Съвети за университети в Шотландия

• 129 773
  • 822
  •   1
Отговори
# 390
  • някъде из облаците
Купих билети за 15 ти декември Глазгоу- Лондон и Лондон - София с EasyJet, към 107.00 лири излезе. За януари малко по-нататък ще търся. Някой ако е хванал някоя промоция, да пише!!!

Проверявайте и в сайта на KLM, двупосочните са с добри цени и с включен багаж при това.

На Луфтханза, Аер Франсе - също  Peace, моите сега отиване и връщане с Аер Франсе им беше 150-170 паунда.

Има за март месец евтини и сина ми всеки ден иска да ходим през март. Но то не е само до самолетните билети....
 Не знам как е за общежитията, но когато отиде на квартира, винаги може да се намери къде да спите, особено през ваканциите, когато някой съквартирант се е прибрал. Може да се замислите догодина, когато отиде на квартира, поне за спане няма да плащате Laughing. Леглата обикновено са достатъчно широки и могат да спят двама.

Ако някой иска за пролетната ваканция май сега му е времето за билети. Изи джет вече ги пуснаха, а те имат директен полет и до Манчестър, ако ви устройва.
Сега погледнах, пуснали са до 24 март, има София-Лондон по 40-50 евро в едната посока без багаж, така че може да следите и да купувате за пролетната ваканция  Laughing

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 14:28 от valha

# 391
Аз само да кажа за Глазгоу, за спането. Резервирали сме в Easy Hotel за 4 нощувки в двойна стая 117 лири. Когато се върнем ще кажа как е било. Близо е до Фърхилс Корт, където е общежитието на големия.

# 392
Здравейте, получих Unconditional от Единбург преди три дена и имам няколко въпроса, които не задавам директно на увиреситета, защото ми се струва, че в момента тече нещо като период на бавните отговори на имейли. Знам, че след потвърждаването на мястото би трябвало да бъде изпратено писмо, но никъде не съм срещнал информация има ли срок за това. Още не съм получил нищо нито за общежитието, нито каквото и да било друго. Също така, доколкото разбрах, с договора за общежитие те трябва да ти кажат всички детайли по плащането, но не разбрах трябва ли да се плаща от тук предварително някаква част от сумата.
Освен тези неща имам проблем и със SAAS, защото проверявайки си профила там, получавам следната информация: Your application for session 2012/2013 has not yet been registered on our system. If you sent it more than 12 days ago then please contact us, either by e-mail  or telephone. Минали са над 12 дена вече и съм се свързал с тях по имейл, същия ден получих автоматичен отговор, че срока за разглеждане на запитването ми е един месец.
Благодаря предварително на всеки, който може да ми даде информация по тези въпроси...

А за кокко време дойде окончателна оферта след като си изпрати документите?

# 393
Купих билети за 15 ти декември Глазгоу- Лондон и Лондон - София с EasyJet, към 107.00 лири излезе. За януари малко по-нататък ще търся. Някой ако е хванал някоя промоция, да пише!!!

Проверявайте и в сайта на KLM, двупосочните са с добри цени и с включен багаж при това.

На Луфтханза, Аер Франсе - също  Peace, моите сега отиване и връщане с Аер Франсе им беше 150-170 паунда.

Има за март месец евтини и сина ми всеки ден иска да ходим през март. Но то не е само до самолетните билети....
 Не знам как е за общежитията, но когато отиде на квартира, винаги може да се намери къде да спите, особено през ваканциите, когато някой съквартирант се е прибрал. Може да се замислите догодина, когато отиде на квартира, поне за спане няма да плащате Laughing. Леглата обикновено са достатъчно широки и могат да спят двама.

Ако някой иска за пролетната ваканция май сега му е времето за билети. Изи джет вече ги пуснаха, а те имат директен полет и до Манчестър, ако ви устройва.
Сега погледнах, пуснали са до 24 март, има София-Лондон по 40-50 евро в едната посока без багаж, така че може да следите и да купувате за пролетната ваканция  Laughing
Румънците имат и по 19,99 евра за напролет на Блу еър, ама ще е на 17 тази пролет, няма да може сам от Букурещ. Да навърши 18 пък тогава, ще почака още малко, времето бързо лети...Иначе не знам за квартирите, повечето от Фърхил остават там и през втората година. За това по-нататък ще мислим, ама в общежитието не приемат гости май.

# 394
  • някъде из облаците
Иначе не знам за квартирите, повечето от Фърхил остават там и през втората година. За това по-нататък ще мислим, ама в общежитието не приемат гости май.

При нас няма възможност втората година да си на общежитие ( не че ние сме били през първата и двете са ми на квартири от първи курс), Манчестър имат май частно,но то е доста скъпо, новата квартира ни е 260 паунда месечно ( и е доста близо до университета), старата беше 240. В новата ще са 3 момичета, 3 спални с широки легла и една съвсем мъничка с единично легло, та ще Joy има къде да преспиват гости. Дано само всичко е наред, че водиха преговори искаха да предплатим наема за 1 година, последно уж се разбрали за 6 месеца. Голямата от септември се мести в апартамент, на същата цена, също с 3 спални, 3 момичета, с голям хол, та ще има къде да се събират да правят проектите ( и тричките учат архитектура), но пък едното момиче винаги се прибира през ваканциите и може да се ползва нейната стая. Те сключиха договор с агенцията за 2 месеца, плащат за 2 и после пак сключват договор за 2 месеца, плащат 2 и така до края на юни, това е защото нямат гаранти. Старата квартира ѝ беше 303 паунда, като през юни, юли, август пада на 44 паунда седмично.

# 395
260 паунда е на човек, нали така? А консумативите - ток , вода и т.н.?

# 396
  • някъде из облаците
Да, на човек, ток, вода, газ, отопление от 20 паунда месечно до 40, зависи от времето, много рядко може да стигнат до 50 ( при много големи студове), това също на човек. Интернета е отделно, малката доплащаше10 паунда на месец, директно на хазяина, при голямата 5 паунда на месец, като те си намериха фирмата, която им го доставя.

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 15:44 от valha

# 397
За Глазгоу - общежитието Фърхил е по-изгодно от квартирите. Тази година се пада по 273 паунда на човек. И това включва всичко - вода, ток, Интернет. Нищо не се доплаща. А и всяка стая е със собствен санитарен възел - баня и тоалетна, единствено кухнята е обща - на 6 човека. Затова почти всички от миналата година си остават пак там.

# 398
И аз така разбрах, така е и по-лесно всичко ти влиза в цената. Е, на квартира сигурно е по-свободен режима, но явно и така се оправят.

# 399
  • някъде из облаците
За Глазгоу - общежитието Фърхил е по-изгодно от квартирите. Тази година се пада по 273 паунда на човек. И това включва всичко - вода, ток, Интернет. Нищо не се доплаща. А и всяка стая е със собствен санитарен възел - баня и тоалетна, единствено кухнята е обща - на 6 човека. Затова почти всички от миналата година си остават пак там.

Е, това наистина си е доста изгодно и щом има възможност втората година да са там си е супер, доста проблеми си спестявате Laughing.
При нас като цяло вървят общежитията при малката между 95-125 паунда на седмица, има няколко обшежития, които са по 82-85, но пък те са далеч от университета и съответно разходи за транспорт. При голямата имаше по 75-85 на седмица, но пък университета има малко общежития, а при нас се забавиха документите и вече нямаше свободни места, наложи се да тръгне без подсигурено жилище, търси си на място, първата година беше на 345 паунда на месец.

# 400
Аз до края на втория семестър очаквах да има нещо за доплащане - никак не ми се вярваше частно общежитие със самостоятелен санитарен възел да е само по 65 паунда на седмица, а университетските вървят от 80 до 100 паунда и то с общи бани и тоалетни. Нищо не доплатихме и затова отново пак сме там.

# 401
  • София - Варна
Относно самолетните билети: Става ли да платя с дебитна карта VISA, издадена в БГ? Тя е на името на сина ми. Досега съм купувала билети само с кредитна карта, но тя е на мое име? Смятам да ги купувам по интернет.

# 402
Днес платихме с моята дебитна карта Виза Електрон общежитието на сина.Със същата карта сме плащали TOEFL i SAT.Сина ни,ще е във Cairncross house,в двойна стая.За 1 учебна година сумата е 3100 паунда.

# 403
изпратихте данните от картата или в сайта има начин да платите, как точно стана?

# 404
изпратихте данните от картата или в сайта има начин да платите, как точно стана?

Ние изпратихме данните и те ще си ги дръпнат на 3 септ.,но става въпрос за Келвин Корт. Гости в частните общежития могат да приемат стига да уведомят там който си трябва

Общи условия

Активация на акаунт