Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 16

• 45 844
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
... В момента е в процес на разболяване Габриела , но поне няма да отсъства от училище. Sad
Какви мерки взимате при първи симптоми.

Иначе се присъединявам относно татковците, които лееекичко посрещат нещата. Ще ми се понякога да имах неговото спокойствие.

donsita , относно опасенията ти със снега, аз имам такива при пътуване. При едно такова, уж на почивка във Велинград трябваше да идем, да е подходящо за детето...тръгнахме, тя леко болна, там вече вдига и Т, усилва кашлицата и се прибрахме на 3-я ден твърде предсрочно. Оттогава направо ме е страх да тръгна някъде с децата, а много много обичаме да пътуваме. Просто страх голям!

# 76
Мразя празници с повече почивни дни.Ето Калоян ходи на тържеството в градината и от вчера е със сополи и естествено нашата "любима" кашлица.Не че е спрял от 2 години да кашля.Ходихме при лекарката,но не каза почти нищо.Чакаме.Изписа му разни илачи и аз допълнително почнах с бабините рецепти.Компреси,чойове,разни други сиропи.Лошото е,че 2 дена съм на работа и е с баща си.А той много не се трогва и е толкова спокоен.Докато аз вече изпадам в нервни кризи от тази кашлица.
Дай Боже Новата година да е по-добра от тази.

# 77
Момичета , да споделя какво ми предложи нашата алерголожка . Както вече съм писала , моето дете е на фликсотид , който сме опитвали да сменим със сингулер без успех. И понеже пак получава пристъпи и влачи кашлици с месеци , иска да ни включи в някаква нова програма след нова година - за деца от 5 до 11 години .Ако се съгласи  с баща му  , ще ни сменят лекарството - мисля , че беше фостер. В Европа  се прилагало успешно при възрастни и деца  , в БГ - само при възрастни. Обясниха ми , че всяка седмица ще му следят кръвните показатели , хормоните , които отделят надбъбречните жлези и ще имаме вкъщи електронно устройство ,което да следи капацитета на дробовете. Толкова ми е объркано , че не знам дали да се съглася. От една страна фликсотида  се оказва слаб , от друга се страхувам да не го използват за опитно зайче . Моля ви ако някоя е ползвала лекарството фостер и знае нещо повече  за него / на лекарствената опаковка в БГ пише да не се използва под 18 години , но може пък да има разфасовка за деца , знам ли???/да пише.

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 20:53 от оnly

# 78
  • Варна
оnly, Фостер и Симбикорт съдържат освен кортикостероид и бронходилататор (вентолинът е такъв), което ги прави много подходящи за пациенти, с добре контролирана астма, при които вентолин се използва изключително рядко и инцидентно. Ако се правят инхалации с вентолин при пристъп, и се вдишва и Фостер, може да се предозира бронходилататора (отпуска дихателните пътища, но и мускулатурата, натоварва сърцето). Това ми обясни моята лекарка. Лично на мен Симбикорт ми действа направо като вентолин.

# 79
  • софия
... В момента е в процес на разболяване Габриела , но поне няма да отсъства от училище. Sad
Давам хомеопатични на боарон според симптомите. Промивки на носа да не се стича секрет и давам да  смуче нещо- исла мус, орофар, тантум верде и т.н, че винаги вирусите при нея започват с червено гърло. Слагам на радиатора мокра кърпа , ако влажността е по 30%.
 Случва и с адски обилна хрема да не направи спазъм. Божа работа. Дано й сега да мине метър. Но в момента температурата отива на 39. Пред Коледен сюрприз. Мен не ме е страх да пътувам по празниците , защото в родния ми град имам страхотна педиатърка под ръка,  пък и това лято сменихме мебели, матраци и т.н.

# 80
Ние също доста пътуваме с децата,никога не ме е било страх, по скоро опознахме болниците в страната Mr. Green
gabelas17 бързо оздравяване

# 81
  • София - Младост 1А
Добро утро момичета,

Надявам се днес всички дечица да са по-добре!

При Пепи всяко хомеопатично е с обратен ефект, така че залагаме на други препарати. При първи симптоми, ако не стартира направо с пристъп, давам изопринозин и вит. С, ефизол. За изопринозина имаме схема, по която го давам. Промивки на носа и инхалации. Но караме така най-много ден-два, ако е уикенд примерно. След това на лекар. Обикновено оставят това, което съм започнала и само добавят нещо. Тази година съм успявала два пъти да пресека разболяване... иска ми се да бяха повече.

И ние пътуваме без притеснения. Не много често, но освен, че всички илачи са в мен и ние като marychery, сме се запознали с лекарите из страната.

Хубав ден момичета!

# 82
  • София,
Добро да е утрото и от нас, макар и снежно и заледено!
От Симбикорта и аз съм доволна, но този ФОСТЕР не го познавам? Ментова а аз се чудя защо когато съм с пристъп и правя и Вентолин и Симбикорт още пвече се разтрепервам, но моята лекарка не ми е казала да спирам Симбикорта когато съм на Вентолин. Веднъж още в началото когато ми го изписа и го вдишвах, се разболях и тя каза освен него нищо друго, е мъчих се ден, два три, като вдишвах максималната доза, но уви не ми помогна и на третия ден отвивам при нея със спазъм вече и тя веднага изписа и Вентолин и каза когато пристъпът е вече на лице да си дишам Вентолин, че симбикорта е само поддържащото лечение и не може да овладява остри пристъпи. Аз обаче в последно време съм много непостоянна и почти не го вдишвам, нали се мъча с хомеопатия, засега положението е под контрол, но ако видя зор си го вдишвам де!
Аз обичам да пътуваме, но пък се притеснявам от това да не се разболеят децата, то обикновено аз се връщам болна от пътуванията ама това е друг въпрос. Mr. Green. Днес ще стягам багажа, заминаваме в провинцията при баба, а там какъв сняг има, леле децата са много щастливи, ще има пързалки! Весели празници на всички! И да няма болни дечица по празниците, само весели и щастливи и доволни!
П.П. Исках да питам - нали ни изписаха назонекс за Вероника, но като и открихме Моракселата не го впръсквах,че и без това и пръсках други капки, обаче носът и продължава да се запушва, или по точно хърка странно, все едно е запушен но не е. Усеща се като да има секрет - обаче като стане няма, явно е по навътре, не в носа, ами към гърлото и како стане и прокашля два три пъти го изчиства. Чудя се сега дали да го почвам назонекса! Още не съм пускала контрони за Моракселата, но в момнета сме на хомеопатично лечение за нея, та зчаквам да мине окще малко време и след НГ ще пусна, но това хъркане посред нощите и особено сутрин ме вбесява, тя иначе си спи - на нея не и пречи!

# 83
...

При Пепи всяко хомеопатично е с обратен ефект, така че залагаме на други препарати. При първи симптоми, ако не стартира направо с пристъп, давам изопринозин и вит. С, ефизол. За изопринозина имаме схема, по която го давам. ...
...
Дрина, каква ви е схемта за Изопринозина?
Аз при първи симптоми започвам с хомеопатия и промивки-инфлуцид, енгистол, тонзилотрен, хомеожен, коризалия...Нощем правя компрес с мед на гърдите и гръбчето.
на третия ден, ако не сме се справили, обикновено вече вкл. и изопринозина-дъщеря ми е 15 кг, на 4 г. та давам по една таблета на ден. Гледам да не го вкл. съвсем при първи симптоми, а по възможност да го избегна.
Все пак е по - добре Изопринозин, отколкото АБ, според мен. Но и от него ме е страх.
И на бебето съм го давала, винаги след като е изписан-бебето е на 9м, 10 кг-пак по едно хапче на ден.

# 84
  • София - Младост 1А
...

При Пепи всяко хомеопатично е с обратен ефект, така че залагаме на други препарати. При първи симптоми, ако не стартира направо с пристъп, давам изопринозин и вит. С, ефизол. За изопринозина имаме схема, по която го давам. ...
...
Дрина, каква ви е схемта за Изопринозина?

Първите 5 дни 2 х 1 таблетка, след това, в зависимост от заболяването още 5 или 10 дни, само по 1 таблетка сутрин. Но дозировката е според неговата възраст и килограми. Той е на 6 години и е 22 килограма.
Д-р Куфарджиева ми е казвала да не се притеснявам да го давам и по-дълго време. Просто при него няма с какво друго да реагирам. Нито едно от изброените от теб неща, не действа при него. Да не казвам какви мъки съм си докарвала след Осцилококцинум.

# 85
Дрина, казано откровенно, и аз не съм видяла голяма полза от чистата хомеопатия. Май когато не се е стигало до АБ е било благодарение на изопринозина, затова попитах за схемата.
А осцилококцинум на щерката не давам, само на бебето, на нея също не и помага.

# 86
  • Страната на чудесата
Пу-пу, аз досега я опазвам Цвети основно с хомеопатия, но пък  е така надрусана с хомеопатични, че понякога се чудя как намира време да я де това дете.Но, все пак, не се товари с химия излишна, което за мен е най-важно.
Ох, тези празници пак много болнички, да оздравяват бързо пожелавам Peace

# 87
Пу-пу, аз досега я опазвам Цвети основно с хомеопатия, но пък  е така надрусана с хомеопатични, ..
ха,ха, все едно описваш щерката.
Само че преминах на гореописаните. Гранулките на боарон със завъртените имена  Blush, ... не видях никаква полза от тях. Лъки,вие май бяхте на гранулките? Даваш ли инфлуцид, енгистол? Май бяхте при класически хомеопат, или бъркам?

# 88
  • Страната на чудесата
Давам от всичко по много ooooh!
Не сме на класичеси хомеопат ние, давам и монопрепарати(т.нар.гранулки със завъртени имена), давам и хомеопатичните коктейли на Хийл-това са Енгистол, Инфлуцид и т.н.
Даже и аз преминах основно на хомеоптия, имам дневник с какви ли не рецепти, имам и книги хомеопатични един тон, и на приятелки по симптомите взех съвети да давам, остави се-по неволя станах специалист. Но ходя за детето при хомеопатичката, или по телефона се чуваме да потвърди това, което съм назначила аз.

# 89
<eiffel tower>, Ментова , благодаря , че се включихте . В Германия лекарството Фостер е с друго име - Inovair . Пратила съм на мои познати  да превеждат листовката.Алерголожката ми обясни , че действа по - добре на дробовете от фликсотида , разширявало по- добре бронхите.
Да споделя как получихме пристъп от хомеопатичното лекарство blatta orientalis - изписаха ни го за поленовата алергия . 2 часа след приема се появи суха кашлица , след още 2 дробовете свиреха и трудно си поемаше въздух . Оправихме нещата с вентолин и двуседмично кашляне . А беше напълно здрав , когато ги започнахме.

Общи условия

Активация на акаунт