Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 16

• 46 696
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • София - Младост 1А
didi_dexters, и аз като gergandi ще кажа... на всички ни се е "пълнила чашата до горе". Много пъти съм си поплаквала, изхвърляла съм всичко от мен... и с нови сили и усмивка сме продължавали да се справяме. Аз съм доволна от Сингулера. Постепенно сина ми разреди пристъпите и сега не е правил пристъп от април миналата година. Пак си боледува, но по-рядко, по-леко и без спазъм. Е винаги е готов да ме изненада с нещо като ларингитен спазъм, но... аз съм доволна от лечението. Надявам се след още някоя година съвсем да забравим за проблемите. Пожелавам го на всички тук!  Hug

Ronia, много съжалявам, че така се е влошило детенце след толкова време. И на мен ми трепери сърцето при всяко изкшляне, но това е положението. За силата на спазъма - аз лично не мога да преценя. Някак по състоянието му съдя колко е зле - наречи го навик, инстинкт... със сигурност не е подчинено на някакви медицински познания. Така и не добих умение да го слушам на слушалка. Имало е случаи когато съм го водила по 2 пъти дневно на лекар да го слушат, защото имам съмнение, че се влошава. А и понеже си имам обеца на ухото - не разчитам само на моите наблюдения. Имам ли най-малкото съмнение - веднага го водя на лекар.

marychery, как е Мишо?
Ментова, пиши и ти как е Еличка?

Аз да споделя, че заведох Пепи на кънки. Малко бях скептично настроена, но на него страшно му хареса и ще продължаваме да ходим. Дано му се отрази добре.

# 181
Ами аз честно предпочитам да включа антибиотик, вместо да пльоснем в болницата с урбазон! Още повече, че единият път като бяхме там точно се изписахме и ни бяха заразили, та пак антибиотик пихме в крайна сметка! Ако е слаб хрипа, си се оправяме на вентолин само! Ако е по-силен, включваме и през 2 часа инхалации само с физ. разтвор, и естествено по цяла нощ!
Иначе минимума е май 4 часа между вентолиновите инхалации, по-често не може!
Иначе за силата и аз трудно се ориентирам, хриповете ги чувам, ама с това издължено издишане не се справям! И естествено лекар да го слуша всеки ден, та да можем да включим антибиотика навреме!
Не знам, но на мен урбазона ми се струва по-кофти от антибиотика, нашата лекарка не ми противоречи на това ми мнение, една дългогодишна асматичка приятелка и тя пие първо антибиотик, пък само в краен случай урбазон, а е с толкова тежка форма, че има е къщата си кислороден апарат и често си включва особено през нощта, че сатурацията й явно пада от задуха!

# 182
  • София
Здравейте! Моля тези от вас, които имат уред за пречистване на въздуха да ми пишат какъв е и доволни ли са от него, може и на лични. Благодаря предварително.  bouquet
Наскоро, случайно попаднах на старичка тема по въпроса, във форум който много уважавам. Е, има и доста спам, но си струва да се прочете, поне за обща култура:
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/100167-%D0%9C%D0%BE%D … D1%8A%D1%89%D0%B8
От  там изскочи това, но не знам до колко е актуално, като цена и наличности.
http://www.homecinema-bg.com/category/29/prechistvateli-i-ovlazh … li-na-vazduh.html

Аз го прочиствам с кварцовата лампа, т.е прочиствам го от бактерии и вируси Mr. GreenЧувала съм за йонизатора, че обогатява въздуха, а овлажнителят е ясно-овлажнява, така, че и аз да питам кой точно уред имаш предвид Thinking
Аз имам УВ лампа, дали ще има някакъв ефект? То по-скоро прилича на печка, има 4 пури Филипс /като неонови лампи/ х 15W и 2 таймера. Стар модел е,  подариха ми я преди 8 г., когато се роди големият ми син, не съм я ползвала, но не намирам описание…

didi_dexters,
Ох, как те разбирам… Малкият беше с  диагноза остър бронхиолит /преди месец/, но след спазъма и болничното лечение,  една спокойна нощ не съм имала. По 2-3 пъти се будя и засичам дишането.  Направи и вторична инфекция по Коледа, без спазъм /Слава Богу!/, след 7 дни лечение с АБ , известно време беше добре, но преди 3 дни започна да поддържа субфебрилна Т /37.2 -37.4/. Не кашля, не киха, няма секрети, но е леко отпаднал. Днес сутринта му взеха кръв за  ПКК и урина. Според  ЛЛ не е долекуван . Изуми се, че с левкоцити  20.6, в болницата не са му изписали  и АБ.  Не че и имам голямо доверие, но в епикризата от болницата има клауза, която забранява посещаването на друг специалист по проблема в рамките на месец, след изписването. А същевременно са много заети да го видят и досега е минал само един профилактичен преглед.  Чудя се дали изобщо да се пробвам за втори профилактичен, като излязат резултатите от изследванията…

# 183
  • Страната на чудесата
daniabc , не знам, аз имам лампа с комбинирано лъчение ув+инфраред и в упътването пише, че имат такова действие Thinking

# 184
  • Варна
Здравейте, момичета!
Елица изкара много тежка варицела - с много силен обрив, чак отоци правеше, 3-4 дни температура над 39 градуса. Приеха ни в болница, точно се пооправи и щяха да ни изписват, когато направи и пристъп, че и начало на пневмония. На всичкото отгоре се активира и рефлукса - оригва се като бебе, непрекъснато. Sad Изписаха ни, но ще се долекуваме вкъщи. Направо сме в началото - пак флексотид за 6 месеца, инхалации с вентолин, АБ през устата, специална диета, а ако се наложи и антирефлуксната терапия.
Най вероятно урбазонът е причината за тежкото протичане, обясниха ми, че подтиска имунните реакции на организма (затова е така мощен антиалерген), а това задържа херп-вируса в кръвтта. Имайте го предвид - винаги трябва да се избягва, когато има контакт с варицела. При втория пристъп не го използваха, справихме се с вентолин и неофилин.
Като тонус вече си е много добре, коричките падат, но аз се чудя и мая как ще я укрепвам.

# 185
  • София - Младост 1А
Олееее Ментова, наистина се надявах да чуя друго от теб. Милото детенце и милата ти.  Hug
Дано бързо да укрепне!  Praynig

# 186
  • Страната на чудесата
Ментова, не знам дали диетата ви позволява, но Цвети след като карахме свинския грип за укрепване на организма беше задължително да пие фреш от всички налични на пазара кореноплоди-морков, червено цвекло,целина, изобщо каквото се сетиш, като слагах и ябълка за да овкуси и да може да го пие. Дано се закрепи здрава, много съжалявам, че така тежко я изкара детето варицелата Confused

# 187
  • София
Rila, Drina, мерси за отговорите!

Аз също го водя веднага на лекар, че и по 2 пъти на ден ми се е случвало, а веднъж и 3- ако броим и приема в болницата, защото състоянието се променя за часове.

А сега за красота ни предписаха и 15 дни инхалации с пулмикорт за вкъщи, защото след пристъпа и изписването веднага пак се разболя, но този път с остър ларинготрахеит, та и за него полежахме 3 дни и пак ни черпиха с урбазон, защото вентолина много го дразнеше и разкашляше, а той още си свиреше остатъчно.

Прави ми впечтление, че доста от вас си се лекуват вкъщи с вентолин, но на мен още не ми достига смелост и се чувствам зле, че детето ми беше реално 7 дни на урбазон венозно, защото бяхме в болница.

Правите ли нещо по-специално вкъщи, за да подпомогнете възстановяването на децата ви вкъщи, ако така и така се случило да са ги лекуват с целия коктейл от медикаменти - метилпреднизолон, антибиотик...
 За по време  и след антибиотик знам, че се дава "опашка" от пробиотици и му давам биогая. Но се чудя за някакви допълнителни витамини (освен фрешовете от портокали и ябълки, които му давам) или нещо друго, което да му възстанови имунната система?

# 188
  • София
Mentova, надявах се и стисках палци, че друго ще е развитието при Еличка и ще я изкара леко като кака си! Много сте се намъчили и двете!

# 189
  • Варна
Ментова, не знам дали диетата ви позволява, но Цвети след като карахме свинския грип за укрепване на организма беше задължително да пие фреш от всички налични на пазара кореноплоди-морков, червено цвекло,целина, изобщо каквото се сетиш, като слагах и ябълка за да овкуси и да може да го пие. Дано се закрепи здрава, много съжалявам, че така тежко я изкара детето варицелата Confused

Мерси, Лъки! Да, позволява диетата ни, точно моркови и цвекло много трябва да яде, за да нормализират показателите ѝ на черния дроб (той страда доста от варицелата).
ДринаHug

Ronia, портокалите са алерген, избягвай ги. Кураж!
Аз давам рибено масло, Ескимо Кидс и, да, много дълъг курс  пробиотици.

# 190
  • Варна
Ментова, и аз се зачудих че не си писала скоро.. Много съжалявам за тежкото протичане  Sad В Окръжна /инфекциозно/ ли ви приеха за варицелата? Представям си ако е било там, още по-неприятно  Sad

# 191
Ментова, много съжалявам да прочета как са се стекли при вас нещата. Sad  Дано лошото е зад гърба ви!  Hug
Благодаря на всички за отговорите по моя въпрос.   bouquet Че са скъпи тези уреди - вярно е, въпросът е дали има някаква полза от тях.  Tired
Моя малкият не е спирал да кашля и с пристъпите от септември досега - от суха във влажна и после от влажна във суха кашлица пак, без почивка. Т.е. минават по-леко нещата, но пък ужасно зачестиха. Преди мислехме, че каката му носи вируси, макар че тя е здрава /пу-пу/, но и като я оставихме вкъщи и пратихме при баба ваканцията - същата работа. Затова започнах да мисля, че нещо го дразни на алергична основа. Дрина /  bouquet/ ме подсети за праха за пране - наистина от септември пера с тео бебе, а преди това със сано максима сензитив, сега върнах пак саното. Вие с какъв прах перете?

# 192
  • Страната на чудесата
Аз пера откакто Цвети е диагностицирана само със Сано максима-гел, и така вече 3 години. Нямам смелост да я сменям, защото знам, че прави реакция от праха за пране Confused

# 193
Ментова - съжалявам. Но аз точно по тази слеха имам опит - леко начало, и на 2-3 ден супер тежка варицела. Точно така я карахме с Мария в инфекциозна болница. Затова и казвам че адски я мразя тази шарка.
Михаил е добре, спазъма ни си беше чисто алергичен. Ама покрай Коледа, любимата дума на Михаил беше - ,,коладчеееее,, така че какво се чудя и аз. В момента все още си кашля, но абсолютно сухо и предполагам нормално за дете с астма - като се позатича повечеко, или позаиграе по бурно.
Ronia -  може да ти звучи глупаво или банално, но човек с времето свиква, и сякаш се добива освен опит и вътрешен усет. Аз гледам максимално да задържа положението в къщи, и само ако виждам че няма оправяне тръгваме към болницата. Но все пак това е въпрос на личен риск.

# 194
Благодаря ви за подкрепата...  bouquet Вдъхнате ми малко кураж, но като ви чета направо се стряскам пак, ама че ужас...на днешно време как боледуват децата....нямам думи, просто незнам какво да кажа....желая ви на всички много здраве, Господ да ни пази децата!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт