Бургас: Ясли, градини, занимални със специални занятия - 2

• 37 271
  • 755
  •   1
Отговори
# 30
  • На морето!
Всъщност схемата е- паля колата, минавам, оставям детето в градината, отивам на работа, в 8.30 места има още, а и съм с малка кола и паркирането не ми е проблем по принцип. След това по обратен ред. Като живеех в центъра- яслата на ма*ната си, работата в другата посока, пак с кола, пеш няма как.

# 31
  • Burgas
Много зависи къде работиш и до колко ти е работното време,ако работиш примерно в центъра,а живееш примерно в Славейков или М.рудник и работното ти време е до 6 или 7 и ако ти трябва да си вземеш детето от градина,къде ще го запишеш,естествено,че ще търсиш място за детето си в центъра или обратното,за това много хора си записват децата по месторабота.

# 32
Много зависи къде работиш и до колко ти е работното време,ако работиш примерно в центъра,а живееш примерно в Славейков или М.рудник и работното ти време е до 6 или 7 и ако ти трябва да си вземеш детето от градина,къде ще го запишеш,естествено,че ще търсиш място за детето си в центъра или обратното,за това много хора си записват децата по месторабота.

И какво се случва с живеещите в центъра? Да си водят децата в Славейков, Изгрев и т.н. защото нямало кой да взема другите деца. А дали пък има кой на тях да им ги взима?! Риторичен въпрос.

# 33
  • Burgas
Еми......аз просто пиша защо някои родители си записват децата по месторабота.

# 34
Еми......аз просто пиша защо някои родители си записват децата по месторабота.

Много добре се знае защо, но не е правилно. В градината, в която аз искам да запиша детето си и която е до нас, има деца от Меден Рудник, Славейков, Несебър и т.н. по такива причини или с връзки. Не е правилно просто. Същевременно да се отказват места на деца, живеещи наоколо.

# 35
  • На морето!
За работещите и неработещите- детската градина е задължителна от 5год. възраст. Идеята на яслата е да се осигури забавачница за деца, чиито родители работят, не отмяна на майката, която така или иначе си у дома по цял ден.
А местожителството по принцип е по-постоянно от местоработата, така че не може мястото на работа да е критерий, а и ако свършва работа в 19ч. е късно за прибиране, ако ще и групата да е в съседната стая.

# 36
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
натъпчеш като сардела в автобуса или да запалиш колата, междувременно да стовариш дечко пред училище/градина и да отидеш без да си закъснял. Обаче най-вероятно ще ти се наложи да търсиш 15 минути място за паркиране, после още 15 ще вървиш защото си спрял в уличката на м**** си. Същото вероятно ти се случва и ако просто имаш някаква работа в центъра.  Stop

Да, де и тя това иска да каже - че си е удобство да НЕ живееш в центъра, защото не ти се налага да търсиш място за паркиране или да спираш в улички на м*** си  Wink

Аз също карам малкия, въпреки, че яслата е на 200м. ми се струва студено сутрин и го карам с колата, спирам до оградата на яслата без проблем ако няма място на 2м. пред блока отсреща места бол. Оставям малкия за 2 мин. и продължавам. На връщане същата процедура  Peace

# 37
  • Burgas
Ако градината ти е на 2мин. път от работата предполагам преспокойно човек може да отскочи да си го вземе и преди да свърши работното време,но ако е на 20-30мин. едвали ще може да отскочи.

# 38
  • На морето!
Ако градината ти е на 2мин. път от работата предполагам преспокойно човек може да отскочи да си го вземе и преди да свърши работното време,но ако е на 20-30мин. едвали ще може да отскочи.
ок, но ако смени работата? Или работното място се премести, това също се случва. Тогава ще причини ли този стрес на детето си, да го мести в нова група, ако въобще има начин?

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 22:20 от Menina

# 39
  • Burgas
Ми то има много „ако" ми ако смени жилището.....затова човек гледа в момента как ще му е най-удобно и кое ще е най добре и за него и за детето.

# 40
  • Бургас
Да, нещата могат да се променят, човек никога не знае. И въпреки всичко теорията, че родители записват децата си близо до работа, за да ги вземат веднага след това малко ми издиша. От опита ми до сега с яслата и градината на големия ми син съм забелязала, че децата се взимат масово в 16:00, 16:30. Кой работи до тогава? И ако работят до толкова повечето хора, какъв е проблема след работа да си отидат до МР или до Славейков, за да си приберат децата?  Wink Редовно всички се оплакват от ранното взимане, а винаги се намира някоя баба, леля, комшийка, която да прибере отрочето рано, рано. Докато ходех на работа взимах сина си в пет и половина, шест без нещо. Ами почти винаги беше последен. Сега, като съм си в къщи ходя към 17:00 часа. И едва тази година, когато вече са трета група дори и в 17:30 има поне 7-8 деца останали.

# 41
  • На морето!
Мария, права си за ранното прибиране от градина. Особено в първа група винаги има по някоя баба наредена на шкафчетата още в 15:30ч. При нас се стигна до там, че забраниха децата да се взимат преди 16:30, тъй като им се прекъсват заниманията.

# 42
  bouquet

Няма ли предимство при прием местожителството? По месторабота ми се вижда с "връзки"  Tired Пък и не е редно щото няма места да си водя детето аз в Славейков, щото мои дружки си водят децата до нас от М.Рудник... примерно.

Моята изтърва коледното тържество - пак е болна. Мен ме уволниха днес - задочно заради боледуването. Успех с яслата, Аник.
Ама си е период и е до дете, мисля  Thinking

# 43
  • Burgas
Мария, права си за ранното прибиране от градина. Особено в първа група винаги има по някоя баба наредена на шкафчетата още в 15:30ч. При нас се стигна до там, че забраниха децата да се взимат преди 16:30, тъй като им се прекъсват заниманията.

ooooh! И при нас го имаше този проблем и въпреки,че учителките казаха сутрин до 8 и 20,а следобед най рано в 16 и 30 да се взимат децата,пак имаше родители още в 4 висваха на вратата,а сутрин се точеха до 9 без нещо.Много е неприятно,особено 1ва група,децата като видят един родител и разстройват....

by the sea съжалявам за уволнението,много кофти.....

# 44
  • Бургас
Този проблем винаги ще го има, няма отърване. Дори на мен ми се е случвало прибирайки се в 16 часа да си го взема, еми така ми е било удобно в случая. Да не казвам, че като смениха времето, обаче аз не знам, че часовника в офиса не е оправен и аз росна-прясна съм в градината мислейки, че е 16,30. Гледам и недоумявам защо децата са още по нощници, храната им стои на масичките, и чак като се прибрахме видях, че съм в грешка с часа  Joy

by the sea, и преди съм казвала, че подобен работодател винаги ще си намери причина да уволни някого. Теб поради отсъствия заради детето ти, колегата ти за нещо друго, но моето лично наблюдение е че тези работодатели най-трудно си намират постоянни и лоялни работници. За мен те са параноици. Пожелавам ти бързо да си стъпиш на краката и да си намериш мечтаната работа.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт