освен всичко е и доста слаб. В интернет не пише нищо определена, та се чудех.  Simple Smile

# 444
  • София
Пуснете едно ТСХ и ще стане ясно.
Аз за себе си съм се убедила, че медицинските случаи са толкова, колкото и хората  Peace

# 445
klqsh за тромбофилията аз бях на фраксипарин през цялата бременност,но най-добре слушай лекаря си! Успех! Simple Smile

# 446
Благодаря ви за одговорите  Hug Hug Hug

# 447
 Здравейте   bouquet Първо да пожелая една изпълнене с положителни емоции седмица и много усмивки.

Аз отдаван съм записана в темата и ви следя , но сега смятам да съм по активна. Имама Хашимото от доста време и заради страхове свързани с това дълго отлагах плановете за второ дете. Но , времето си минава и вече няма за кога да отлагам. Моят проблем ,е че хормоните са в норма и за това до сега не ми даваха лекарства. Сега обаче казах на док. , че планирам бременност и от седмица започнах Л тироксин по 25 гами и селен два пъти по 1 таблетка.
   Няколко мнения назад прочетох , че се смята , че би трябвало  границата на ТСХ приета за нормална  да спадне. И аз си мисля това , защото моето ТСХ последно беше 2,60 , но аз си се изморявам лесно , имам сърцебиене и др. подобни. Сега ще видя каква ще е разликата като пия хормоните.

Приятен ден , момичета  smile3525

# 448
  • Sofia
Предстои ми посещение при ендокринолог,с направление съм.При първото посещение ли се прави ехография на щитовидната и поема ли се от касата....

# 449
  • София
Мисля, че не се поема.
Прави се, когато доктора прецени.

Общи условия

Активация на акаунт