Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 16

• 45 898
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • Страната на чудесата

kika_86 ,  моята дъщеря ходи трета поредна година, заедно с майка ми за придружител. Какво точно те интересува?

# 571
  • Sofia
Mersi na vsichki imam problem s laptopa i predvaritlno se izvinih i pak se izvinqvanm che pisha na latinica.Blagodarq vi.

# 572
На нас искат другата седмица да ни правят кожни тестове за респираторни алергени, но аз нещо много силно се разколебавам. Макар и минимален, има риск от анафилаксия все пак. Има ли алтернатива на кожните тестове, достатъчно релевантна?

И нещо не мога да се ориентирам - не трябва ли да се започне от кръвен тест за антитела, после еозинофили и тогава чак да се драска евентуално? При това дори и да се окаже положителна пробата към някоя плесен, полен или прах - какво, като не може да се премахне изцяло?

# 573

kika_86 ,  моята дъщеря ходи трета поредна година, заедно с майка ми за придружител. Какво точно те интересува?

значи сте доволни щом 3 години ходят.Simple Smile интересува ме как са стайте им, че намерих едни снимки но от преди доста време и ми се стори доста зле. предполагам че на място се преценява на кое дете кави точно процедури се правят. храната как  е? и колко време се ходи до гръда пеша? колко време предварително е добре ако решим да ходим да се задействаме с документи и записване?

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 14:16 от kika_86

# 574
  • Варна
...
А какво правите при пристъпите на спастична кашлица? За втори път ми се случва- дишането е добро, а не спира да кашля дори за минута.
Сега ще потърся педиатрични слушалки на Литман и мисля да купувам.
В такива случаи обикновено му изписват Синекод и Вентолин, понякога Новфилин - кашлицата е суха. Ериус също - той понеже си върви почти постоянно, забравям да го пиша.

Само с тези три неща ли се оправяте или има още нещо?И за колко дни се оправяте?

Благодаря на всички за отговорите. Явно не съм сбъркала с Вентолина и Синекода, понеже кашлицата не ни нава мира. Не може дори да говори, защото кашля всяка секунда. След ден два като стане влажна, ще сменя Синекод със Мукосолван и ще продължа с Вентолина поне още ден-два.
Да, тези са нещата, които му изписва д-рката, също така и витамини или само вит С. Ако има висока Т включва и други неща, но не АБ. Както е споделила и  Lucky Plam  кашлицата овлажнява за 3-4дни и после още 3-4 дни пие Мукосулван докато отхрачи всичко.
Важно е и да се налива с много течности - обикновено чай от шипка давам аз.

Стигали сме и до Урбазон, но след него лечението си е същото.

# 575
Искам да попитам дали някоя от вас прави на детето инхалации с инхалатора със сода?
Знам че по принцип е отвара от лайка и сода!

И знам че с билките трябва много внимателно. Та затова питам за инхалации само със сода? Правите ли, кога при какви симптоми на детето-за гърлото ли, за хрема ли?

Изписвали ли са ви Кузихром? И за какво?

# 576
  • Страната на чудесата
Калинчи, инхалации със сода се правят на вряща вода, не с инхалатор Naughty
Инхалацията със сода или лайка и сода е при суха кашлица или дразнене в гърлото, или запушен нос. Ефекта е, че засушава.

Кузихром са очни капки принципно, за алергии. Ние сме ги капали и в очите, и в носа(по препоръка на лекар!)

kika_86 , стаите в санаториума са ремонтирани, детето е с направление за хоспитализация, ти плащаш 19 лв./ден за стаята.Храна има само детето, ти си без осигурен храноден. Можеш да си вземаш от поликлиниката, там готвят много добре и е ден за ден.Не е далеч от санаториума, на 30 минути Peace
За да се стигне до града, се минава през парк, който е доста голям, може би около 3 километра от Трявна, но не съм сигурна. Хубаво е две седмици рпеди ходенето да си направиш резервация, и искай да си на втория етаж-на трети етаж стаите са много горещи!

# 577
  • Пловдив/София
Здравейте момичета  Hug. Калинчи ,на мен са ми казвали,че в инхалатора не трябва да слагам нищо друго освен препаратите,които са изрично направени за инхалаторно приложение. Има опасност нещо да им се прецака,аз съм правила такава инхалация със сода,но в чайник съм слагала содата и да диша от чучура.
За Кузихорма,момичетата бяха писали,че са им го изписвали за задна хрема с алергичен компонент,но май беше в една друга тема  Hug .

# 578
ДА,за задна хрема става въпрос.
Тази седм. сме на УНГ за консултация, та искам да съм по-подготвена. newsm78

# 579
Lucky Plam, а има ли хладилник който може да се ползва от нас? това санаториума ли е или поликлиниката за която говориш ? -http://belodrobnadetska.com/
ако не е санат. може ли телефон на него? а колко дни се стой попринцип-10, дали е възможно 7-8 примерно? незнам дали бих издържала 10 дни в такава спокойна обстановка  Rolling Eyes, но за доброто на детето ще направя всичко възможно да отидем лятото, особено след като ме успокой че е направено ремонт на стайте. Grinning

# 580
  • Страната на чудесата
kika_86 , това е сайт на белодробната болница за деца, която ние наричаме санаториум Wink Там сме били и ние, така, че можеш директно от там да звъннеш-има контакти, които виждам, че са обновени. Също относно престоя трябва да каже лекар, ние сме настоявали да стоят поне 14 дни, защото при климатолечението трябват поне 10 дни, за да има ефект.

# 581
Момичета, да си подновя въпроса - тези, които сте правили кожни тестове на децата, някой има ли с по-сериозна реакция към тях? В сряда трябва да ходим до алергологията да ни правят и нещо не съм спокойна.

И още нещо - четох, че се правят изследвания на издишан азотен окис. Някой правил ли е? Както и изследване на левкотриени в урината - особено за тези, които са на Сингулер (Монтелукаст), за да се отчете дали се повлияват добре от лечението. По-високото количество левкотриени означавало, че лечението е ОК.

По-напред в темата видях, че коментирате озонатори, йонизатори и т.н. С 2 думи - увеличеното количество озон НЕ е добре за астматици. Единствено уреди с ХЕПА филтри (но без йонизатор) са показани.

# 582
  • Варна
Момичета, да си подновя въпроса - тези, които сте правили кожни тестове на децата, някой има ли с по-сериозна реакция към тях? В сряда трябва да ходим до алергологията да ни правят и нещо не съм спокойна.

На детето не съм правила, но аз имах много сериозна реакция - на тютюн и плесен. Ръката ми ужасно се  поду, сърбежът беше силен, а по-късно започна смъдене в очите, кихане и хрема. Отшумя бързо, след 2 таблетки антихистамин. Алерголъгът следи нещата, ако има по-бурна реакция - реагира. Успех!
Аз не понесох и десенсибилизацията, напротив - ужасно ми се задълбочиха проблемите от нея. Алерголожката ми твърди, че съм един от двата ѝ единствени случая в практиката. Но не бих рискувала с детето си. Това го споделям, да го имате предвид, ако ви предложат десенсибилизация. Но много хора я понасят, де.

# 583
  • Пловдив/София
I see you, декември правих на малката кожни тестове,въпреки че не исках,но... няма значение.
Та много неприятно изживяване,не реагира бурно на нито един алерген,леко и се зачервиха местата на пробата и имаше малко подуване. За мен в толкова ранна възраст,тези изследвания не са меродавни,но...правят ги .
Дано всичко е наред с вас  Hug

# 584
По-напред в темата видях, че коментирате озонатори, йонизатори и т.н. С 2 думи - увеличеното количество озон НЕ е добре за астматици. Единствено уреди с ХЕПА филтри (но без йонизатор) са показани.
Йонизаторите защо? В чуденка съм йонизатора към въздухо-пречиствателя ни да го пускам или не?

Общи условия

Активация на акаунт