Съвети за университети в Шотландия

• 129 086
  • 822
  •   1
Отговори
# 750
  • София и там където не се пуши
При 50 страници се заключват, но този който пуска новата тема трябва да информира модераторите.

Много сте ми полезни и на мен. Чета ви   bouquet

Новата тема да посоча и аз, че ако съм последна да се вижда . Тя е продължение на тази, за да може да се архивира и да е полезна и на други да ви четат  , не трябва да е повече от 50 стр   bouquet  

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=679406.0

# 751
Някой може ли да каже,къде могат да си оставят студентите поне част от багажа за лятото.Да не мъкнат всичко обратно. newsm78

# 752
.

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 21:17 от cool_witch

# 753
  • някъде из облаците
Винаги има приятели-колеги, състуденти, на които квартирите са им от юли или остават цяло лято там, оставят си при тях багажа  Crazy Няма смисъл да мъкнат всичко, прибира си само важните документи.
Дъщеря ми така си остави багажа при приятели за 4 седмици, докато си беше в Б-я, че и даже помагаше при местенето на багажа на тези, които се бяха прибрали преди 1 юли (квартирта беше от 1 юли и се наложи от общежитието да местят в квартирата багажа на доста нейни колеги), пък и поживя там 1 седмица след като се прибра от Б-я, докато се нанесе в новата квартира. Багажа на нейните съквартирантки, също бяха оставени на съхранение по квартирите на приятели. В квартирата на другата ми дъщеря всяко лято има багаж за съхранение на приятели-колеги българи.

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 11:08 от valha

# 754
Пък и колеги от Глазгоу имат, да търсят варианти, че то тези фирми за съхранение надали са много евтини. Като се вакуумира багажа, няма да заема много място.

# 755
  • някъде из облаците
Пък и колеги от Глазгоу имат, да търсят варианти, че то тези фирми за съхранение надали са много евтини. Като се вакуумира багажа, няма да заема много място.

Е, приятелите са им  hahaha колеги, състуденти и българи. Не, че нямат и от други националности, но багаж съхраняват на/при българските си колеги и състуденти. Събират в кашони, сакове, наистина доста багаж се събира за тези 10 месеца.
Децата много си помагат взаимно, поне при моите е така.

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 11:18 от valha

# 756
Дъщеря ми има колежка на 42 години, от Глазгоу. Поощрявам я да контактува с всякакви хора. Даже малко влизаме в спорове с мъжа ми. Тя му вика "Татееее, личи си, че не си живял в чужбина!" Разбира се, с българи най-много общува. Някак се подушвали, така казва.

# 757
.

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 19:52 от cool_witch

# 758
Здравейте! Интересува ме това,колко време е необходимо за подотовка за изпита на IELTS? Ясное,че колкото по-рано,толкова по-добре,но какво е минималното време за една сериозна подготовка?

# 759
Да попитам и аз нещо:дъщеря ми е в 10 клас,записах я  на курс за CAE. Чувам ,че някои британски университети са въвели давност за CAE - 2 години, както IELTS i TOEFL.
Има ли смисъл да продължава с курса и да се яви на изпит юни,2013 или да я спирам и да го почва догодина,например? Кои сертификати най - много се изискват за  Шотландия ?

# 760
На офертите  на сина ни от 5-те университети в Шотландия искаха IELTS или TOEFL.На TOEFL той имаше 113 от 120 възможни точки.Сега,след като започнаха учебната година каза,че много ,ама много трябва да се учи,за да продължиш.Пожелавам успех на всички кандидат студенти.

# 761
Офертата на дъщеря ми за Глазгоу беше 6,50 IELTS или около 92 точки TOEFL и диплома 5,60 но за други специалности искат и по-висока диплома.  Офертите от Кардиф и Абърдийн бяха около 80 точки и диплома 5.00. Имаше и по-лесни оферти. Но разбира се, приемът не  е труден, а и първата година е начало. Трудното после ще дойде, но пък нали за това са там!

# 762
  • някъде из облаците
Ето оттук http://www.bghelp.co.uk/forums/%CE%E1%F0%E0%E7%EE%E2%E0%ED%E8%E5 … -2012-2013-a.html може да си направите статистика, какви изисквания са имали различните университети във Великобритания, децата са си написали офертите, специалности и университети. За различните специалности, университети, офертите са различни.

Наистина приемът е най-лесен.

А за давност 2 години за САЕ, съгласи се, че ако не практикува езика, то след 2 години нивото няма да е същото, така че е нормално да имат това изискване университетите.

# 763
  • София - Варна
Да попитам и аз нещо:дъщеря ми е в 10 клас,записах я  на курс за CAE. Чувам ,че някои британски университети са въвели давност за CAE - 2 години, както IELTS i TOEFL.
Има ли смисъл да продължава с курса и да се яви на изпит юни,2013 или да я спирам и да го почва догодина,например? Кои сертификати най - много се изискват за  Шотландия ?

Синът ми завърши английска гимназия. Някои от съучениците му се явиха на CAE. Той е с давност 2 години също само за кандидатстване, но ако остане в България например може да води курсове с този сертификат. Приятелят му взе CAE, но от Манчестер го накараха да се яви на TOEFL или IELTS допълнително. Синът ми предварително говори с една учителка, която подготвя деца и тя му разясни това и се яви само на TOEFL. В по-добрите университети в UK искат 90 точки на TOEFL и не по-малко от 21 т. на модул май.

# 764
Благодаря ви за разясненията! Решихме да продължи курса и  да се яви на изпит юни 2013, тя ще кандидатства 2015 живот и здраве! Ако се наложи ,ще държи и IELTS ili TOEFL.
Иначе е в ЕГ-Пловдив .
Има ли тук мами на ученици от ЕГ-Плд, които ще кандидастват догодина или вече са приети?

Общи условия

Активация на акаунт