Олимпиади

• 365 840
  • 2 020
  •   1
Отговори
# 1 875
  • София
нещо за "знам и мога"
Скрит текст:
детето извадило кърпичи да си почисти носа, а квестора го накарал да му ги даде. разгъвал ги, и след като една по една проверил всяка кърпичка, му ги върнал.
колко се е напатил от преписвачи не знам, но не знам и какво точно е очаквал да напише четвъртокласник на тях.
пищов на какво?
Относно скрития текст - не сме го подминали, неприемливо е поведението на квестора.
Също неприемливо е и обратното - на гимназисти НЕ са събрали телефоните...

# 1 876
Здравейте!
НОМ за 4,5 и 6 клас приключва с областен кръг. Класиране на децата прави ли се и на какъв принцип - по области или за цялата страна. Правят впечатление разлики, които са части от пълна точка т.е. пренебрежимо малка разлика която е в резултат на нещо дребно при иначе решена задача. При евентуално класиране резултати различаващи се с по-малко от точка на едно ниво ли се смятат или заемат различни места. Моето дете обича състеззанията и държи да разбере как се е справило. Искам да му дам коректен отговор.

# 1 877
Няма национално класиране. Резултатите се обявяват на сайта на съответното РУО. За София миналата година не дадоха дори и по една грамота на първенците. Тази не вярвам да променят нещо.

# 1 878
  • София
Няма национално класиране. Резултатите се обявяват на сайта на съответното РУО. За София миналата година не дадоха дори и по една грамота на първенците. Тази не вярвам да променят нещо.
Забелязах, че в регламента на Олимпиадата по математика пише "Заелите призовите места в областния кръг от IV, V и VI клас могат да бъдат наградени с грамота за участие, подписана от началника на съответното регионално управление на образованието. " Има една условност, която никак не подхожда нито на регламент, нито на министерство... Shocked
Ако не беше тъжно, щеше да е смешно...

# 1 879
  • София
нещо за "знам и мога" от днес?
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile

4 клас, последната задача: "кое от словосъчетанията отговаря на въпроса:" и въпрос няма. в текста също нямало въпрос. коментара е на три от децата от нашето училище.

и допълнителна екстра.

Скрит текст:
детето извадило кърпичи да си почисти носа, а квестора го накарал да му ги даде. разгъвал ги, и след като една по една проверил всяка кърпичка, му ги върнал.
колко се е напатил от преписвачи не знам, но не знам и какво точно е очаквал да напише четвъртокласник на тях.
пищов на какво?

Като го четох това за кърпичката, направо не знам дали да плача или да се смея.
Ние също бяхме в това училище. Не съм особено впечатлена. Майка ми води детето, но ми каза, че не са ги пуснали в началото да почакат във фоайето на училището и направо изгонили. Гадничко ми се стори - малки дечица - отвън на студа.
После - въпросният въпрос, които очевидно липсва, след двоеточието... Децата съобщили и показали на квестора, че въпросът липсва. Погледнал той и мъдро им казал, че сигурно е в текста и да четат внимателно. Все си представях, че трябва квесторите в такива случай да се консултират, сигнализират и да потърсят някакво съдействие. Или аз бъркам нещо.
Иначе докато работили, даже май били на отворена врата, в коридора било много шумно и се викало. Питам щерката деца ли са били. Тя ми отговаря, че според нея учителките... Не мога да си представя какво точно е ставало и защо. Не ми се вярва да крещят големи хора или просто да са толкова нетактично шумни, че да пречат на децата.За първи път ми се случва някое дете да ми каже, че по време на олимпиада или състезание е шумно в коридора. Пък и времето не е много, едва ли са свършили толкова бързо децата, че да търчат и врякат по коридора.

# 1 880
Когато st. Dobri писа за последната задача попитах моето дете какъв е бил въпроса, ако е имало посочен въпрос, но той каза че изобщо е нямало такава задача за словосъчетания, а потвърди че задачите са били 12. До този момент мислех, че във всички градове работят по едни и същи теми  newsm78. Ние сме от Бургас, а темата е била нещо подобно на "Чужденци - гости от ЕС"

# 1 881
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и в София е била за чужденци гости от ЕС, мисля, че темата е една за всички.
днес един от родителите сподели, че детето се е объркало на въпроса за цвета на къщурката от стихотворението "бяла спретната къщурка".
та вече знам две неща: не е имало въпрос на който да отговорят в последната задача и е имало въпроси по "Бяла спретната къщурка". Simple Smile

наистина не ги пускаха, децата доста време си играха на уредите, но не личеше да страдат от това. Simple Smile

# 1 882
  • София
Списък с резултатите от областния кръг на олимпиадата по математическа лингвистика на учениците от V до VII клас в София Област
http://ruo-sofia-grad.com/sites/default/files/letters/lingvistikazasayta.pdf

# 1 883
От сайта на РУО - София град:
Резултати от областния кръг на олимпиадата по български език и литература, проведен на 04.02.2018 год.
http://ruo-sofia-grad.com/sites/default/files/letters/rezultatio … 018nesaglasie.pdf

# 1 884
# 1 885
  • София
Резултати от областния кръг на олимпиадата по български език и литература, проведен на 04.02.2018 год.
http://ruo-sofia-grad.com/sites/default/files/letters/rezultatio … 018nesaglasie.pdf

От МОН пак спят и не си вършат работата и не качват класираните на националния кръг по БЕЛ от цялата страна!

# 1 886
  • Майничка
От РУО Пловдив пък ни резултати по руски език, ни по БЕЛ са качили.

# 1 887

От МОН пак спят и не си вършат работата и не качват класираните на националния кръг по БЕЛ от цялата страна!

По химия националния кръг е на 17 март, а още не са качили протоколите от областния...доста некоректно.

# 1 888

По химия националния кръг е на 17 март, а още не са качили протоколите от областния...доста некоректно.

Ехе-е, къде е чак 17 март! Миналата година в последната седмица качиха протокола с допуснатите до Нац. кръг по биология с изричните указания до следващия ден да се предадат заявките кой ще отиде. Та шокът беше голям - не успяхме пълноценно да се нарадваме от страх да не изпуснем срока за заявката (щото тая заявка зависеше от училището, не от самите  участници!) 

# 1 889
  • По света и У нас
РЕЗУЛТАТИ - Английски език, областен кръг
Благоевград - VІІІ клас , ІХ клас , Х клас , ХІ клас , ХІІ клас
Кюстендил

РЕЗУЛТАТИ - Астрономия, областен кръг
Велико Търново - V - VІ клас

РЕЗУЛТАТИ - БЕЛ, областен кръг
Бургас - V - VІ клас
Варна- V - VІ клас , VІІ - ХІІ клас
Варна - Класирани за национален кръг:
11. клас
1.Мариян Красимиров Кънчев – СУХНИ „Константин Преславски“
12. клас
Диан Миленов Неделчев – МГ „Д-р Петър Берон“
Ирина Валентинова Илиева – ГПЧЕ „Йоан Екзарх“
Марина Цветанова Цонева – Първа езикова гимназия
Теодора Георгиева Симеонова - Първа езикова гимназия
Алекс Христов Дачев -IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“
Ивелина Атанасова Колева - Първа езикова гимназия

Велико Търново - V - VІ клас
Добрич - V и VІ клас , XI клас , VІІ, VІІІ, ІХ, Х, ХІІ клас
Кърджали - V - VІ клас , VІІ - ХІІ клас
Кюстендил - V - VІ клас и VІІ - ХІІ клас - не предложени за допускане до национален кръг
Монтана - V - ХІІ клас
Плевен- VІІ - ХІІ клас
Русе - V - VІ клас ,
Търговище - V - VІ клас , VІІ - ХІІ клас - не предложени за допускане до национален кръг , VІІ - ХІІ клас - предложени за допускане до национален кръг
Шумен - V - ХІІ клас

РЕЗУЛТАТИ - Информатика, областен кръг
Русе

РЕЗУЛТАТИ - Математика, областен кръг
Бургас- V клас , VІ клас
Велико Търново - ІV - VІ клас
Видин - ІV - VІ клас
Габрово - ІV - VІ клас
Добрич - ІV - VІ клас
Кюстендил - ІV - VІІ клас , VІІІ - ХІІ клас - не предложени за допускане до национален кръг
Монтана
Перник- ІV клас , V - VІ клас
Търговище - ІV - VІ клас
Шумен - ІV - VІ клас

РЕЗУЛТАТИ - Руски език, областен кръг
Благоевград - V - VІІ клас , ІХ - ХІІ клас
Варна
Добрич
Кюстендил
Монтана
Плевен
Стара Загора

РЕЗУЛТАТИ - Философия, областен кръг
Монтана

P.S. В случай, че не успеете да отворите някой от файловете, опитайте оттук: http://www.ruobg.com/selectrio и в съответното РУО - Ученици - Състезания и Олимпиади

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 01:03 от lucyl30

Общи условия

Активация на акаунт