Автоимунен тиреоидит на Хашимото (22)

• 58 271
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
Излязоха ми преди малко резултатите от изследванията.

ТСХ - 1.46 mU/l
ФТ4 - 15.17 pmol/l (при реф. граници на лабораторията 9.15-23.86)

Кажете според вас как е ФТ4, докато се свържа с ендокринолога, нормална ли е за бременност тази стойност? 

# 691
  • В градината...
Момичета, на 15-ти трябваше да изследвам ТСХ. Но изкарах страшна вирусна инфекция, от която не съм се възстановила напълно.
Вие кога най-рано в такива случаи правите изследването?

# 692
dion, не мога нищо да кажа по твоя въпрос.
И аз се присъединявам към питането на perunika, че съм с болно гърло и лека хрема вече втора седмица.

# 693
dion до колкото разбрах последния път при д-р Начев FT4 трябва да е по средата на реф. стойности. В случая мисля, че се пада някъде там.  Simple Smile
Но все пак не съм лекар, най-добре е мнението на специалист.  Stop

# 694
Ох, аз не помня вече. Помня че карах грип, пих АБ, пусках и хормони, после със стомаха не бях наред и пак пиех хапчета, и пак пусках хормони, и в двата случая ми беше казал за хормоните, че трябва да съм се излекувала, за да се изследвам, защото така резултатите не са реални. Предполагам, около седмица след приключване на лечението, би било удачно изследването. Мое предположение.

Dion, не взимай мнението ми под внимание - някой бе писал назад в темата, такива спомени имам, че при бременност е хубаво ФТ4 да е в по-горната част на референтната стойност ( не на границата, а просто в по-горната част). Лично за мен, изследванията ти са идеални, но все пак не съм доктор! Hug

Цитат
Какво мислите, от Хашимото ли е...и така внезапно... newsm78
За какво да настоявам при прегледа, какви изследвания?

LOST, според мен да. Мисля, ендокринологът който ще посетиш ще даде отговор на въпросите ти, естествено спомени и резултатите и консултацията ти с АГ пред ендокринолога.

Гери, нищо ли не пита по време на консултацията?
Цитат
че е намалила обема си много и е станала с много по-силно изразена мозаечна структура
Това аз не го разбирам.

Последна редакция: пн, 12 мар 2012, 14:04 от Merelenda

# 695
  • София
И аз влача хрема втора седмица,но мисля към четвъртък сега да пусна ТСХ.

Дион добре ти е ФТ4!

# 696
Merelenda-доколкото разбрах-от Хашимотото жлезата изсъхвала и се свивала-ставала по-малка по обем. Антителата я "изяждат" и тя изчезвала. Това разбрах, но как така ще изчезва, като аз все на 100мг. си стоя не знам. Не трябва ли и дозата да се качва-т.е. като си изследвам ТСХ то да се завиши и да иска повече еутирокс. И добре-ако съвсем изчезне какво става тогава. Те тези доктори едно обясняват , друго не. И как ще се отрази това на целия организъм, ако тази жлеза "изчезне".
Dion-резултатите ти са супер за бременни. Почти през цялата си бременност поддържах подобни стойности и нямах никакви проблеми. Според моя доктор ТСХ трябва да е между 1 и 2. , а ФТ4 малко над или около средата. но много лаборатории дават 19-22 за горна граница на ФТ4

# 697
искам да попитам от тук присъстващите с хашимото имат ли оплаквания от главоболие?

# 698
Здравейте, днес си взех изследванията на хормоните и се притесних, затова реших да Ви пиша.Проблемът ми беше,че от 3 мес., 7дни преди и след менструация имах зацапване.Гинекологично се оказа всичко нормално-вл.секрет,цитонамазка,хламидия.Изпратиха ме на ендокринолог и резултатите са следните:
TSH - 13.77    при норми (0.27-4.20)
Anti TPO -293.7 при норми (0-34)
LH - 5.20
FSH- 7.15
Estradiol -210.2
Като всички тези хормони са пуснати в 5-я ден от цикъла.
Правих преди месец на 21-я ден от цикъла :
Progesteron - 60.21
Prolactin - 365.5
Тъй като ще ходя при ендокриноложката в четвъртък ,се надявам някой да ми помогне в разчитането на резултатите, защото се притесних от нивата на TSH i Anti TPO.
Благодаря Ви предварително!

# 699
Donchev12, да имам главоболия свързани с Хашимотото. Обикновено се появяват в горещините, когато хормона, който приемам  ми идва в повече. Поради тази причина през летните жеги намалявам дозата от 100мг. на ден на 100 и на 75 през ден или само на 75 всеки ден.
Сега знам едно-хване ли ме главоболието си изследвам веднага ТСХ и обикновено се установява, че стойностите му са паднали-минават в долната граница ( под 0.5) и има нужда от корекция в дозата. Но корекцията обикновено е за кратко, след месец-два пак си се връщам на 100 мг.
А и самото главоболие е малко по-различно от обикновеното главоболие. Главата ми тежи и ме боли през целия ден, като не се влияе от хапчета.

# 700
  • София
Здравейте, днес си взех изследванията на хормоните и се притесних, затова реших да Ви пиша.Проблемът ми беше,че от 3 мес., 7дни преди и след менструация имах зацапване.Гинекологично се оказа всичко нормално-вл.секрет,цитонамазка,хламидия.Изпратиха ме на ендокринолог и резултатите са следните:
TSH - 13.77    при норми (0.27-4.20)
Anti TPO -293.7 при норми (0-34)
LH - 5.20
FSH- 7.15
Estradiol -210.2
Като всички тези хормони са пуснати в 5-я ден от цикъла.
Правих преди месец на 21-я ден от цикъла :
Progesteron - 60.21
Prolactin - 365.5
Тъй като ще ходя при ендокриноложката в четвъртък ,се надявам някой да ми помогне в разчитането на резултатите, защото се притесних от нивата на TSH i Anti TPO.
Благодаря Ви предварително!

Здравей и добре дошла!

Най-вероятно имаш Хашимото - хипофункция на жлезата. Трябва да ти се направи ехография и да се види дали ЩЖ има изменения. Абсолютно наложително е да започнеш лечение с тироксин. Ако си от София ти препоръчвам да се видиш в д-р Начев, на първа страница има координатите му. Не си написала реф. ст-ти за прогестерона, които може да е причина за извънменструалното кървене. Ако имаш въпроси - пиши  Peace

# 701
  • София
Начев сега четвъртък и петък е до 13.30 в МД,аз ще ходя Wink

# 702
Госпожица Лаленце Здравейте,
благодаря за бързия отговор, точно от Хашимото се страхувах,все още не съм раждала,което ме притеснява да нямам проблеми със забременяването след време.От Бургас съм, а относно реф.стойности на прогестерона за лутеална фаза (5.3-86.0), но точно този месец това извънменструално кървене го нямам .Гинеколожката ми каза ако този месец пак имам да пия Дуфастон,въпреки че половите хормони са в норма,но аз няма да го взема за сега,след като менструацията е нормална.

# 703
Герри здравей благодаря ти за информацията аз страдам 3 години от всекидневно главоболие винаги в дясната страна направих си главата на решето от изследвания и всичко ми е наред накрая се отчаях че ще се оттърва от това главоболие което също не се повлиява от никакви хапчета, направих хиляди други изследвания и всичко ми е наред като накрая ми откриха Хашимото и адски се надявам като лекувам хашимотото и главата да ми се оправи,аз сега съм с ТСХ 3.9 но високи антитела не приемам лекарства все още защотото чакам да видя какво ще ми кажат утре тук в Брюксел докторите  newsm78

# 704
  • София
kleopatra83, и аз не съм раждала и го има притеснението, но ако прочетеш темата отначалото ще видиш колко много бебета има на момичета с Хашимото. И още много чакаме! А Хашимото май не пречи толкова на забременяването, колкото на износването, но с правилната терапия се раждат здрави бебета!
С гинеколога изключихте ли варианта раничка?
За дуфастона има доста противоречиви мнения, моето май не е много хубаво. А и като гледам ти си с добри стойности на прогестерона.
Показа ли резултатите си на ендокринолога? Той ще ти изпише еутирокс или Л-тироксин и ти предлагам да изчакаш с дуфастона, защото може да се окаже, че това зацапване ще изчезне.

Общи условия

Активация на акаунт