Олимпиади

• 365 019
  • 2 020
  •   1
Отговори
# 195
Явно не съм се изразила добре. В петък някой спомена че е БЕЛ олимпиадата
Да видях

Общински (училищен) – на 22 февруари (петък) 2013 г., 8:00 ч;
Областен – на 29 март 2013 г., 9:00 ч.;
Национален – на 11 и 12 май 2013 г. в гр. Асеновград.
Изненадвам се, че е по време на присъствен училищен ден  newsm78
Това е датата за София вероятно. При нас, а и на други места, олимпиадата по БЕЛ вече мина.
И не се изненадвай. В нашия град до момента една-единствена олимпиада се проведе в неделя. Останалите бяха от 14 часа в учебен ден.

# 196
  • София и там където не се пуши

За което съм ЗА.

# 197
А втората ви смяна как се явява?

# 198
  • гр. София
А пък нашата г-жа по БЕЛ им казала да не ходят на Олимпиадата, защото още не били учили още интерпретативно съчинение, а то можело да се падне. За справка - става дума за 8 клас. Много изненадана останах, защото имахме желание да отидем.

# 199
А втората ви смяна как се явява?
Е, ние сме малък град. Ако не се лъжа има само едно училище на две смени и то е начално, но пък в нашето училище редовно трябва да освобождават децата поне от седми и осми час, защото те свършват след началния час на олимпиадите.  Simple Smile
Като се има предвид, че времетраенето на математиката е четири часа, един олимпийски ден се оказва доста дълъг.

# 200
  • София
А пък нашата г-жа по БЕЛ им казала да не ходят на Олимпиадата, защото още не били учили още интерпретативно съчинение, а то можело да се падне. За справка - става дума за 8 клас. Много изненадана останах, защото имахме желание да отидем.

Лейла, как не са учили - нашите пишат такива от миналата година  newsm78
Освен това са им казали, че ще има избор - интерпретативно съчинение или есе.

# 201
Знаете ли в кое училище в София ще се проведе втори кръг на олимпиадата по физика? Търсих в сайта на РИО София, но там има само списъци с класираните
за сметка на математика, където няма списъци, но пък има информация къде ще се провежда

# 202
Знаете ли в кое училище в София ще се проведе втори кръг на олимпиадата по физика? Търсих в сайта на РИО София, но там има само списъци с класираните
за сметка на математика, където няма списъци, но пък има информация къде ще се провежда
Това е така, защото физиката са по-малко участници и имали възможност да направят списак, а математиката са много и не можели, така е и за други Олимпиади =

Физиката е обикновено за големите в НПМГ  newsm78 . За кой клас питате? Не са ли им казали?

# 203
За 9клас става въпрос... Нищо не знае младежа... Най-вероятно пак не е разбрал... Казва, че е завеян физик и не мога да искам от него такива неща... Пък и мисля, че поне това могат да го пуснат като информация на сайта РИО...

# 204
За 9клас става въпрос... Нищо не знае младежа... Най-вероятно пак не е разбрал... Казва, че е завеян физик и не мога да искам от него такива неща... Пък и мисля, че поне това могат да го пуснат като информация на сайта РИО...

Сега поразпитах - втора английска.  Естествено става дума за по-голямо дете и подсещам да проверите в сайта например на втора английска  newsm78

14 часа

# 205
Благодаря Dorothy!!!  

bouquet

# 206
Това ще свърши ли работа? Има го на сайта на РИО, но е в раздела за директори и е почти от преди месец, вероятно затова не си го намерила.

Скрит текст:
Изх. № 9137 – 68/ 24.01.2013 год.                                                           

ДО
ДИРЕКТОРИТЕ НА
УЧИЛИЩАТА В
ГРАД СОФИЯ

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Във връзка със заповед № РД 09–1738/09.11.2012 год. на Министъра на образованието, младежта и науката за организиране и провеждане на олимпиадите в средните училища през учебната 2012/ 2013 год., регламента на олимпиадата по физика и заповед № РД 01-207/23.11.2012 год. на Началника на РИО – София-град Ви уведомявам следното:

Областният кръг на олимпиадата по физика ще се проведе на 24.02.2013год.

Начало на олимпиадата 14:00 часа.

Продължителност 4 астрономически часа за всички възрастови групи.
До участие в областния кръг са допуснати всички ученици, получили минимален брой точки, както следва:

за първа възрастова група /учебно съдържание VІІ клас/ - 20 точки;
за втора възрастова група /учебно съдържание VІІІ клас / - 20 точки;
за трета възрастова група /учебно съдържание ІХ клас/ - 20 точки;
за четвърта възрастова група /учебно съдържание Х - ХІІ клас/ - 20 точки.
Домакин на олимпиадата е: ІІ Английска езикова гимназия „Томас Джеферсън”, район „Триадица”, ж.к. „Стрелбище“, ул. „Траянова врата” 26 /входа е откъм ул. „Твърдишки проход“/.
Директор на училището: Емилия Цветанова Лазарова
Телефони за връзка с училището: 028221019  – пом. директор; 028283679 – канцелария.
Електронен адрес: 2els.bg@gmail.com
Маршрути до училището:
Автобус:
Линия 64 - спирка "Пл. Ручей" /код на спирка 1301/ - 288m. от училището
Линия 74 - спирка "жк Иван Вазов" /код на спирка 0626/ - 253m. от училището
Линия 76 - спирка "жк Иван Вазов" /код на спирка 0626/- 253m. от училището
Линия 102 - спирка "жк Иван Вазов" [ код на спирка 0626 ] - 253m. от училището
Линия 204 - спирка "Пл. Ручей" [ код на спирка 1301 ] - 288m. от училището
Трамвай:
Линия 1 - спирка "жк Иван Вазов" /код на спирка 0625/ - 360m. от училището
Линия 7 - спирка "Пл. Ручей" /код на спирка 1304/ - 306m. от училището
Тролейбус:
Линия 2 - спирка "Пл. Ручей" /код на спирка 1302/ - 374m. от училището
Линия 9 - спирка "Пл. Ручей" /код на спирка 1302/ - 374m. от училището

Метростанция: Ако искате да използвате метро, за да се придвижите до училището, трябва да се направи прекачване на превозни средства. Метрото се използва до станция "Национален дворец на културата", след това да използвате трамвай номер 7, който ще ви отведе до автобусна спирка "Пл. Ручей", а от там да вървите 306 m. до сградата на училището.

Директорът на училището, чиито ученици ще се явят на областния кръг на олимпиадата – независимо от броя на учениците – със заповед назначава: учител придружител в деня на провеждането; квестор – учител, специалист по друг предмет. Имената на квестора незабавно да бъдат съобщени на директора на училището домакин по телефона или на електронния му адрес. В срок до 17,00 ч. на 15.02.2013 г. директорът на училището уведомява на електронната поща ivanova_petja@abv.bg експерта по природни науки и екология за номера на заповедта и имената на посочените по-горе длъжностни лица.
Уважаеми колеги, моля отворете приложения към писмото протокол с класирани ученици и поименно уточнете участниците от повереното Ви училище.
Придружителите и участниците да се явят в училището домакин в 13:15 часа.
Учениците трябва да заемат работните си места не по-късно от 13:25 часа. След този час няма да бъдат допускани. Допускането в залите ще се извършва след представяне на документ за самоличност – лична карта или ученическа карта и бележник.
Учениците трябва да носят със себе си син химикал, могат да ползват калкулатор и за чертежи –  моливи и други пособия (линия, пергел, транспортир).
Задачите ще бъдат публикувани на електронната страница на МОМН в 13.30 часа.

Приложение:
1. Протоколи за първа, втора, трета и четвърта възрастови групи с имената и резултатите на всички допуснати до участие в областния кръг на олимпиадата по физика.

Ваня Кастрева
Началник на РИО, София-град

# 207
Благодаря много Дидева!   bouquet Аз търсих в раздела  Олимпиади, състезания, конкурси , а то било в Писма, служебна информация...

# 208
Благодаря много Дидева!   bouquet Аз търсих в раздела  Олимпиади, състезания, конкурси , а то било в Писма, служебна информация...
И аз така търсех

# 209
  • гр. София

Лейла, как не са учили - нашите пишат такива от миналата година  newsm78
Освен това са им казали, че ще има избор - интерпретативно съчинение или есе.

Ами незнам Carmela. И аз се учудих, но не разпитвах дъщерята. Тя даже ме пита по избор ли е дали да пише есе или съчинение и аз й обясних, че не е. И така сега няма да ходим.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт