Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 16

• 45 882
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
И на нас Улевинов разпозна рефлукса по състоянието на лигавицата, а е потвърден от рентгенографско изследване (2 пъти) и УЗ. Признаците са: повръщане, връщане на храна, но и често оригване, преглъщане, хълцане, болки в коремчето (те са в хранопровода, де), изсъхнало мляко, слюнка след сън около устичката, лош дъх, разранена, възпалена лигавица. Елица не е повръщала силно като бебе, но постоянно връщаше храна, оригваше се, хълцаше - т.нар. "тих" рефлукс. Други бебета повръщат по-сериозно, но тогава се хваща по-бързо.
Аз не съм от София, само сме ходили на консулт в детската пулмология в Александровска (при Улевинов, Периновска). Момичетата от София ще те насочат за специалист, разгледай подробно и първа страница на темата.
Ето, <eiffel tower> за съжаление е почти специалист. Hug
Не се отчайвай, Сафира, ще овладеете положението, сигурна съм, но задължително ви трябва консулт с пулмолог/алерголог, гастроентеролог, често наблюдение над детето от лекар, който познава състоянието му, профилактика, диета и ... инхалатор.
Точно като теб се чувствах преди 2-3 години, и сега ме втриса от притеснения като ни хванат пристъпите, но ще се научиш да овладяваш нещата, да реагираш, да ги разпознаваш. А дано всичко да е само инцидентно!

# 661
  • София
Safira,

Не се притеснявай за д-р Райчева. Моето мнение е, че е добър специалист. Предполагам, че притесненията ти идват от това, че на визитация сигурно имаш много въпроси, но не получаваш много информация.

Ако все пак искаш  да чуеш и друго мнение, на първа страница има доста специалисти.

# 662
  • Sofia
Ох,напълно се побърках.Значи за този рефлукс спомен др.Увелинов-УНГ,който ни прегледа онзи ден когато ни приеха тук в детска пулмология.Незнам дали това е по неговата специалност и за това не му обърнах внимание.Инъче не съм я водила на гастроентеролог.Незнам дори какви са симптомите на този рефлук и по какво той позна че тя го има.Само каза че има лош дъх и той се дължал на рефлукса.Ами ние сме от провинцията но близо до София.Кажи ми в добри ръце ли сме при др.Райчева ако не ми препоръчай друг пулмолог тук в София.Благодаря ти мила  bouquet

Аз не бях от доволните от Райчева и за това се доверих на Филчев той е пулмолог-астматолог с доста опит в областа  сега е завеждащ децкото отделение в окражна болница.А по повод сингулара и флексотида както и Ментова ти е писала могат да се сачетават дори резултата е по-добар но предвид това което видях от престоят ни там и на 2приятелки ще ви изпишат най-вероятно само флексотид а след 3месеца ще обмислят за сингулар.Ако искаш пиши на лични да обясня по вече от (лечението)ни там.И все пак е индивидуално но .....

# 663
Момичета ако знаете само как ми помагате.Много ви благодаря.Толкова неще научих тук от вас,кото със сигурност ще са ми от голяма полза.Реших след като ни изпишат живи и здрави от детска пулмология да отидем за второ мнение при др.Филчев.Ще я заведа и на гастроентеролог,но искам някоя софийска мама да даде мнение-при кого да идем.Сега като се замисля детето наистина има някои от изброените от вас симптоми на рефлукса-ужасс колко неща съм пропуснала свързани със здравето на детето ми.Още веднъж  ви благодаря!Много здраве на всички вас и семействата ви  bouquet

# 664

_мариана , а какво ви е изписано от хомеопата?

и на мен ми е любопитно!!!

Последното лекарство, което ни изписа на нас УНГ е Аграфис нутанс 5 СН, всяка сутрин по 5 гр.
Лъки, изписвали ли са ви такова? Аз за първи път го чух!?

# 665
  • Sofia
Момичета ако знаете само как ми помагате.Много ви благодаря.Толкова неще научих тук от вас,кото със сигурност ще са ми от голяма полза.Реших след като ни изпишат живи и здрави от детска пулмология да отидем за второ мнение при др.Филчев.Ще я заведа и на гастроентеролог,но искам някоя софийска мама да даде мнение-при кого да идем.Сега като се замисля детето наистина има някои от изброените от вас симптоми на рефлукса-ужасс колко неща съм пропуснала свързани със здравето на детето ми.Още веднъж  ви благодаря!Много здраве на всички вас и семействата ви  bouquet
Телефонат които е на парва стр.е актуален но частният му кабинет е в княжево но и в болницата преглежда само да ти кажа че не работи сьс здравната каса но за децата си заслужава всичко.Имате ли вече подобрение?

# 666
  • Sofia
Доволна сам защтото изписва и хомеопатия и сас нея за 3месеца ни замени и флексотида. Grinning Grinning Grinning

# 667
Доволна сам защтото изписва и хомеопатия и сас нея за 3месеца ни замени и флексотида. Grinning Grinning Grinning
Сподели за хомеопатичното лечение, моля?!!!

# 668
  • Sofia
Сподели за хомеопатичното лечение, моля?!!!
V dnite vednaga sled bolnicata za oklo mesec i polovina ni be6e dal natrum sulfuricum 15 10gr v  petak Thuya occsidentalis 15 10gr v sabota i Silicea 30 10gr v nedelq .Prvo ni mahna natriuma i ni ostavi drugite 2 posle sled okolo 4meseca priem na thuya ni q mahna i neq i ni q zameni s Aviere15 po 10gr v sabota i taka do dnes v sabota i nedelq silicea i aviere a pri ka6lica Sulfur iodatum 15 3#5gr i ambrex sirop .Natriuma mi obqsni 4e se dava pri 4esti i tejki obstroktivni bronhiti i astmi Thyua-ta za da se natrupa malko v organizma i da zameni fleksotida(pri tova uspe6no go prie moito dete bez pristapi) a siliceata po princip pak za belodrobni problemi i po dobar imunitet aviera za problemi s garloto pri batkoto kato usetq 4e 6te se razka6lq sa6to deistva bezotkazno.Osven tezi ne6ta davam prez simniqt period i esberitoks i Lakto4 pak po negova preporaka.Dano sam ti bila polezna no vse pak ne zabravqi 4e s homeopatiqta e malko individualno imame i shema za hremi4ka ako tragne.Izvinqvam se che pisha na latinica.

# 669
Благодаря!  bouquet

# 670
  • Sofia
Може ли някоя мама да ми каже какви са стоиностите на Ige  за здрави и алергични дечица ние преклучихме поне за сега с пристапите но от 12.2011 ни се появява обривче на бузките снощи минахме при Мустаков и ни даде талон за теста.Вие ималили сте обривчета през деня не се вижда много но вечер е като ожарено от коприва но не го сарби.От месец махам разни храни но нищо но не ми се иска да го  мажа с Елоком и подобни за сега сме с Aderma и Exipial бадемово масло.Ако някои може да помогне сас мнение или сьвет да пише.Благодаря предварително. Hug

# 671

Мисля че вече сме по-добре,защото ни спряха урбазона.Сега сме само на вентолин и антибиотик и фликсотид разбира се.Сутринта на визитацията докторката каза че има хрипове но са по-малко вече-каза че имамного храчки все още.Свиркания няма.В понеделник сме на снимка.За сега това което ме тревожи е че се задъхва когато се смее и си играе.Надявам се катосе натрупа фликсотида да се пооправи и дишането,ако изобщо има нещо общо.Ох наистина ми дойде в повече и ми е доста трудно.
Пак ви благодаря милички  bouquet

# 672
  • Sofia

Мисля че вече сме по-добре,защото ни спряха урбазона.Сега сме само на вентолин и антибиотик и фликсотид разбира се.Сутринта на визитацията докторката каза че има хрипове но са по-малко вече-каза че имамного храчки все още.Свиркания няма.В понеделник сме на снимка.За сега това което ме тревожи е че се задъхва когато се смее и си играе.Надявам се катосе натрупа фликсотида да се пооправи и дишането,ако изобщо има нещо общо.Ох наистина ми дойде в повече и ми е доста трудно.
Пак ви благодаря милички  bouquet
Ще се оправи ние сьщо около месец ни трябваше за да влезем в правият пат и доста време си доизкашляхме.Правите ли дренаж?Помага.

# 673
Извинете ме за последния пост-нещо не се получи.
Да назначен ни е дихателен масаж-мисля че така се казва.Той включва-правене на балончета в чаша вода,потупване по гъбчето и една тръбичка я карат да захапе и да духа през нея-но с последното не се справя много добре.......

# 674
Извинете ме за последния пост-нещо не се получи.
Да назначен ни е дихателен масаж-мисля че така се казва.Той включва-правене на балончета в чаша вода,потупване по гъбчето и една тръбичка я карат да захапе и да духа през нея-но с последното не се справя много добре.......
Браво. Радвам се че се подобрявате. Тези дихателни упражнения ще са ви от полза и за в бъдеще. Успех с лечението. И Михаил беше дълго време със спазъм, беше през първоначално 5 дена на урбазон, Вентолин и амброксол, послеза още 5 - 7 на вентолин. Така че нещата се овладяват бавно. С натрупването на лекарствата и спазмите ще стават леки.

Общи условия

Активация на акаунт