Математически турнири - 13

• 86 519
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • София-Младост
А при какъв резултата се минава към следващ кръг, най-вече за 7-ми клас ме интересува?

# 136
  • София
А при какъв резултата се минава към следващ кръг, най-вече за 7-ми клас ме интересува?

"Класиране
До областния кръг на олимпиадата по математика се допускат ученици, получили на общинския кръг не по-малко от 16 точки за всички класове без 7. клас и минимум 73 точки за учениците от 7. клас."
Не знам защо на сайта на РИО София-град все още стоят грешните критерии за оценяване!? #Crazy После по училищата ще трябва отново да проверяват работите.

# 137
Не знам защо на сайта на РИО София-град все още стоят грешните критерии за оценяване!? #Crazy После по училищата ще трябва отново да проверяват работите.
Като се има предвид, че задачите са били едни и същи в София и Варна положението може съвсем да се забатачи.

# 138
Доколкото разбирам оценяването ще става в училищата, а дали след това РИО ще ги проверява, или може би избирателно, само тези които са допуснати до областен кръг?
Всъщност сега като гледам критериите за оценяване, виждам че младежа е решавали по съвсем друга логика от това, което е описано в критериите (3 задача, 4-ти клас ), но все пак е получил верния резултат.

# 139
2 задача "в" за 6-ти клас синът ми е решил така - с 5/8 е намаляла скоростта от първоначалната, дистанцията от 240 м. е умножил по 5/8 и е получил също 150 м.
Дори го е нарисувал.
Мда, явно и това не му е вярно.

# 140
  • София-Младост

"Класиране
До областния кръг на олимпиадата по математика се допускат ученици, получили на общинския кръг не по-малко от 16 точки за всички класове без 7. клас и минимум 73 точки за учениците от 7. клас."

Аз ще изнахалствам още малко, но самите задачи за 7клас къде могат да се видят?

Редактирам се...намерих ги :
http://math-bg.com/?page_id=6190

Последна редакция: пн, 19 дек 2011, 14:03 от Ала-Бала

# 141
  • София
...

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 03:23 от elfi

# 142
  • На един клон
пише ,че лицето на цветената фигура е равно на  два пъти лицето на квадратите минус лицето на малкия квадрат плюс 2 пъти лицето на триъгълниците и са заместени числата....42 вместо 49 #Crazy
S=2.144+2.12,5-42=305 ...... Sick

# 143
  • София
...

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 03:24 от elfi

# 144
Моят хубавец е мръднал запетайката в първа задача (5-ти кл.) и Х е грешен...съответно крайния отговор-също. Y му е вярно, но какво от това?!  #Cussing out На втора задача едно от нещата, които е намерил, никой не го е питал! Има две намерени неща в нея, които са му верни. Трета му е вярна, като е дал два начина за решаване... Излезе в 10.30 и гордо заяви, че ще има около 20 точки...след като видях задачите, ми се искаше да го фрасна зад врата...до кога ще се дъни по състезанията???!!! Не зная вече какво да го правя! Наказахме го без телевизия до Кенгуруто...Не зная дали съм права, но и не зная как да постъпя! Ще решава задачи до безумие и несвяст следващите 2 месеца, пък ще видим...бясна съм! #2gunfire
o, babaadi, ако намерите по-щадящ начин да мотивирате детето си да се подготвя вкъщи, ще съм много благодарна да го споделиш. защото и ние имаме същия проблем - никога не се е готвил сериозно за състезанията и много често резултатите му са далеч под възможностите - недочитане на условието, погрешно преписване на цифри или тълкуване според както му  е изгодно. Впечатлението ми е , чо повечето деца от темата са много по-съвестни и че болшинството родители са доста амбициозни. При нас липсват и двете, но много искам, без да го наказвам  сериозно, да начеря начин да го мотивирам да се подготвя, да иска да има силен резултат. Сори за спама.

# 145
Впечатлението ми е , чо повечето деца от темата са много по-съвестни и че болшинството родители са доста амбициозни.
Ами струва ми се, че не е точно така. Много родители (струва ми се повече на момчета) страдаме от синдрома на постоянната разсеяност на децата. Миналата година покрай кандидатстването и аз се бях видяла в чудо. Синдромът при нас обаче е свързан и със загубване на неща,  появяване в училище не когато ни викат и т.н. Все се надявам, че с времето ако не се оправи, то поне ще се подобри ситуацията. Не напразно в гимназии се кандидатства след 7ми клас, нашите са си още лапета.
Но ако измислите чудодейното лекарство - и аз се записвам  Joy

Последна редакция: пн, 19 дек 2011, 15:23 от peppia

# 146
Впечатлението ми е , чо повечето деца от темата са много по-съвестни и че болшинството родители са доста амбициозни.
Ами струва ми се, че не е точно така. Много родители (струва ми се повече на момчета) страдаме от синдрома на постоянната разсеяност на децата. Миналата година покрай кандидатстването и аз се бях видяла в чудо. Синдромът при нас обаче е свързан и със загубване на неща,  появяване в училище не когато ни викат и т.н. Все се надявам, че с времето ако не се оправи, то поне ще се подобри ситуацията.
Но ако измислите чудодейното лекарство - и аз се записвам  Joy

Нека да съм трета  Laughing  Май 95% от майките на момчета го имат този проблем а аз мислех, че е само моя. Засега не го притискам и пробваме само с талант да минем по състезания, но догодина не знам как ще го стягам, като едвам го хващам домашните да си пише. Ако можеше да се съчетае прилежното и отговорно отношение на момичетата към ученето и острия математически ум на момчетата, щеше да е пълно с вундеркиндчета, ама няма начин. Затова е толкова шарен светът. Каквито са - такива. Факт е, че предимно момчетата са с по-развито математическо мислене, и като вземем предвид, че така си и порастват отнесени, разхвърляни  #2gunfire значи долу-горе сме поставени при равни условия. Поне аз така се успокоявам..........Цял живот не могат да се научат от къде се вземат чистите чорапи и къде се хвърлят мръсните, как да си хабя нервите да го уча на по-сложни неща #Cussing out

# 147
.........................................................

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 00:11 от rvy

# 148
Още ли не са свалили критериите от страницата на РИО-София? ooooh!
 Грешките за пети и шести клас ги разнищихме още сутринта и даже смела съфорумка звънна на експертите по математика, които обещали да се коригират.
Аз очаквам евентуално някой да открие грешки и в задачите за други класове. Sick

# 149
.....................................................

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 00:11 от rvy

Общи условия

Активация на акаунт