Къде в София бихте живели, ако имахте достатъчно пари?

• 14 013
  • 196
  •   1
Отговори
# 15
  • София
В идеалния център, където и живея. И аз като baibibi държа всичко да ми е на пеша разстояние. Единственото изключение, което бих направила е къща в Банкя, ноооооооооо в един определен парцел (разни детски сантиментални спомени Mr. Green)

# 16
Ами аз понеже много си държа на моя кучо, а той пък предизвиква смут сред някои разхождащи се граждани и възторг у други, предпочитам да имам къща с двор и по тази причина живея в покрайнините. Иначе не ми се мисли как горкото бих го държала на каишка в центъра през цялото време. До центъра трябва да се придвижвам с кола /е,или комбинация с метро/. Ами свиква се. Преди съм живяла в идеалния център, то не бяха гонитби с пистолети, разбивания на коли през нощта - не съм с твърде идеални впечатления от живота си там, та сега някои неудобства на крайните квартали ги преглъщам заради привилегията да живея по-изолирано и спокойно. Добавям, и много важно обстоятелство за удобството да живееш далеч от центъра - имам на пешеходно разстояние голям денонощен супермаркет! А и Витоша ми е на пешеходно разстояние. Та в това отношение не е никак зле.

# 17

От три години живея в нова,спретната кооперация в старата част на Овча купел.
Много съм доволна! Намирам се на 2 мин, от голям,зелен парк,където кучето ми си бяга на воля,имам си денонощен супермаркет на 6 мин. Имам си трамвай 5 до вездесъщия софийски център,
Витоша ми се усмихва сутрин........
 Абе, много ми е хубаво!
 Не бих живяла е Центъра-гнусно ми е!

# 18
Бих си живяла само в моя си квартал - Изток.
Жалко, че напоследък доста го развалиха...

# 19
Ами аз понеже много си държа на моя кучо, а той пък предизвиква смут сред някои разхождащи се граждани и възторг у други, предпочитам да имам къща с двор и по тази причина живея в покрайнините. Иначе не ми се мисли как горкото бих го държала на каишка в центъра през цялото време. ...

Значи ще си търсиш нещо в близост до Борисова градина, Южен парк и подобните. Там има много приятни кучешки общества.

# 20
  • София
Аз харесвам нашият квартал-Надежда! Близо сме до Северния парк,близо сме и до метрото (бъдещото) В тиха уличка,с добра комуникация. Не бих живяла в центъра...имам роднини на Дондуков и хич не ме кефи...Но пък искам къща с голям двор,с много цветя и зеленина...с хамак и барбекю...пак в Надежда Mr. Green

# 21
Ами аз понеже много си държа на моя кучо, а той пък предизвиква смут сред някои разхождащи се граждани и възторг у други, предпочитам да имам къща с двор и по тази причина живея в покрайнините. Иначе не ми се мисли как горкото бих го държала на каишка в центъра през цялото време. ...

Значи ще си търсиш нещо в близост до Борисова градина, Южен парк и подобните. Там има много приятни кучешки общества.
Абе от горчив опит мога да ти кажа, че в Южния не винаги попадаме на "приятно общество", защото точно там мъжът ми беше ухапан, разхождайки нашия куч от един невероятно свиреп домашен пес, на всичко отгоре стопанинът му е наш приятел. На друга разходка пък кучето щеше да си счупи крака в ями, изкопани в поляните на парка. Разхождаме на широки и по възможност по-малко населени поляни, защото нещо станахме много жители на столицата напоследък и почнахме да си пречим. Извинете за оф-а, знам че не е по темата.

# 22
  • София
Живяла съм много години в Лозенец - под  Японския хотел на уж тиха улица в малък блок със собствен двор. Не бих се върнала там, отвратителни съседи,събарящ се блок,  далече от спирки на гр. транспорт, липса на магазини. След това - пак в Лозенец, срещу Кошарите. Там по-става за живеене. Отсреща е гората за разходки на кучета. Пазар и магазини има, спирките са по-близо, сега и метро ще пуснат. И от там избягах - апартамента ми навяваше лоши спомени за взаимоотношения.
Сега живея на място, което  видях, харесах и накарах брокерката ми да ми намери апартамент. В Дианабад, но близо до метрото и до бул. Др. Цанков. За мене района има всичко, което ми е важно.
Отделно блока е поддържан, съседите разбрани, има магазини, 2 дет. градини, читаво у-ще.
От тук не мърдам за нищо на света. Отделно самия апартамент е много слънчев, наоколо няма да строят нищо високо. Има и кучешка поляна, но кучо не ми е важен - извеждаме  се за 10 мин. вечер.
По-важно ми е, че дъщерята има удобен транспорт с метро, авт. 280, 94, таксита има денонощно. От спирките до нас се върви по осветен и денонощно оживен булевард.

# 23
Момичета ако ми позволите да задам и аз един въпрос в темата. Не съм софиянка и скоро ще закупуваме апартамент. Бихте ли ми дали съвет- за кои квартал да се оглеждаме. Сумата ни не е голяма около 50 000е, търсим тристаен, но за тази цена едва ли ще намерим в хубав квартал, затова може и двустаен. Става въпрос за тухла. Търся добър квартал, организиран, спретнат и безопасен до колкото е възможно в България  Wink

# 24
  • София
Момичета ако ми позволите да задам и аз един въпрос в темата. Не съм софиянка и скоро ще закупуваме апартамент. Бихте ли ми дали съвет- за кои квартал да се оглеждаме. Сумата ни не е голяма около 50 000е, търсим тристаен, но за тази цена едва ли ще намерим в хубав квартал, затова може и двустаен. Става въпрос за тухла. Търся добър квартал, организиран, спретнат и безопасен до колкото е възможно в България  Wink

Овча купел - старата част? 

# 25
Нямам много голяма представа за цените на недв.имоти в момента в София, но бих ви посъветвала да търсите някъде близо до метрото /включително и бъдещите линии/. Не пишеш дали имате деца, куче евентуално, къде ще работите, това са все неща, които влияят на избора на квартал.

# 26
Нямаме деца все още, домашен любимец също. Работата ни е в центъра.

# 27
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
Аз живея в кв. Драгалевци, и не си го заменям за никой друг квартал

# 28
Аз искам да живея в точно определен блок на парка Заимов, ама нямам толкова пари...така че само се облизвам  Mr. Green

# 29
През две преки от нас се намира любимата ми къща. Квартала си не сменям за нищо на света!
Peace
В моя случай, обаче, въпросната къща е на 5-те кьошета.

Много къщи с дворове имаше в София, за съжаление, обаче, скоро ще изчезнат съвсем. Родена съм в Хиподрума /по времето на къщите/. Доскоро мислех,че е най-хубавия квартал. От една година пак живея там и вече искам да се махна. Нищо не е останало от атмосферата, която помня. И аз съм градско чедо, искам да живея в центъра. Природата в повече не ми понася.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт