Къде в София бихте живели, ако имахте достатъчно пари?

• 14 026
  • 196
  •   1
Отговори
# 165
  • София
мислех, че темата е за това всеки да сподели кой къде би живял, а не да правим оценка на това, кой къде е избрал да живеее и как  Tired

# 166
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ситуацията зима + къща + топла вода всички я знаем.

Моля, моля. Това е най-добрата ситуация.
В къщи сме на котле /парно на въглища/ - температурата на двуетажна къща не пада под 25 градуса дори и в този кучи студ навън. Водата в бойлера непрекъснато циркулира, т.е. нон стоп има топла вода.
Паленето и чистенето на котлето не отнемат повече от 10-15 минути.
Виж ситуацията зима- апартамент в Лозенец - топла вода от бойлер ми е до болка позната.
Километрични сметки за ток и същевременно кучи студ.
Панелка-Топлофикация не искам да коментирам. Плащаш и сметките на ония от входа, които уж са се отказали от парното.

Е как ще е най- добрата ситуация, когато тази температура я има най- много в 20% от къщите в Бг. В останалите сервизните помещения и коридори + антре са много по- студени от стаите.  Stop Освен това при топла вода от един бойлер винаги се съобразяваш с количеството, т.е. няма начин да се изкъпете трима-четирима човека и да измиеш някакви съдове без изобщо да се замисляш /което не е проблем с централна топла вода/.   

# 167
  • София /Абсурдистан
Цветна градина и тази част на квартала са ужасни наистина. Там не бих живяла никога.[/b]
Точно това имах в предвид  Peace
А иначе офиса ми е на Джеймс Баучър, там наоколо има много приятни места за живеене, но като цяло си е доста пренаселено.

# 168
  • София
Цветна градина и тази част на квартала са ужасни наистина. Там не бих живяла никога.[/b]
Точно това имах в предвид  Peace
А иначе офиса ми е на Джеймс Баучър, там наоколо има много приятни места за живеене, но като цяло си е доста пренаселено.

Пради 19-20 год. това ми беше фаворитната част на София

# 169
Пради 19-20 год. това ми беше фаворитната част на София

На мен още ми е.
Зеленичко, в карето до блока ни няма никакъв проблем с паркирането, тихо е.
И най-важното: все още се смята, че е един от най-чистите райони в София, предвид въздушните течения от Витоша, които се завъртали нам си как. Има нещо вярно.

# 170
  • София
Sourcherry, много се застрои, направо сърцето ме боли - като си спомня с какво удоволствие съм скитосвала по тези улички, с какво наслаждение съм гледала дворовете на къщите ... чак до "Козяк" и нагоре към новото посолство на САЩ - просто е кошмар сега  Sad

# 171
Да, Туцка. Лозенец е наистина ужасно променен.
Аз помня старият квартал. Ама целият беше приказен.
"Цветна градина" наистина беше цветна, особено през пролетта. Къщурки с дворчета, цъфнали вишни и сливи Heart Eyes. Абе чуден квартал беше. Развалиха го.
И ми е страшна мъка, половин лозенчанка съм и не го преживявам.

# 172
На Цветна градина,  мои познати май бяха останали единствените с една приятна  фамилна къщичка. Скоро минах оттам, къщата продадена, буквално задушена от кооперации, а самата тя превърната в някакъв детски парти център или нещо подобно. Пребоядисана в един смешни цветове, като карикатура, горката. Не бях минавала от сто години по тази улица, доплака ми се. Не кооперации, а китайски стени, без грам въздух. Къде остана очарованието на Лозенец, къщите, дворчетата, зеленината...Хайде, панелните комплекси са построени върху нищото-поляни и блокове, там красота не може да има. Нужно ли беше да унищожим и старите квартали и центъра и всичко, с това безумно строителство...

# 173
  • На земята, която е всъщност звезда.
На Цветна градина,  мои познати май бяха останали единствените с една приятна  фамилна къщичка. Скоро минах оттам, къщата продадена, буквално задушена от кооперации, а самата тя превърната в някакъв детски парти център или нещо подобно. Пребоядисана в един смешни цветове, като карикатура, горката. Не бях минавала от сто години по тази улица, доплака ми се. Не кооперации, а китайски стени, без грам въздух. Къде остана очарованието на Лозенец, къщите, дворчетата, зеленината...Хайде, панелните комплекси са построени върху нищото-поляни и блокове, там красота не може да има. Нужно ли беше да унищожим и старите квартали и центъра и всичко, с това безумно строителство...

При нас, от другата страна...още се държим... Laughing

# 174
Живея в карето между бул. България и бул. Св.Наум. Е, новото строителство е изключение. Стоят си старите кооперацийки, стоят си  и старите къщи с дворчета. Супер е.
Нашата кооперация си има вътрешен двор, който се ползва за паркинг. Но и не ми се налага да ползвам често колата. Само ако ходя някъде извън центъра, тогава я палвам. Ходя пеша, ако много бързам, най-много да се метна на трамвай /защото се движи по-бързо и задръстването много не го бави/.
Честно, ама не си представям, да живея в някой далечен квартал, ако ще и там въздухът да е алпийски. Само като си помисля, че всичко, до което сега стигам максимум за половин час пеша, ще трябва да достигам за часове висене в задръстване, пък после да се чудя къде да се отърва от колата, направо ме втриса.
Спокойни старини може и да предпочета да изживея в селце край София, ама активните ми години няма как да минат извън града. Особено докато децата са ученици.
Живях три години в Бели брези - няма такъв ужас в живота ми. При първа възможност избягах с писъци. Апартаментът беше страхотен, но се прибирахме като на хотел - само да пренощуваме. Сега си ползвам жилището много повече.

# 175
  • София
мдаа, не мож спре прогреса  Laughing, сега останаха да ми харесват: частта под Семинарията към ул. "арх. Миланов", до "Драган Цанков" и към "Крум Попов" (донякъде, че там "Марая" малко...), отчасти около "Резиденцията", "Галичица" и "Якубица" и няколко улички около и вкл. "Кръстьо Сарафов"   

# 176
Арх. Миланов, Елин Пелин и Борова гора са ми любими Heart Eyes.

baibibi, разкажи повече за Белите брези. Не е особено евтин, едно време беше и елитен дори.

# 177
И аз се чудя на високите цени в Белите брези. Вярно е, че има бърз достъп до центъра, но тези грозни, залепени един за друг ЕПК блокове, покрай бул. България. То един блок, побира цяло средно голямо село. Simple Smile

# 178
  • София /Абсурдистан
Аз преди живеех в Белите брези и беше супер. Но сега е ... натъпкано, та няма на къде. Скоро ходих там по работа и тъжно установих, че е станало направо неузнаваемо, нищо общо няма със страхотното място, което беше преди години. Високите цени там, между другото, пак си ги има.

# 179
Белите брези, ако се абстрахирам, че не е баш в центъра, което за мен беше голяма тегоба, си е добър квартал. Не знам какъв е бил преди, но сега е почти изцяло новозастроен, с приятни на вид кооперации. Високите блокове откъм бул. България действат като една бариера и навътре в квартала дори не можеш да предположиш, че наблизо минава такава натоварена пътна артерия. Транспортът е оскъден, обаче. В единия край минава трамвай, а в другия тролей и рейсове. Но, ако живееш в центъра на карето, си имаш едно доста дълго ходене до която и да е спирка. По моя маршрут нямаше никакъв удобен превоз, ако ходех пеша, щях да стигам по-бързо, отколкото да чакам по десетина минути две превозни средства за по две спирки.
От пет години не живея там, но докато живеех си беше доста добре уреден откъм магазини /всякакви/ и ресторантчета и кафенета, има и бензиностанция. Наблизо е и пазарът на Красно село. Тихо е. Нощем е направо страховито тихо. За училища и детски градини не съм се интересувала, май няма достатъчно.
Живеят много млади хора с деца, но детски площадки за игра почти няма, освен ако не се броят междублоковите пространства, в които нито има съоръжения за игра, нито са добре поддържани /поне преди пет години беше така, сега не знам как е/.
С паркирането беше малко трудно.

Но все пак тази тема не е да обсъждаме кварталите /за това има отделна тема/, а да си помечтаем. В моите мечти изобщо не се вписват квартали като Младост, Люлин, Кремиковци, Бояна, Бистрица или Драгалевци. Всъщност изобщо нямам любим квартал извън центъра. А това се отнася до всеки един град в България. Много обичам Бургас, но и там бих искала да съм на пъпа. И Царево ми е сред фаворитите, но с къщичка на главната.
Преди няколко години ми се наложи да посетя 3-4 пъти Хасково. Е, точно в такъв център страшно ми се живее! Невероятна прелест. Сякаш не бях в България.
Ако имах много пари и се наложеше да живея в някоя от световните столици, също бих свила гнезденце в някоя уютна мансарда /от около 300 кв.м/ в близост до Парламента или до Националната опера/. Извън България бих поддържала и едно мъничко именийце в някое графство, ей така - за разкош.

Общи условия

Активация на акаунт