Отговори
# 225
Много е трудно с малко дете, Роси Simple Smile А моята хала е на 2г. и още и още иска д асе носим на ръце..а вече е 15 кила.. Tired
  Какво говорите - моя е на 5 години и още вдига ръцете. Ще стискаме майчета и тва е няма начин  Laughing

# 226
  • Бургас
Много е трудно с малко дете, Роси Simple Smile А моята хала е на 2г. и още и още иска д асе носим на ръце..а вече е 15 кила.. Tired
  Какво говорите - моя е на 5 години и още вдига ръцете. Ще стискаме майчета и тва е няма начин  Laughing
Разстреля ме, направо....5 г. и още се носите... Shocked
Тъй, аз пак з атози утрогестан...абе мацки доста почетох за него и нещо не ми харесват мненията, които чета...на някоя от вас ( които го пиее) пускано ли ви е изследване за ниво на прогестерон....според листовката само при ниски нива е препоръчително да се приема. Ще взема да се вдигна утре и да си цвъкна една хормонална картина.

# 227
Тъй, аз пак з атози утрогестан...абе мацки доста почетох за него и нещо не ми харесват мненията, които чета...на някоя от вас ( които го пиее) пускано ли ви е изследване за ниво на прогестерон....според листовката само при ниски нива е препоръчително да се приема. Ще взема да се вдигна утре и да си цвъкна една хормонална картина.

Аз го пия Melly.G . Не съм пускала изследване защото няма нужда - доверих се на доки. През първите 8 седмици на бременността прогестеронът се произвежда от корпус лутеум, т.нар. жълто тяло в яйчниците. Това се вижда да ехографа. Производството на прогестерон е необходимо за успешното поддържане на бременността. Всяка бременност, през която нивата на прогестерон са твърде ниски или спаднат драстично, е обречена на неуспех. За това ако доктора прецени, че нивата са ниски го изписва. При мен каза, че жълтото тяло е малко и има нужда точно от този хормон за да не стане накрая фал.

Ето ви една интересна статия - там е обяснено по научно  Mr. Green

http://selenabg.com/index.php/2008-07-29-08-06-43/36-2008-07-27- … -13-14-46-05.html

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 16:40 от F.a.t.e.

# 228
Привет момичета и добре дошли на новите бремелинки Simple Smile

На мен още в началото ми направиха изследвания за прогестерона, нивото на хормона беше 22, което се счита за доста добро. Поради предишни спонтанни аборти сега пия за всеки случаи по един утрогестан вечер. Знам, че ако няма кървене по-добрия вариант е да се приема вагинално, но пък вечер така добре ме унася...

Момичета на вас пуснаха ли ви изследвания за щитовидна жлеза?

# 229
Завиждам на тези, които могат да си седят на топличко, при мене няма как - студ, не студ, моят син си отива на вратата, започва да блъска и реве и така, излиза се всеки ден, че и по два пъти  ooooh!
Тъкмо бях махнала количката, осван ако не се налага да пазарувам и сега пак почнах да я взимам, иначе е великото носене - на всеки 200 метра е с ръцете нагоре.
Я ми кажете, тези които сте наясно, как седят нещата с майчинството, колко назад се връща, за да се гледа за осигурителния доход, мисля, че четах нещо за 24месеца, проето ли е?

# 230
# 231
Днес бях на Ехо граф , установиха бременност 6 седмица   Grinning
 Странното за мен е ,че след като минах през  личния лекар да споделя той ми каза да отида отново след третия месец. Това ми е първа бременност на 36 години съм и се притеснявам. Не са ли нужни никакви изследвания до това време, особено при жени на моята възраст. Моля да споделите какъв е вашия опит.

# 232
  • Бургас
Привет момичета и добре дошли на новите бремелинки Simple Smile

На мен още в началото ми направиха изследвания за прогестерона, нивото на хормона беше 22, което се счита за доста добро. Поради предишни спонтанни аборти сега пия за всеки случаи по един утрогестан вечер. Знам, че ако няма кървене по-добрия вариант е да се приема вагинално, но пък вечер така добре ме унася...

Момичета на вас пуснаха ли ви изследвания за щитовидна жлеза?
не е практика да го пускат, но ти можеш да си го изискаш:) Аз също смятам да го правя
F.a.t.e., идеята ми е, защо толкова масово го изписват утрогестана без изследвания?! това исках да разбера Laughing мерси за статията, полезна е Peace

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 17:55 от Melly.G

# 233
Е, най-сетне открих и моята темичка  Hug
Ето ни и нас с вече тупкащо сърчице !!!
Леко бременеене на всички мами, които чакат бебенца през Септември.
Ние сме с термин 1-ви !!!  Heart Eyes

# 234
F.a.t.e., идеята ми е, защо толкова масово го изписват утрогестана без изследвания?! това исках да разбера Laughing мерси за статията, полезна е Peace

Защото той по никакъв начин не би навредил на бременността, дори напротив, а и за да се презастраховат Heart Eyes

densil Честито мила. Аз също мисля, че е хубаво да си направиш и допълнителни изследвания предвид възрастта ти Thinking Ето ти линк към една тема - там мамите са над 35 години и може да ти дадат подробно информация какво трябва да направиш http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=624790.0  Hug

wik_wik ееее най-накрая някой с дата 1-ви ... мислих си, че няма да има  Mr. Green Честито мила и добре дошла в отбора  Hug

# 235
Ето ме и мен за обещания отчет  Mr. Green сега се върнах от доки и се видя малката точка, която е с размер 9мм. АГ ми кажа, че съм в пета седмица (последен МЦ на 28.11.2011 , О на 16-17.12.2011 ), а навсякъде в нета чета, че "нашия" размер отговаря на осма седмица. Направо не знам на кои да вярва  newsm78. А трябва да знам, защото там където ще ходя на частно ми казаха да отида м/у 8 и 9 седмица. На вас как доки ви смята в коя седмица сте?

wik wik   welcome

# 236
vanilav Много странно наистина ... аз съм с ПМ 27.11.11, овулация около 17-18 декември и термин 02.09.2012 година  Heart Eyes Би трябвало твоя термина да е 03.09.2012 значи си един ден след мен  Crazy

Ето и калкулатор http://www.mamaibebe.com/calc.php

# 237
Здравейте бъдещи септемврийски мами!

Фейтче  Hug, страхотно оформление на първа страница, много полезна информация. Адмирации за труда който си положила и продължаваш да полагаш   bouquet

Искам и аз да се включа при вас, макар че по калкулатор съм за края на август. Аз съм с късна овулация, засечена с фоликулометрия и знаем кога е настъпило оплождането. В четвъртък съм на лекар и тогава ще сметнем с лекарката предполагаемия термин, но искам да си остана в тази темичка. Ако може  Embarassed

Фейт, след прегледа, ако всичко е наред  Praynig, ще ти пратя данни за мен.

Хубава вечер!

# 238
Ех Мартичка ... как се радвам да те видя тук и ще се радвам а останеш при нас Hug Ще стискаме палци за прегледа в четвъртък  Praynig Hug
М/у другото аз също мисля, че съм с друга тада на термин, понеже цикълът ми е 35 дена, а не както винаги го смятат 28 и си го изчислих към 09.09 ... но док като каза 02.09. та  така го оставих  Crazy

# 239
Фейт, в този калкулатор се попълва и продължителноста на цикъла http://www.azibebe.com/index.php/novini/novini/kalkulator-za-bre … /menu-id-157.html

Макар че винаги термина е ориентировъчен, поне знаем че ще е септември, макар аз и това да не знам  Mr. Green

Щях да пиша и за ЖК, мисля да се регистрирам при личната лекарка и да продължавам да си ходя на частно в клиниката където си ходя. Малко е натоварващо финансово, но така ще ми е по-спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт