Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 58 270
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
  • София и там където не се пуши
А за доктора с небцето, май може да ти кажем и името. Така се лекува успешно от много мои познати, дори от някакъв дядо в провинцията. Но и аз не съм навита на такъв вариант. Иначе доста скъпо е това лечение при лекаря. Дядото в провинцията взима по-малко и е фелшер, но опашки при него имало.

И да спомена, че имам един приятел, чиято приятелка отишла на изследване и той си направил и се оказал с хашимото, а на приятелката нищо и сега от години е на 150 Л-тироксин и се чувствува идеално. 

# 661
zdraveite i ot men sledq temata ot izvestno vreme az ot 2003 sam s problemna 6titovidna jleza oba4e neznam dali imam ha6imoto s hiperfunkciq sam no tpo mi e visoko na4ev me lekuva 2 dod s metizol a taka se lekuva bazed hodih pri drug lekar toi mi kaza 4e imam ha6imoto nqmam vazli no ot vreme na vreme me boli gu6ata v momenta ne piq lekarstva ot 4 meseca ve4e tsh posledno be6e 1.04 koeto za sega e dobre posledno na4ev mi kaza 4e ako mi padne pak tsh sam za operaciq az oba4e znam 4e ha6imoto ne trqbva da se operira neznam ve4e.......

# 662
Dorothy ето това е доктора при когото ходих д-р Николов да ти кажа през живота си на доста болка съм изтърпял и едва ли това с небцето ще е проблем като болка нито парите са проблем но ми се струва мн измислена работа макар че на сайта много хора са се излекували окончоателно това възможно ли е въобще при Хашимото??? А и та аз вече бях при консултация при него и той много настояваше да ми я направи с цел да ми прибере парите и това ме подразни иначе бях склонен какво губя все пак ноо незнам де ето тук може да разгледате сайта му thyroid-bg.com

# 663
  • София
Donchev12 виж какво ще ти кажат в Брюксел,а принципно не трябва да те плаши приема на хормон,напротив,освен това и ти евентуално ще стартираш с най-ниската доза.
Ще трябва малко време за да се нормализират нещата и да отушмят тези твои симптоми,въпреки,че аз например не съм имала нито един от споделените.

# 664
 Donchev12 да, на първия пост дори има май сведение за него. Много познати са доволни, но и аз лично като ми казаха какво що, не бих отишла. Тези мои познати по този метод дори са се лекували дори майките им и бабите им. Една приятелка при дядото в провинцията от години си ходи и беше спряла, всичко се беше нормализирало, но пак се влоши и тя пак тръгна и пак е доволна.

Просто въпрос на личен избор.

На лични ти пуснах съобщение.

# 665
Dorothy да видях и ще проуча по въпроса, а казваш че от тази импулсна терапия има ефект или просто хората си пият хапчетата и после си внушават че тази импулсна терапия им е помогнала понеже аз предпочитам терапията отколкото химията ама просто ми се струва много измислена работа може да греша но самия доктор каза че това само в БГ се практикувало...т.е. още повече ме кара да не вярвам ама не съм се отказал и да го опитам все пак нищо не губя а самия доктор беше категоричен че с 3 процедури ще съм се излекувал!!!

# 666
Не пият хапчета и не са почвали, макар, че им е препоръчвано.

Не зная дали точно импулсна терапия, но просто нещо реже по небцето - така са ми обяснявали.

# 667
  • София
Аз за тоя,който цепва небцета съм чувала ужасяващи неща,никога не бих се подложила на такова нещо. Май е добре да се прехвърлиш в другата тема за алтернативно лечение на хашимото,тук си пием чинно хормона и ни е екстра Peace Crazy

# 668
pipi81, каква е диагнозата на Начев?
Не знам кой е другият доктор, който ти е казал, че имаш Хашимото, но предвид темата тук и препоръките на момичетата, аз бих вярвала на Начев.
Доколкото разбрах сме в еднакво положение с теб. Аз съм с хиперфункция - вероятен автоимунен тиреоидит  - Хашитоксикоза. Характеризира се с ниско ТСХ, високи Фт4 и Фт3 и високо Анти тро.
Доколкото разбрах, ако хормоните се разбъркат пак след ремисия, следва операция. Не казвам, че това е единствения изход, но това съм чела и аз - не съм питала.
Дано хормоните ти се задържат в норми и не се възвръща предишното състояние! Simple Smile

Дончев, аз съм ЗА алтернативното лечение, но точно за това заболяване не си го и помислих, макар да имам добър хомеопат. Толкова се страхувах да не последват операции, че веднага започнах да си пия чинно хормоните. Алтернативната медицина я ползвам като + или поддържаща към традиционната, но не и като основна за лечение. Лично аз се страхувам.
Любопитно ми е, какво ще ти кажат в Брюксел и се надявам да споделиш резултата в темата след прегледа.
Няма да изказвам мнение за лекарите в чужбина, защото не съм се лекувала извън БГ, но от приятели живеещи извън страната, в различни държави, като че ли нямам добри впечатления към практиката при такива заболявания. Лично мнение. Все пак нито съм доктор, нито задължавам някой с мнението си.

# 669
Дончев, имам приятелка, която наближава 40 години и откакто се е родила е на синтетичен хормон, като дозата и е доста висока - над 150 микрограма. Родила се е нормална по размер и структура жлеза, но напълно нефункционираща. Добре че майка и е била лекар и е забелязала че нещо с бебето не е наред, та са я изследвали и са установили какъв е проблема.
Забременя безпроблемно, износи си здраво дете, а сега планира друго дете. Та искам да кажа, че положението не е чак толкова страшно, колкото си му се уплашил. Жената вече 37 години си живее нормален живот и изобщо не се чувства болна.

# 670
Аз за тоя,който цепва небцета съм чувала ужасяващи неща,никога не бих се подложила на такова нещо. Май е добре да се прехвърлиш в другата тема за алтернативно лечение на хашимото,тук си пием чинно хормона и ни е екстра Peace Crazy
Не разбрах кой, ама просто обяснявам и аз не бих се навила както вече съм казала, иначе да участвувам в другата тема.  Hug

Merelenda е права, ама не посмях да напиша, наистина не съм чувала за специалисти в тази сфера в чужбинско.

# 671
  • София
Не разбрах кой, ама просто обяснявам и аз не бих се навила както вече съм казала, иначе да участвувам в другата тема.  Hug

За този мисля,за който момчето пише, а да знам че си в другата тема също Simple Smile чакай ме и мен там,само да родя още едно дете Wink аз визирах младежа да отиде там...да чете и т.н

# 672
Merelenda разбира ще споделя всичко какво са ми казали и от там и навярно ще ми пуснат и изследвания затова още трая и не съм почнал изписаната ми терапия от тук че ще даде отражения със сигурност в интерес на истината алтернативна терапия звучи добре при други заболявания но при автоимунно не особено,да си кажа честно от няколко месеца знам че ми се случва нещо и съм болен от нещо a и симптомите ми се излявиха много остро силно главоболие от дясната страна,темпертура 37.2,здраво треперяне,сутрин ставам подпухнал целия а и според ендокринолозите не са ми толкова лоши резултатите за такива симптоми честно не очаквах автоимунно заболяване за жалост знаех какво е точно понеже доста научих Доктор Хаус и като рабрах за това направо рухнах от раз сега съм по спокоен като гледам колко хора сме с това и правилната терапия нещата се нареждат,плаши ме това че при едно отключено автоимунно последвали и други и в токуда ме накараха да пусна още 2 изследвания които не ги знам АNA и ANCA но мисля че са за повишени антитела в организма...това е което ме тревожи Naughty

# 673
http://www.rilski.com/others/klabs-reg.html
Тук са описани показателите. Simple Smile
И да попитам нещо - пролактин да са ти изследвали? Thinking

# 674
http://www.rilski.com/others/klabs-reg.html
Тук са описани показателите. Simple Smile
И да попитам нещо - пролактин да са ти изследвали? Thinking
Не даже не съм го и чувал това?  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт