Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е урбазон и за какво се използва?
Какви са симптомите на астмата при деца?
Какви са препоръките за подготовка на документи за ТЕЛК както за деца, така и за възрастни с астма?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е урбазон и за какво се използва?
Урбазонът е лекарство, използвано за лечение на астма. Това е инхалаторен кортикостероид, който помага за намаляване на възпалението в белите дробове. Обикновено се прилага два пъти дневно, като дозата се определя от лекар въз основа на състоянието на пациента. Урбазонът е лекарство, което се използва за лечение на астма. Това е глюкокортикоид, който помага за намаляване на възпалението в дихателните пътища и контрол на симптомите на астма.
-
Какви са симптомите на астмата при деца?
Децата с астма могат да проявяват спазми, които водят до затруднено дишане, свирене, тахикардия и нервност. Спазмите могат да бъдат предизвикани от недостиг на кислород, което води до хиперактивност и нервност у децата. Симптомите на астма при деца могат да варират, но често включват учестено дишане, затруднено издишане, свирене при дишане, продължителна кашлица (особено през нощта или рано сутрин), усещане за стягане в гърдите и обикновено липса на повишена температура. При остри пристъпи детето може да се чувства уплашено и да държи гърдите или корема си.
-
Какви са препоръките за подготовка на документи за ТЕЛК както за деца, така и за възрастни с астма?
За да подготвите документи за ТЕЛК за деца с астма, трябва да разполагате с епикризи, амбулторни листове от прегледи при заболяване, рецептурна книжка за лекарства и прегледни при диспансерен лекар, ако сте диспансерзирани. Тези документи са важни за определяне на процента на увреждане и изплащане на обезщетения и детски добавки.
-
Какви са критериите за определяне на процента на увреждане при астма?
-
Какви са препоръките за изпълнение на кожни тестове за алергии?

.
,дали и Ефирата му действа така не знам ,но се надявам скоро да му мине ,че нямам нерви и аз вече от тези болести . Аз едно се чудя само ,как ще се ходи на градина като постоянно е болен ,пък там все има по две три дето са сополиви и кашлят ей така профиклактично . Толкова се радвах ,че ще си бъде при мен където аз работя и ще мога да си го завивам ,да му помогна да се облече ,но сега вече се чудя дали вообще да ходи .Ако по два пъти на месец сме на урбазон как ще я караме ,недоумявам вообще как ще сме през зимата ,след като лятото сме постояно болни .