Съвети за университети в Шотландия

• 129 055
  • 822
  •   1
Отговори
# 765
САЕ е с валидност цял живот, но някои университети, където се кандидатства с него, изискват изпитът да е взет не по-рано от 2 години преди началото на курса /а не преди кандидатстването/. Поне така беше при кандидатстването на дъщеря ми в Шотландия. Наистина е добре предварително да се пишат мейли на университетите дали приемат резултатите от САЕ и какъв резултат искат /в нашия случай искаха А/. Тя писа на 3 университета, които нямаха упоменат САЕ на сайтовете си. Навсякъде й отговориха, че приемат САЕ. Но това не значи, че при всички останали университети е така - трябва да се пита.
 За IELTS ili TOEFL не сме проверявали. Знам, че са с валидност 2 години, но не знам дали тези две години трябва да са към момента на кандидатстването или към началото на следването.

# 766
  • някъде из облаците
Благодаря ви за разясненията! Решихме да продължи курса и  да се яви на изпит юни 2013, тя ще кандидатства 2015 живот и здраве! Ако се наложи ,ще държи и IELTS ili TOEFL.
Иначе е в ЕГ-Пловдив .
Има ли тук мами на ученици от ЕГ-Плд, които ще кандидастват догодина или вече са приети?

Вие имате доста време, до тогава изискванията на университетите може и да са други, но с англ. явно няма да имате проблеми, ако има и хубава диплома  Grinning, всичко ще е наред. Успех.

# 767
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Здравейте,
може ли някой минал през UKAS да ми каже, таксата от 23 GBP може ли да се плати с обикновена дебитна карта МАЕСТРО /в лв/ и ако да- как се трансформира сумата в GBP???
В УКАС при изброяването на възможните са посочили и МАЕСТРО, но нещо не съм много сигурна, а и ми се струва, че четох преди време в някоя от темите, че не всички карти стават, а сега не мога да намеря тази тема.
Имате ли наблюдения колко време след подаване на заявлението се свързват с преподавателя за препоръка, защото нашия още не е готов и се чудя да чакаме ли или ще има достатъчно време да реагира!
Кой знае още колко такива въпроси ще ни изникнат!?! За някои от тях намирам отговори в темите, но ще разчитам и на вас, минали през тези терзания. Предварително благодаря за помощта   bouquet

# 768
Блум, писах ти ЛС.

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 15:18 от cool_witch

# 769
При нас плащането на таксата стана след опити с няколко кредитни карти. Някои не ги приема, не знам защо. Иначе си работят и пари има вътре, но... При моя колежка, чийто син кандидатстваше там, станало от втората карта. Когато в нашия случай две кредитни карти зацепиха /едната маестро, другата виза/, дъщеря ми им поиска банкова сметка, но се оказа, че има към 35 евро такса за превода. Накрая платихме чрез кредитната карта на брат ми и в лева ни струваше 50 лева и някакви стотинки, някъде 50.60-50.70 лв.
За препоръката не си спомням да са се свързвали с учителката от някой от университетите. Учителката изпрати препоръката от своя личен мейл. Мисля, че този раздел в онлайн формуляра се активираше, след като останалите неща са попълнени, но не съм сигурна.
 На мястото за пощенски адрес посочихме училищния, името на училището и името на преподавателката /а не нейния личен адрес/.

# 770
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Благодаря! Надявам се, че няма да се наложи да събирам картите на всички роднини  Laughing

# 771
Благодаря! Надявам се, че няма да се наложи да събирам картите на всички роднини  Laughing

Най-много номерата да издиктуват по телефона, ако се наложи Laughing Дано всичко да е наред още от първия път.

# 772
Здравейте, нямах време да изчета всички коментари, за това задавам директно въпроса си. Искам да кандидатствам  в университети в Шотландия,но не съм много наясно как да получа желаната информация. Ако може да ми помогне с информация някой вече минал по моя път. Интересувам се дали има безплатни университети или поне не прекалено скъпи и ако да кои са те, също така ме интересува месечно колко излиза за квартира и храна? Благодаря предварително за отделеното време и внимание! Simple Smile

# 773
  • София
Има нова тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=679406.0
там може да зададете въпросите си, а също има и полезни линкове

# 774
За жълтите карти синът ни вчера каза,че няма да подава.Днес пък друго.Всички щели да подават и той със тях.Накрая дано подаде.Иначе семестъра им свърши.Останаха 2 изпита и към България.Написала съм един дълъг списък с ястия за готвене,които отдавна не е ял.Само готвачка да си намеря newsm64

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 20:06 от morska68

# 775
Аз мисля да и кажа като се върне, към 15-20 да подготвя документите и да ги изпраща. Само за адреса се чудя, дали ще може да дадем адреса на нейна приятелка шотландка?

# 776
Може разбира се.На адреса,ще се получи само известието.После с документ за самоличност от пощата се взема писмото с отговора.Така беше споделила  в темата друга майка.

# 777
То така или иначе през лятото едва ли ще се получи някакво писмо...А за догодина не е ясно къде ще се живее...

# 778
Mili hora,iskam da vi popitam znae li nqkoi dali se pla6tat magistarskite stepeni za pravo v Edinburgh University i ako da-kolko izliza na godina?

# 779
Здравейте горди и щастливи майки.Благодаря Ви,че успях да се информирам от подробната информация,коята сте качили.Майка съм на студент 1 година в Единбург-право.Интересува ме знае ли някой от вас магистърската степен колко струва за 1 година.Ще ви бъда безкрайно благодарна,защото ще ме информирата по-бързо от университета.Всечко добро!

Общи условия

Активация на акаунт