Отговори
# 645
Здравейте добре дошли на всички нови мами. Чета ви редовно и се радвам на всички с хубави новинки и стискам палци за предстоящите прегледи. При мен нищо ново засега, прегледа ми е чак другата сряда. Дано тогава и аз видя сърчице. Иначе от два дена гаденето ми намаля, но пък миризмите ме убиват направо. Еми това е от мен засега   Hug Hug Hug Hug

# 646
Честито на новодошлите мамчета, много се радвам, че ставаме все повече  bouquet! Според калкулатора моя термин е на 19.09 пък ще видим, следващият четвъртък съм на лекар а до тогава има адски много време  Praynig

# 647
Здравейте, да се запиша и аз след като снощи вече видях двете чертички. По изчисления термина е на 29.09.2012г. Не знам кога ще отида на преглед, най-вероятно ще изчакам още седмица.
Намам никакви признаци освен това, че ми закъснява, но най-вероятно още е рано Hug

# 648
  • където мечтите се сбъдват
Аз също нямам никакви признаци,освен че усещам гърдите си някак уголемени от няколко дни.Дано да няма гадене и повръщане.Пожелавам го на всички  Hug Аз преди малко се връщам от магазина.Запасих се с плодове,зеленчуци,риба,пълнозърнест хляб и фолиева киселина.Никакви боклукчави храни повече  Naughty Ще се яде здравословно  Simple Smile

# 649
  • Варна
Трябва да се яде здравословно , но и по някой и друг боклук ми се прияжда.

# 650

За сега и аз си хапвам каквото ми се дояде, а то не е много ... основно местни храни и такива без месо - направо на моменти ми се повдига от месото  Sick А трябва да се яде ... ако не хапваме достатъчно ... ще ни накарат да пием хапове в по напреднала бременност заради ниския хемоглобин. Аз с предишната си бременност имах този проблем и ме тъпчеха с желязо  Tired този път ще гледам да си го набавя от само себе си, въпреки че не знам как ще стане като по принцип не обичам много месо ooooh!

# 651
  • Варна
Аз месо обичам , стига да не почне много да ми се гади. Миналата бременност и аз трябваше да пия желязо.

# 652
Здравейте момичета, радвайте се че нищо ви няма защото на мен ми е толкова лошо, че не мога да стана от леглото.....

# 653
Момичета, искам да питам вие имате ли проблеми със запека.Мен това много ме тормози.Дори днес много се притесних, защото ме  болеше много корема от това.Можете ли да ми препоръчате нещо, освен хапчетата, което да ми помогне.

# 654
Здравейте момичета, резултата от прегледа ми ---  много малък плоден сак,по размерите - около 3г.с.Последна менструация 18.12 Следващ преглед след 20 дни . Все още  не знам дали да се радвам или не newsm12. Дай Боже всичко да е наред !!!! Praynig Praynig.
А между другото стомахът от няколко дни много ме боли(не постоянно) , но когато почне трудно спира     При вас как е?

# 655
Mery85, аз имах подобни проблеми, ама много бързо съм си ги решила. Значи всяка сутрин, като станеш изпиваш една чаша минерална вода на гладно, това е първото и второто изяждаш по един банан всеки ден. Това е рецептата, която ми помогна, дано и на теб да ти е от полза.

# 656
Момичета, искам да питам вие имате ли проблеми със запека.Мен това много ме тормози.Дори днес много се притесних, защото ме  болеше много корема от това.Можете ли да ми препоръчате нещо, освен хапчетата, което да ми помогне.

Mery85по добре без хапчета, хапвай киви на гладно, също така сливи и пий повече течности през деня. Избягвай тестените храни и наблегни на плодовете. Не е хубаво да имаш запек и да се напъваш.

портокалче Не се притеснявай ... как така го сметна в 3-та седмица ... защото някой лекари смятат първия ден от ПМ, други от по Овулацията. За стомаха пий но-шпа.

# 657
Колко много нови момичета! Добре дошли на всички!  bouquet Много се радвам, че се увеличаваме  Party
Laughing Даа, и на мен ми се случва. Напоследък все ми се хапва и десерт за финал  Blush
Фейт, може да хапваш сусамов тахан или суров сусам, за да не ти намалява желязото. Сусамът е много богат на калций, фолиева киселина и вдига хемоглобина. За един месец след раждането от 91 си бях вдигнала хемоглобина до 124 със сусамов тахан. Смесва се 1 към 1 с мед и по 1 ч.л. сутрин или пък 2 с.л. суров сусам е дори още по-добре. Копривата е много богата на желязо. През пролетта може да си готвиш прясна, а сега има пакетчета с коприва на прах по щандовете с диетични храни. Мога да потърся и други източници на желязо. Щом не ти се яде месо, смятам че не трябва да се насилваш, а да хапваш растителни заместители. Във всички случаи са по-добре от синтетичните таблетки.
Мери85, чета една книга за бременни и там предлагат да се закусва с овесени ядки с кисело мляко за борба със запека. А 20ина минути преди това да пийваш по чаша топла вода. При мен много помага и зелената салата. Всеки си има някаква храна, която го разхлабва, така че експериментирай Simple Smile
Ох, толкова съм притеснена за предстоящия преглед, че цял ден не мога да се концентрирам в работата. Стиснете ми едни палци  Praynig

# 658
  • където мечтите се сбъдват
Aaa,това за сусама е интересно.Мерси,Aelia  Hug Аз съм вегетарианка от 10 години и малко се притеснявам сега.Мисля да наблегна на рибата.Просто не обичам месо.

# 659
Aelia мерси за инфото  Hug ... аз по принцип много хапвам и спанак ... така, че ще намеря начин да си намирам желязо по естествен път, а и трябва малко инфо да прочета за да си направя сметка за следващите месеци. На мен ми падна хемоглобина към 5 -ти месец тогава, а съм чувала, че с напредването пада все повече и повече, ако не се вземат мерки и става лошо  Tired

Общи условия

Активация на акаунт