Къде в София бихте живели, ако имахте достатъчно пари?

• 14 026
  • 196
  •   1
Отговори
# 150
Под Семинарията има карета със стари кооперации и паркирането не е никакъв проблем.
Около Джеймс Баучер и Резиденцията - също.
Цветна градина и тази част на квартала са ужасни наистина. Там не бих живяла никога.

# 151
  • на малък остров в океана

Отдавна не съм се разхождал из квартала, но единствените къщи за които се сещам май бяха до парк Гео Милев, но май и те не са на повече от 50 -60 години. Не съм сигурен.

Майка ми и сега си живее в такава в близост до ул. Гео Милев.  Строена е някъде 50те години на миналия век. Ама и там вече са рядкост къщите - като беше бума на строителството бутнаха не една и две къщи и там.

# 152
Живяла съм в различни райони на София. Като най-приемлив, по-спокоен и с повече места за паркиране ми се видя Гео Милев. Но всички райони имат някои недостатъци, които споделят - мръсотия, бездомни кучета, разбити улици и тротоари, съседи идиоти (не всички съседи, разбира се).   Кварталите (бившите селца) в полите на Витоша на ме блазнят - през зимата е много студено, трябва да притежаваш високопроходим автомобил, канализацията не е изградена напълно, публичният транспорт не е редовен, не ми харесва идеята да имам за съседи мутри или тъпи "новобогаташи".
Радвам се, че вече не живея в София, и макар че не живея на "пъпа" на града в който съм, знам, че като отида на гарата, влакът или метрото ще дойде на минутата, няма риск да ме ухапе бездомно куче или да стъпя в негови "произведения" на храносмилателната му система, защото просто бездомни животни няма, не слаломирам между дупките на улицата, по която карам, и децата ми спокойно ходят на училище. Но за всичко това благодаря на късмета, че ме е споходил.
Относно въпроса къде бих си купила имот и бих заживяла в София, ако имах достатъчно пари, се замислям, Панчарево ми се вида може би приемлива идея ( макар че нямам достатъчно обширен поглед, за да преценя обективно), или апартамент в малка кооперация на тиха уличка в Гео Милев - частта близо до комплекса на БАН.

# 153
  • София
там където съм израстнала и където си строим къща, кв. Кремиковци, не бих избрала друго място, далеч от центъра, от шума от тълпата, близо до планината, зимно време кеф ти склончета ходиш на ски или се пързаляш с найлони, лятно време кеф ти реки супер за плаж, малко уютно, тихо, спокойно, където повечето хора ти се падат роднини  Laughing  ако имах пари щях вече да живея в къщата си, а не да се чуда как да я завърша  Cry

# 154
там където съм израстнала и където си строим къща, кв. Кремиковци, не бих избрала друго място, далеч от центъра, от шума от тълпата, близо до планината, зимно време кеф ти склончета ходиш на ски или се пързаляш с найлони, лятно време кеф ти реки супер за плаж, малко уютно, тихо, спокойно, където повечето хора ти се падат роднини  Laughing  ако имах пари щях вече да живея в къщата си, а не да се чуда как да я завърша  Cry
Кремиковци ... newsm78 Там пък къде има планини и реки? Признавам, точно в квартала не съм ходила, обаче отдалеч го разпознавам от магистралата по димните завеси, носещи се от комините. Дано не се възприеме неправилно, но ако наистина е толкове "еко" ще ми е интересно, досега не съм възприемала така този квартал.

# 155
И аз не бях ходила до преди 1-2 години и мислех точно като теб, но останах много приятно изненадана. Кремиковци не е само гаден завод.

# 156
Аз също съм чувала добри неща за Кремиковци през последните една-две години. Доколкото разбирам, предстои разширяване на София в тази посока.

# 157
  • На земята, която е всъщност звезда.
Имам служителка, която живее там и от нея знам, че е много студено, особено през зимата /в момента да не говорим/. Ситуацията зима + къща + топла вода всички я знаем. Ако имаш собствен транспорт или работиш в квартала е ок, иначе се пътува много с градския транспорт /има и маршрутка, но била пълна с роми  newsm78/. Магазините са единици и са по- скъпи, храни, домакински стоки и лекарства тя си купува и мъкне от центъра. Наистина всички се познават и е един голям реален Клюкарник, разпитват те за всичко с най- големи подробности, но не са много- много услужливи /т.е. всеки гледа себе си/. Работа след спирането на комбината няма, т.е. пътува се до другите квартали. Изобщо, нищо различно от повечето малки населени места в Бг. За мен изводът е: ако си свикнал или си пенсионер, по- става, но ако си израснал с удобства, топла вода, парно, таксита и денонощни магазини, няма да ти хареса.

По въпроса за квартала, мисля, че със спирането на Кремиковци ще се развива и разширява.  Peace

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 11:25 от Вселена

# 158
Все пак квартал Кремиковци е част от община Кремиковци, на чиято територия има ужасни за живеене места, но той не е нейното единствено приятно изключение.

# 159
  • след Околовръстното
Ситуацията зима + къща + топла вода всички я знаем.

Моля, моля. Това е най-добрата ситуация.
В къщи сме на котле /парно на въглища/ - температурата на двуетажна къща не пада под 25 градуса дори и в този кучи студ навън. Водата в бойлера непрекъснато циркулира, т.е. нон стоп има топла вода. Паленето и чистенето на котлето не отнемат повече от 10-15 минути.
Виж ситуацията зима- апартамент в Лозенец - топла вода от бойлер ми е до болка позната.
Километрични сметки за ток и същевременно кучи студ.
Панелка-Топлофикация не искам да коментирам. Плащаш и сметките на ония от входа, които уж са се отказали от парното.

# 160
  • София
мдаа много хора бъркат квартала с предприятието, което между другото няма нищо общо, ако погледнеш в североизточна посока от София ще видиш Стара планина, която предлага много по-добри слънчеви места от Витоша, все пак има южно изложение, има си реки има си полянки, има си манастир, има си ловна хижа на 7-8 км от манастира, до която се стига само с високопроходима машина  Laughing а относно квартала кой каквото търси, някои предпочитат шумен квартал с много заведения и магазини, аз предпочитам тихо и спокойно място без мн шум и хора, за разлика от много "престижните" Драгалевци и Симеоново в Кремиковци има канализация, не е нужно да копаеш септични ями или да инвестираш в супер модерни пречиствателни станции за да си вържеш отходните води на къщата  ooooh! много си мислят, че комбината е замърсил квартала, но да ви кажа, че има едно постянно западно течение което отвява всичкия пушек към центъра на София, не е по-чисто от него, но и не е и по-мръсно  Peace

# 161
# 162
По-важно е дали почвата не е замърсена, не толкова дали има вятър, който да издухва пушека.

С Лоренца сме писали заедно.

# 163
  • София
ми аз съм отгледана със зеленчуци и плодове расли в двора на родителите ми, да чукна на дърво нямам сериозни здравословни проблеми  Peace

lorenca баща ми има такъв уред, който го използваше в комбината, мерил е и в училището и в детската градина, няма радиация никъде в квартала Peace а и до колкото виждам в статията се цитират Челопечене, Ботунец и Бухово, което няма нищо общо с Кремиковци квартала Peace
аз не вярвам на тези статии, повечето се пишат с друга цел Peace

# 164
Нещата се проявяват с натрупване. В годините. За съжаление ...

Общи условия

Активация на акаунт