Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 16

• 45 846
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • Страната на чудесата
Онли, специално блатата е с такива проявления, може би просто не сте си потенцирали правилно, Цвета смуче по 5 гранулки от нея, но 5СН.Ако е била неправилна потенция е възможно да се стигне до подобно "доказване" на лекарството. Не искам да кажа нищо, но хомеопатията сама по себе си е чудесна, просто е нужно добър специалист да предпише кога и по колко!
А и по принцип Поленс е нещото, което изписват на Цвети  за поленова алергия Peace

# 91
Lucky Plam,хомеопат ни изписа лекарството  , само че дозата ни беше 15  CH - по 5 гранулки ежедневно. Аз дадох 1 път ,представям си какво щеше да е ако бях повторила . Прочетох , че съдържа  нещо от хлебарки. След като звъннах , за да кажа каква е реакцията , лекарката ми отговори , че категорично не  може да бъде от приетото хомеопатично лекарство , просто на детето му е дошло да се разболява. Разби ме с тези аргументи направо. Явно не сме попаднали на подходящото място/ да не казвам подходящия лекар/.А бихме 120 км път , понеже  в града ни няма хомеопат .Не знам как определят дозата /той е 23 кг. в момента/ . Но и  почти нищо не ни обясни  , трябваше аз да разпитвам за лекарствата - кое за какво е предписано . Отдели ни 15 минути , нахока ме , че съм мазала атопичния дерматит с кортикостероиди и така съм предизвикала астмата му, а това беше преди 7 години .

Последна редакция: пт, 23 дек 2011, 17:41 от оnly

# 92
Лъки, щом ползваш от коктейлите, и от моно продуктите, можеш ли да направиш някаква съпоставка между тях? Например как оценяваш действието им?
Съчетаваш ли ги помежду им?
Аз лично с коктейлите се справям по - добре и се е случвало да дадат добър резултат, което не се е случвало с другите.

# 93
  • София - Младост 1А
Момичета набъзо минавам да ви пожелая едни прекрасни празници, пълни с усмивки, невероятни подаръци и безброй щастливи моменти с любимите ви хора!
Нека си пожелаем на Коледа, да бъдем здрави и да се обичаме!
Весели празници!

# 94
  • Варна
Елица вече е с абокат и венозен урбазон. Хапчетата (Медрол) ѝ действат ужасно на стомаха - боли я. В същото време непрекъснато иска да яде (пак от урбазона). Крива е, тресе я, но няма температура. Правихме снимка - добра, кръвни, утайка - прекрасни. Засега е без венозен АБ, но продължаваме с Клацид, защото има хрипчета от едната страна, вижда се и на снимката, но съвсем малко. Има още и лек спазъм, кашля. Още чакам обрива, вече се моля да избият тези пусти пъпки!  Sad

Хайде, момичета, болестите да приключват със старата година!

# 95
Ментова, една молитва от мен за Ели  Praynig Praynig И това ще мине, бъди силна - зная, че си, но човек понякога има нужда да го чуе!

Момичета, светло посрещане на Рождество!

# 96
  • sf
Много ,много стиснати палци за Ели и всички болнички!
Приятно и безаварийно прекарване на празниците!

моя днес го взех без кола от градината, заради трафика паркирах  до училището но кака му  и минахме през Борисовата градина, горе около Коколандия. пуснах го да тича и и грае,като отвързано куче беше,но на 15тата минута дишаше тежко, започна да кашля и да свири  ooooh! накарах го да се кротне и да ходи бавно до мен. имахме още към 30-40 мин до колата. Слава богу, оправи се, като се успокои дишането и спря да кашля и свири. после ходихме бавно и нямаше проблеми.
уф, толкова го мразя тоя сняг.

# 97
donsita при нас се е случвало и през лятото, сега гледам че и при Михаил чат пат когато много беснее се случва - Астма, както казва мойта докторка Wink

# 98
  • Страната на чудесата
оnly, в хомеопатията няма значение толкова килограмите на детето, т.е, не се дозира според килограми, а според сила на симптома и доколко може лекар да определи недвусмислено, че това лекарство покрива възможно най-голям брой от тези симптоми. Всяко лекарство действа по различен от другите начин.Всеки човек има нужда от различно лекарство, дори за едни и същи симптоми, в зависимост от физическите си и характерови особености. В този смисъл, ако лекар не е сигурен за лекарството, е логично да се изпише малка потенция, 5 СН например, която да се дава неколкократно, за да се следи реакцията на организма. В противен случай трябва лекарят да е много силно убеден, че  това е точното лекарство, или пък да ви наблюдава постоянно.За пример-в началото нашата хомеопатичка искаше да вижда Цвети ежедневно, а ако има нужда и да се чуваме по телефона. Когато се разболяхме от свински грип и лежахме в инфекциозна, също се лекуваше детето само с хомеопатия, но имахме ежедневно неколкократно чуване по телефон и описване на симптомите.Лекували сме и отит така, не веднъж, и ангина-изобщо, когато има лекар, който познава пациента добре, може да назначи и правилното лекарство. Но при положение, че ви е на 120 км, аз не бих рискувала да лекувам само с хомеопатия, защото бързата реакция тук е важна, а не си представям да прелитате постоянно до там.Особено пък за 15 минутно интервю Stop

Калинчи , случвало  се е да съчетавам моно и коктейли, като при коктейлите е комбинация от няколко препарата и по този начин покрива по-широка гама от симптоми, т.е-по-масови са един вид. Повечето хора могат да си самоназначат такива коктейли за съответните страдания, докато за монопрепарат трябва специалист.Но, когато има точен симптом, не съм лекувала с коктейли, по-скоро с това, което хомеопатичката назначи. Монопрепаратите са по-силни за точно едно страдание, но ако имаш синузит и не си сигурна какво точно да вземеш-дали хепар сулфур, дали меркуриус солубилис или пирогениум-тогава по-добре вземи Цинабсин, който е коктейл точно за синузит.Не знам дали успях да изразя мисълта си, но още не съм се събудила напълно Simple Smile

# 99
  • Варна
Ние сме на класическа хомеопатия, вече 2 години, и да се разкашля, не се стига до спазъм. А самото кашляне е вече много по-рядко. Давам само по 1 лекарство, винаги изписано от хомеопата. Даже и да предполагам какво трябва да дам, пак й звъня, защото понякога дава различни неща. Вече рядко я водя и да я преглежда, чуваме се основно по телефона, само ако няма промяна тогава.
Между другото, и Маги доказа Блата ориенталис, при нея конкретно беше голяма потенция, повтаряна на често. След този случай смених хомеопата.

Ментова, много лошо се е подредила Елица Sad Дано наистина по-скоро премине!

Последна редакция: сб, 24 дек 2011, 12:30 от Alexandra

# 100
  • София - Младост 1А
Ментова, Ели ще бъде и в моите мисли!  Praynig

И Пешо от снощи кашля... очартават се прекрасни празници... но пък, на Коледа се случват чудеса. Трябва да вярваме!

Весели празници!

# 101
  • София,
Весел и здрав празник и от нас!
Ние сме в провинцията и тук има много сняг, даже децата и на пръзалката ходиха, но малката измръзна.
И аз ползвам и двата вида препарати и моно и и коктейлите. Специално на мен ми помагат и двата вида, и ги взимам според зависи. Даже вече почнах и сама да си се лекувам, имам си книжки и аз, чета си и според симптомите, консултирам се и с хомеопата, но в последно време успявам и сама даси нацелвамлекарствата. При малката обаче несмея, там звъня и питам и тогава давам, но уви при нея е много трудно, защото тя е странен характер и немога да разбера кое каки действа и да следя , единствено влошаването си е видно,  Mr. Green. Сега са ни изписали за Доунищожаване на Моракселата Сикотик 200. Давах го три дни, но незабелязах абсолютно никава промяна и сега дори незная дали изобщо и подейства, ще се разбере като пуснем секретите след НГ.
А за вредата от климатиците направо думи нямам, още на пръвата нощ и аз днес немога да дишам, а сутринта такова чистене ударих и на прах и всичко "излизах" и с прахосмукачката и после с влажен парцал. Незная как ще издържа цели десет дни на тоя климатик, като още от нощес кашлям и гърлото постоянно ме дращи, малката засега не и пречи, дано поне при нея не се отрази зле. Crossing Arms
Ментова много прегръдки на вас с Ели, да оздравява бързо и никакви такива сюрпризи вече!  Crossing Arms

# 102
На днешния ден, на най - семейния празник, когато сме с близките ни хора, пожелавам Коледния Дух никога да не напуска домовете ни. Нека съумеем да запазим топлината, която празника ни дава! Нека се усмихваме повече, да забравим всичко лошо, да си простим, да благодарим за това, което имаме. Пожелавам на всички да отчупят от питката - здравето, защото когато сме здрави, можем всичко! Весело посрещане на Бъдни вечер и Коледа, приятели Simple Smile

# 103
...
Калинчи , случвало  се е да съчетавам моно и коктейли, като при коктейлите е комбинация от няколко препарата и по този начин покрива по-широка гама от симптоми, т.е-по-масови са един вид. Повечето хора могат да си самоназначат такива коктейли за съответните страдания, докато за монопрепарат трябва специалист.Но, когато има точен симптом, не съм лекувала с коктейли, по-скоро с това, което хомеопатичката назначи. Монопрепаратите са по-силни за точно едно страдание, но ако имаш синузит и не си сигурна какво точно да вземеш-дали хепар сулфур, дали меркуриус солубилис или пирогениум-тогава по-добре вземи Цинабсин, който е коктейл точно за синузит.Не знам дали успях да изразя мисълта си, но още не съм се събудила напълно Simple Smile

Прекрасно си го написала, благодаря, прочетох с удоволствие и интерес.
Ще съм любопитна да изразите впечатление за разликата между коризалия и цинабсин, разбирм че второто е за синузит, а първото по-скоро спорадично.
Щерката е на 4 г., с отстранена трета сливица. Понякога след хрема/която е и задна и кашля ужасно от нея/ понякога започва да говори много носово. И както го прави в следващия момент спира. Случва се и когато е напълно здрава. На моменти си мисля, че сякаш се глези, но и не вярвам да е така. Мисля си пак да  я погледне УНГ , за да види да не е прорасла сливицата- Говореше много носово преди махането и. Та заради това чудо и хремите, които и правят проблем искам да започна да давам Цинабсин-чета др Марио го предписва за профилактика 3 х 1.

Ментова, пожелавам бързо възстановяване.

# 104
  • София,
Честито Рождество Христово! Желая много здраве и щастие мир и любов в семействата!

Общи условия

Активация на акаунт