Математически турнири - 13

• 86 421
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, чак ми стана вече забавно! Както си мислех, че моят син прави изключение с глупостите си, така сега виждам, че е като повечето деца. Може би наистина трябва да ги оставим да си изживеят момента, да ги побутваме по малко, за да не губят инерция и да се надяваме, че след 2 години ще успеят да си съберат акъла в правилния момент.
Май все пак ще имаме 14-15 точки, които не стигат за втори кръг, но с вазелин покриват изискваното от училище....уф! все по ръба....!

# 166
Може би наистина трябва да ги оставим да си изживеят момента, да ги побутваме по малко, за да не губят инерция и да се надяваме, че след 2 години ще успеят да си съберат акъла в правилния момент.
newsm10

# 167
  • Sofia
 Разбирам всички , които се ядосват от разсеяността на децата си  Hug. Такива са , деца. С времето разбрах, че не е толкова важно класирането в дадено състезание , а опитът ,който детето придобива. Ние наистина виждаме максималният потенциал,  но те не винаги могат да го покажат  Peace.
 Всяко нещо иска време. Наистина има деца , които от малки са много отговрни и съсредоточени , успяват почти винаги да покажат максимум знания и да се класират на призови места. При повечето обаче е нужно време, и ако детето е упорито , нещата ще се получат  Hug.

# 168
jarrita, май аз съм отгледала твоето дете, та ние с него сме си лика прилика...Важното е, човек  в хаоса да може да открива нещата си, лошото е, че не всеки около нас успява да ни изтърпи...

# 169
Момичета, чак ми стана вече забавно! Както си мислех, че моят син прави изключение с глупостите си, така сега виждам, че е като повечето деца. Може би наистина трябва да ги оставим да си изживеят момента, да ги побутваме по малко, за да не губят инерция и да се надяваме, че след 2 години ще успеят да си съберат акъла в правилния момент.
Май все пак ще имаме 14-15 точки, които не стигат за втори кръг, но с вазелин покриват изискваното от училище....уф! все по ръба....!
И ние сме така, в къщи дава с 40-50% по-високи резултати и ми идва и аз да яхна метлата, но какво да се прави, дано с времето да "израснат", а за нас търпение и пак търпение...

# 170
Изтрих всички мои постове по темата 6 клас задача 2 подусловие в.
Каквото и да означава поведението на хора които допускат такива гафове, то няма нищо общо с труда на учители, деца и родители.Не те са важните, а им отделих твърде много внимание.Математиката е..................
Весели и Добри празници!!!
п.с.Извинявам се на хората които са ме цитирали.

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 00:29 от rvy

# 171
Кога ще излязат резултатите?

# 172
  • Варна
нали тук трябва да излезе националното на Салабашев http://www.math.bas.bg/salabashev/ или аз нещо греша

# 173
"нали тук трябва да излезе националното на Салабашев http://www.math.bas.bg/salabashev/ или аз нещо греша"
Това е страницата. Обещали са резултатите за 21.12.2011

# 174
  • Варна
"нали тук трябва да излезе националното на Салабашев http://www.math.bas.bg/salabashev/ или аз нещо греша"
Това е страницата. Обещали са резултатите за 21.12.2011

благодаря

# 175
  • ride my bike...
Не грешиш Simple Smile
Класната на дъщеря ми вчера и обяснила са състезанията и квесторите. И колко е важно освен да имаш решение, да го напишеш вярно. Как се проверяват работите с шаблони и колко не им се чете в детайли на квесторите, особено ако не е написано четливо и т.н. Не на последно място, че е важно да внимаваш на точното място, по точното време и др. полезни неща.
 Не че не съм го говорила това, ама беше впечатлена. Явно като го каже учителката, не е като да го каже мама... Rolling Eyes

# 176
Каквото и да означава поведението на хора които допускат такива гафове, то няма нищо общо с труда на учители, деца и родители.Не те са важните, а им отделих твърде много внимание.
В края на краищата оправиха ли ги?
Защото по тези критерии реално във всяко училище проверяват работите и най-вероятно ще им напишат грешни точки.. няма кой да решава задача по задача сигурна съм.
В СМГ 5ти са вече проверени.

# 177
  • София
Сигурна съм, че учителите по математика ще забележат грешките още преди да почнат да проверяват. Или поне по време на проверката ще забележат.

# 178
Разочарована съм от проверяващите / КМС/ ,днес ходих да видя работата на детето. От 79 точките ни стават 86.Докато преглеждах работата имаше и други родители които откриваха грешки на проверяващите.
Срам, позор и безобразие. За пореден път се убеждавам ,че само събират пари. Crossing Arms

# 179
Разочарована съм от проверяващите / КМС/ ,днес ходих да видя работата на детето. От 79 точките ни стават 86.Докато преглеждах работата имаше и други родители които откриваха грешки на проверяващите.
Срам, позор и безобразие. За пореден път се убеждавам ,че само събират пари. Crossing Arms

А каква е процедурата по проверка и коригиране на резултата, ако има грешка. Кой ги проверява и кой решава колко точки заслужава детето там намясто? Досега не съм си мислила да го правя на въпрос, но имам чувството, че този път са ни ощетили. Дори и да бъркам,поне ще видя как е описал дребния задачата и колко е далече от истината.

Общи условия

Активация на акаунт