Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 16

• 45 818
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Защо влияе зле климатика, заради праха ли?

# 61
  • Страната на чудесата
Предполагам, аз също кашля в колата от климатика, просто почва да ми гъделичка и да ми дразни на гърлото. Когато не е сменян поленовия филтър усещам без грешка:(

# 62
Мерси за отговорите за бейбихалера.
БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ на всички болнички

# 63
  • София - Младост 1А
Ментова, направо настръхнах докато четях. Милата Ели, дано днес е по-добре.
За цитрусите... така е. Давам само по няколко парченца. Дори сега на мен сега ми наложиха забрана да ям цитруси докато съм бременна. Вместо да си взимам витамините от плодовете... ще ги пия на хапчета. Ама какво да се прави.

А какви конвектори си избрахте? Много ме интересува, защото и при нас положението с климатиците е подобно.

Много се моля да се оправят всички край теб!  Praynig Hug

kika_86, и нашия бейбихалер е такъв. И също беше единствен модел в аптеката.

# 64
  • Варна
А какви конвектори си избрахте? Много ме интересува, защото и при нас положението с климатиците е подобно.

Харесахме едни по-стари модели на Адакс (заради цената), днес ще ходя във фирмата за повече варианти и подробности. Ако искаш, ще дам после подробности. Защото не всичко, което се продава като конвектор в магазините е истински такъв. Много имат и вентилатор, което ги прави същите като климатиците (в нашия случай - дразнещи лигавиците). Освен това, ако няма прецизно реле, конвекторът не е икономичен, а и без това сметките за ток са ужасни. Вредни са климатиците за децата с дихателни проблеми и алергии, защото въртят праха и акарите непрекъснато, алергизират.
През първата година на Елица бяхме спрели климатиците, отоплявахме се с конвекторни печки, които сега са в детските, но те са съвсем простички - без настройка на температура, с нечувствително реле и харчат доста. За по-голямото помещение, където всъщност стоят децата по цял ден, не стават.

Малко по-добре е Елица, но още се задъхва, кашля, но влажно, "откъртва". Спа спокойно почти 10 часа. Продължавам с инхалациите, но и с Медрола.

# 65
  • Варна
http://www.el-otoplenie.com/luchisto-otoplenie/prelude/prelude-vertical

В къщи вече четвърта година сме с ето такива радиатори и съм много доволна за малкия. Стаята е топла, а самия радиатор студен. Няма шум, няма миризми. Топли хората, а не предметите, което позволява да ти е топло и в същото време въздуха в стаята да е свеж, а не изсушен. Влажността на въздуха в стаята стои между 40 и 50 % което е много добре.

# 66
Ментова, успех, при нас варицелата протече подобно - първите дни си беше със спазъм Мария, после избиха съвсем малко пъпки, и накрая вдигна 40 г. температура и така 5 дена плюс спазъм и тежки обриви и лежахме в инфекциозна болница. Дано ви се разминат нещата, стискам палци, аз тогава нямах инхалатор и се наложи да ни приемат в болница.

# 67
Бързо оздравяване на Ели Hug

Вижте какво намерих:http://www.epa.gov/asthma/triggers.html честно казано не знаех, че горящите дърва могат да предизвикат пристъп, забелязали ли сте подобно нещо при вашите деца?

Аз вчера се скарах с мъжът ми, понеже продадох старите столове с фабрична облицовка и ги замених с нови с кожена, които се чистят по-лесно и не събират прах! Много ми е странен какво толкова се сърди все едно не го правя за здравето на малката, а от каприз Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 68
  • София - Младост 1А
Аз вчера се скарах с мъжът ми, понеже продадох старите столове с фабрична облицовка и ги замених с нови с кожена, които се чистят по-лесно и не събират прах! Много ми е странен какво толкова се сърди все едно не го правя за здравето на малката, а от каприз Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

И аз съм срещала подобен "отпор". Не че се е цупил, но не ме разбира. Когато Пепи започна да прави кризите изхвърлих, ама буквално, всички космати неща от вкъщи - китеници, одеала, всички плюшени играчки, махнах килими, цветята заминаха на стълбището.
А Пепи така иска да има коте...  Sad

# 69
За дървата - да аз съм правила пристъп от пепелта в камината, племенницата ми също, от огън запален на двора.  Иначе, аз така и не се наканих да изхвърля от вкъщи прахоберниците. Седят завряни  в чували по  шкафове и скринове у дома.
Дрина, какво да ти кажа за котето - моите искат куче, събираха пари, мрънкаха. Обаче не ги огря. А и аз съм гледала дълги додини, пак няма да се наканя. Ние си имаме рибки, само аз ги храня и чистя, аквариума е покрит, и засега поне не мисля да ги махам.

# 70
A дали е същия ефекта от сушилнята, както от климатиците? Чудя се просто, не че имам избор - ако не суша дрехите в нея, трябва някъде из апартамента да ги простирам и пак ще събират прах.  Thinking

# 71
  • софия
И моята мрънка за животинче. Тя даже е вманиачена на тема животни. Всеки миг когато е възможно иска да виси в зоомагазина в блока ни. Вживява се , че работи там. Не мисля , че и пречи . Но пък не ми стиска да я пробвам да глада нещо в къщи. Аквариумите с рибки не са алергени , а самата сушена храна. Затова се отказах и от водни костенурки. Те също се хранят със суха храна- нещо като скариди. В момента е в процес на разболяване Габриела , но поне няма да отсъства от училище. Sad

# 72
  • Варна
Много ми е странен какво толкова се сърди все едно не го правя за здравето на малката, а от каприз Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Оооо, това ми е много познато, слава Богу не от мъжа ми, но почти всички останали се чудят, най-обичам репликата: "Ееее, ама не ѝ се вглеждай толкова, вманиачаваш се!". Забранила съм да ѝ носят шоколади, вафли, разни снаксове и чипсове - носят, забранила съм плюшени играчки - подаряват.

marychery, олелеле, дано не стигнем до инфекциозно, че нашата е като влакчето на ужасите, най-западналото отделение, от 70-те сигурно не е правен ремонт. Praynig

Ето и сега реплика: "Какво като се разболее от варицела, тя е малка, ще я искара много леко." Иди обяснявай.

# 73
  • sf
и моя мъж понякога се държи като идиот направо.
не разбира сериозността на нещата, а няма представа колко по-зле може да е, като се сещам аз как бях. в сравнение с мен, малкия си е направо чуден.

инак аз си пуснах мухата за териера, навих и децата, но е много скъпо пустото му куче  Rolling Eyes не ми се дават толкова пари.
напоследък си мисля след 1-2 години да пробвам с нормална порода  Rolling Eyes ама още събирам кураж

от играта в снега ме е страх, преди 2 години направи силен спазъм след пързаляне с шейни. оттогава направо ми се свева сърцето като иска да играе в снега

а аз пък много мразя като кажа,че е с астма и следната реакция-  #Crazy #Crazyауууу, ужас, горкия какъв кошмар  #Crazy  полудявам направо, все едно е извънземен  ooooh!

# 74
  • Страната на чудесата
A дали е същия ефекта от сушилнята, както от климатиците? Чудя се просто, не че имам избор - ако не суша дрехите в нея, трябва някъде из апартамента да ги простирам и пак ще събират прах.  Thinking

При Цвети поне-не. Но не е в помещението, в което тя спи или играе.

Общи условия

Активация на акаунт