Математически турнири - 13

• 86 488
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Сменили са doc файла с pdf, което разбира се е похвално.

0,18.50 = 540 м
И са оправили отговора на 3 задача за 5 клас.  Joy
Мда, май трябва да им се звъни за всяка задача поотделно.
Трябваше да стартираме новата тема с анкета за математически гаф на тримесечието.

# 151
  • ride my bike...
добре де, тия хора дето дават задачите като не могат да ги сметнат - защо намалят точки на децата, които бъркат Crossing Arms
p.s. приемете и една майка на момиче е отбора на умните, отнесени деца.

# 152

Много... хлабави критерии за оценка, които компенсират малко по-трудните задачи. /визирам 4-ти клас/

Последна редакция: пн, 19 дек 2011, 17:34 от kodbg

# 153
  • Русе
всичките са отнесени - момичета, момчета - няма значение - като влязат в пубертета.... заминава. моята учи - в 17.00 на загасена лампа, в най-тъмната част на стаята, легнала на пода.познай.

# 154
...........................

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 00:10 от rvy

# 155
Децата били отнесени.Ами тези които са писали това какви са?
За 0,18 мин Фиатът ще измине 0,18.50 = 540 м
50 е 50км/ч

Същите, според които лицето на квадрат със страна 7 см е 42 кв. см. и   288+25-42=305 .

# 156
  • Русе
класната днес е дала отговорите на децата - с една грешна подточка (-3.5т) очакваме 17.5т.

# 157
  • София
На моя син класната му е казала,че има 12т.а той очакваше 18.Но тъй като не е нанесъл отговорите на бланката със задачите,а и не помни точните числа,не мога да ги сверя.Дали ще им ги дадат после да си ги видят?

# 158

Нека да съм трета  Laughing  Май 95% от майките на момчета го имат този проблем а аз мислех, че е само моя. Засега не го притискам и пробваме само с талант да минем по състезания, но догодина не знам как ще го стягам, като едвам го хващам домашните да си пише. Ако можеше да се съчетае прилежното и отговорно отношение на момичетата към ученето и острия математически ум на момчетата, щеше да е пълно с вундеркиндчета, ама няма начин. Затова е толкова шарен светът. Каквито са - такива. Факт е, че предимно момчетата са с по-развито математическо мислене, и като вземем предвид, че така си и порастват отнесени, разхвърляни  #2gunfire значи долу-горе сме поставени при равни условия. Поне аз така се успокоявам..........Цял живот не могат да се научат от къде се вземат чистите чорапи и къде се хвърлят мръсните, как да си хабя нервите да го уча на по-сложни неща #Cussing out
[/quote]
ах, колко точно си описала сина ми  Wink
много рядко съм влизала в темата, просто защото и аз съм  разсеяна и неамбициозна, но пък е приятно, че се намерихме толкова майки с приличащи си дечица. Дано да можем да открием начин да ги мотивираме и да си помагаме. Аз например разбрах, че има класно по математика в неделя вечерта, не се е подготвял, ще почакам да видя какво е направил

# 159
  • най-шареното място
Аглика, от кой клас започват класната? Не е ли голямо детето за да знаеш кога има класно?
Май си е спам, но много се учудих...

# 160
  • София
Трябваше да стартираме новата тема с анкета за математически гаф на тримесечието.
Да не започнат да ги правят нарочно само и само да са в играта.
А този фиат явно се е движил със 180 км/ч докато се е движил с 50. Това си е запазена марка на Фолквагените с пернишка регистрация.

# 161
Айде да се включа в спама - някой фоклсвагени се движим с 50km/h, а полицаят твърди - повече били.........това е то -МАТЕМАТИКА - точна наука.

# 162
  • София
Аглика, от кой клас започват класната? Не е ли голямо детето за да знаеш кога има класно?
Май си е спам, но много се учудих...

На нас ни казват датите за класните на първата родителска среща.

Относно разсеяността и неабициозността, и дъщеря ми е така, а и аз никога не съм я натискала, само настоях да кандидатства в СМГ или математическата паралелка на 125-то, основно за да се махне от предишното училище. Ходеше на курсове, но караше основно на талант, нещо начинът на водене на курсовете специално при нея не беше оптималното решение. Приеха я в 125-то, постепенно, без да се напряга, става все по-добра, даже се класира на 2-ро място на СМТ за 6-ти клас, беше ужасно горда на награждаването и може би най-сетне това ще й бъде стимул поне малко повече да наблегне на нещата, които не й вървят. Иначе е ужасно съвестна и отговорна, но е още по-ужасно разхвърляна, бюрото е затрупано, подът е затрупан, леглото е затрупано - на него се освобождава място само когато има да пише нещо (на леглото!), а когато си ляга просто помита всичко на пода. И това ми било момиче  Rolling Eyes

# 163

Относно разсеяността и неабициозността, и дъщеря ми е така, а и аз никога не съм я натискала, само настоях да кандидатства в СМГ или математическата паралелка на 125-то, основно за да се махне от предишното училище. Ходеше на курсове, но караше основно на талант, нещо начинът на водене на курсовете специално при нея не беше оптималното решение. Приеха я в 125-то, постепенно, без да се напряга, става все по-добра, даже се класира на 2-ро място на СМТ за 6-ти клас, беше ужасно горда на награждаването и може би най-сетне това ще й бъде стимул поне малко повече да наблегне на нещата, които не й вървят. Иначе е ужасно съвестна и отговорна, но е още по-ужасно разхвърляна, бюрото е затрупано, подът е затрупан, леглото е затрупано - на него се освобождава място само когато има да пише нещо (на леглото!), а когато си ляга просто помита всичко на пода. И това ми било момиче  Rolling Eyes

Ами да се взимат с моя, че и без това не знам коя девойка иначе ще го търпи такъв разхвърлян! Joy

След като РИО успяха цял ден да се задържат в "класацията", дори не си свалиха сбъркания документ,  не мисля да съм много критична към детето, поради това, че е разсеяно и припряно и е объркало някоя (няколко) задачи. Crossing Arms
А като си помисля, няма как да не са им се обадили и десетки проверяващи учители, все са забелязали грешките по някои училища.

Странно ми е, тези критерии не са ли подготвени заедно със задачите, или днес някой е седнал и ги е нащракал набързо! newsm78

# 164
  • ride my bike...
Jarrita, ти мойто чудо си описала. Simple Smile 1:1
Само дето е още трети клас.

Общи условия

Активация на акаунт