Съвети за университети в Шотландия

• 129 795
  • 822
  •   1
Отговори
# 375
  • някъде из облаците
Те пускат часовете за 1-2 месеца напред, но са много малко и е трудно да ги хванеш. Ние ( аз, щерката, таткото и той се включи) повече от  месец висяхме по компютрите, накрая чисто се отчаях и съвсем случайно, просто рефрешнах и успях да запиша час  и то за края на март, когато беше ваканция, на другия ден щерката влезе от любопитство влезе и успя да запише час за приятелката ѝ Laughing. Но доста се бъгваше сайта им, това беше януари-февруари, сега не знам как са нещата. Ако някой стои постоянно на компютъра, може да се пробва Wink, току виж му излязъл късмета.
И така 2 часа след интервюто ще си има жълта карта.

ooooh!, след 2-3 месеца ще трябва да правим същото упражнение и ние, за синя карта.

Последна редакция: пн, 30 юли 2012, 20:21 от valha

# 376
Брей, голямо чудо си е то...а си мислим, че само тук има бюрокрация...

# 377
,

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 04:58 от cool_witch

# 378
  • някъде из облаците
cool_witch,   Hug тя през септември ще направи 1 година как работи и вече ще има право да пуска за синя, а ако пуска, след дипломирането си, то при това чакане повече от 7 месеца, то ще остане без право на работа, ако разбира се, не направят до тогава промени.  В момента жълта, синя все се чака повече от 6 месеца.

# 379
Valha,а тази декларация,че е временно там,от къде се взема.ЕЗОК си я правят тук. newsm78

# 380
Здравейте. към кандидатите с unconditional от Университета Единбург - колко време чакахте, дъщеря ми си изпрати документите за 22/06 и още няма окончателна оферта, Вече започвам да се притеснявам дали всичко е наред. Пише мейли, но никой не отговаря.

# 381
  • някъде из облаците
Valha,а тази декларация,че е временно там,от къде се взема.ЕЗОК си я правят тук. newsm78
Имаше я някъде в бгхелп, пише се свободен текст, че си временно там, тъй като си студент и се задължаваш всяка година да си подновяваш ЕЗОК, тъй като тя е валидна 1 година.

Здравейте. към кандидатите с unconditional от Университета Единбург - колко време чакахте, дъщеря ми си изпрати документите за 22/06 и още няма окончателна оферта, Вече започвам да се притеснявам дали всичко е наред. Пише мейли, но никой не отговаря.

Нека си кажат тези от Единбург, но най-добре звънни, след като не отговарят на мейла ви, може да са изгубили нещо и вие да си чакате. При голямата така бяха изгубили тойфела ( не е в Единбург), а ние си чакаме и се чудим защо не ѝ се променя статута.

# 382

Нека си кажат тези от Единбург, но най-добре звънни, след като не отговарят на мейла ви, може да са изгубили нещо и вие да си чакате. При голямата така бяха изгубили тойфела ( не е в Единбург), а ние си чакаме и се чудим защо не ѝ се променя статута.
[/quote]

Благодаря.

# 383
Купих билети за 15 ти декември Глазгоу- Лондон и Лондон - София с EasyJet, към 107.00 лири излезе. За януари малко по-нататък ще търся. Някой ако е хванал някоя промоция, да пише!!!

# 384
Благодаря за отговора.Тези дни и ние търсим полет за януари.Най удачно ми се струва за 3 януари -София-Лондон-Глазгоу с British Airways-199.64 евро.За сравнение на 5 януари цената е към 320 евро.

# 385
За януари може би от Букурещ ще търся, ама по-нататък, че много скъпички. Има за март месец евтини и сина ми всеки ден иска да ходим през март. Но то не е само до самолетните билети....

# 386
,

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 04:58 от cool_witch

# 387
Купих билети за 15 ти декември Глазгоу- Лондон и Лондон - София с EasyJet, към 107.00 лири излезе. За януари малко по-нататък ще търся. Някой ако е хванал някоя промоция, да пише!!!

Проверявайте и в сайта на KLM, двупосочните са с добри цени и с включен багаж при това.

# 388
Те и на Бритиш бяха изгодни, ама защо не купих през септември и за връщане, не знам.... датите на ваканциите ли не съм знаела, не помня вече... то едно ли е...

# 389
Здравейте, получих Unconditional от Единбург преди три дена и имам няколко въпроса, които не задавам директно на увиреситета, защото ми се струва, че в момента тече нещо като период на бавните отговори на имейли. Знам, че след потвърждаването на мястото би трябвало да бъде изпратено писмо, но никъде не съм срещнал информация има ли срок за това. Още не съм получил нищо нито за общежитието, нито каквото и да било друго. Също така, доколкото разбрах, с договора за общежитие те трябва да ти кажат всички детайли по плащането, но не разбрах трябва ли да се плаща от тук предварително някаква част от сумата.

Честито за Единбург, каква специалност, ако не е тайна?  Simple Smile
Иначе за писмото, ако не дойде 10-14 дни след като ти е станала ънкъндишънъл офертата звъни да питаш какво е станало. /моето се загуби два пъти, сега чакам трето :// Общежитията - плаща се депозит и по принцип от университета ти казват по какъв начин и колко точно пари трябва да изпратиш.
За СААС вече не знам, но по-добре се обади да ги питаш.

Мерси за отговора! Социална антропология ще уча.
Със СААС се оправих, дано не съм твърде закъснял и успея да си дочакам писмото, преди да тръгна натам.
А за самолетни билети - аз си взех до Единбург на KLM двупосочен за 285 евро през Амстердам, мисля, че е общо-взето изгодно.

Общи условия

Активация на акаунт