Къде в София бихте живели, ако имахте достатъчно пари?

• 14 026
  • 196
  •   1
Отговори
# 180

Преди няколко години ми се наложи да посетя 3-4 пъти Хасково. Е, точно в такъв център страшно ми се живее! Невероятна прелест. Сякаш не бях в България.

Баба живее там, на главната Simple Smile, с кафенетата.

На мен много ми харесва Русе, особено централната част (всъщност в покрайнините не съм била). Прекрасен площад, много пешеходни зони. Там мога да живея в сградата, в която в момента е Хепи.

# 181
На мен ми харесва центърът на Разлог - има хубави заведения за хранене и прекрасен парк:-).

# 182
Не знам дали би се продавал апартамент там, но съм си харесала сградата точно до Народния театър (срещу Гранд Хотела). Помислила съм и за паркирането - въпросният хотел има подземен паркинг, все ще ми заделят няколко места  Blush

# 183
Не знам дали би се продавал апартамент там, но съм си харесала сградата точно до Народния театър (срещу Гранд Хотела).

Цялата сграда е собственост на един човек. Апартаменти в нея не се продават.
Иначе е наистина разкошна.

# 184
http://www.uniqueestates.net/bg/offers/749-%D0%95%D0%B4%D0%B8%D0 … 1%82%D1%8A%D1%80/
Има, ето тук, в съседство. И Гендович продаваха наскоро, но изпусна момента.

# 185
Като гледам цените, имам време до евентуално изповядване на сделка  Thinking

# 186
  • София
Не знам дали би се продавал апартамент там, но съм си харесала сградата точно до Народния театър (срещу Гранд Хотела). Помислила съм и за паркирането - въпросният хотел има подземен паркинг, все ще ми заделят няколко места  Blush

ооо, даааа!

# 187
  • София /Абсурдистан
Понеже темата е за София, аз бих посочила Княжево, незнайно защо, но винаги ми е харесвало. Харесват ми къщите там, изгледа и сравнително по-чистия въздух. Имам обаче приятелка, която живее там и твърди, че съм луда да го харесвам този район, нямало достатъчно магазини и транспорт Thinking

# 188
  • София
Понеже темата е за София, аз бих посочила Княжево, незнайно защо, но винаги ми е харесвало. Харесват ми къщите там, изгледа и сравнително по-чистия въздух. Имам обаче приятелка, която живее там и твърди, че съм луда да го харесвам този район, нямало достатъчно магазини и транспорт Thinking

Така е, отделно е доста усойно: това е северозападния склон на Витоша, а има и течение от Владайския проход. Иначе за туризъм е много приятно място  Peace.

# 189
Градината на дъщеря ми е там и всеки ден пътувам до Княжево. Има страхотни къщи, но като цяло наистина не ми се вижда добре устроено откъм магазини и удобства, наистина е на северните склонове и е усойно, отделно улиците са стръмни и сега в снега не всяка кола може лесно да мине. Да не говорим за въздуха през зимата, когато много от къщите се топлят на дърва и кой знае какво още.

Изобщо, покрай пътуванията до Княжево преосмислих мнението си за всички квартали в подножието на Витоша - Драгалевци, Симеоново и т.н.

# 190

Живяла съм там от 1982 до 2001г. Сега не бих. Част от квартала доста се застрои, улиците са в отвратително състояние. А пътуването без кола е кошмарно. Най-гадно ми беше през студентските години, трябваше да излизам към 6 и нещо, за да стигна до СУ в 7.15 ч. А за вечерното ми прибиране по време на тинейджърските години дори не искам да си спомням. Ако не беше баща ми, който се жертваше да не ляга до към 01-02 часа, за да може да ме прибере от дискотека, сигурно нямаше да съм стъпила в такава преди да стана на 22-23 години Simple Smile.
Но пък каква красота беше - гледката от балкона е Копитото, прелест.
Обаче и какъв студ сме брали, защото не е топлофицирано. Добре, че сега газифицираха, че като ходя на гости в нашите да не стоя със ски екипировка вътре.

# 191
  • София /Абсурдистан
Благодаря за инфото, аз тези неща ги подозирах  само  bouquet

# 192
Като гледам цените, имам време до евентуално изповядване на сделка  Thinking

Хех, хем хубаво, хем евтино, ще си купя два апартамента! Laughing

# 193
  • София
baibibi, разкажи повече за Белите брези. Не е особено евтин, едно време беше и елитен дори.[/b]

Ще си позволя да разкажа и аз: пред 15-тина година, а и преди това, беше много приятен квартал - откъм бул. "България" бяха само блоковете "Бели брези" - жилищните сгради на МВР - модерна ахитектура за късния СОЦ  Simple Smile, мезонети, разчупен интериор, нестандартни, асмитерични блокове. Навътре в квартала - къщи на преселници: граовци и от селата по южния склон на Витоша. Приятни, но не богати (като в кв.Изток и кв. Лозенец) къщи с дворове, череши, джанки и т.н. След първите нови строежи от средата на 90-те год. се оформи като елитен квартал, това реално бяха 5-6 блока с огради и собствени градини с отстояние от съседните къщи, респ. блокове. Наблизо: 36-то училище, 34-то училище, детски градини, пазар. Транспорт: по ул. Дойран: тролей № 2 и 9, по бул. България: трамвай №7, автобуси №102 и 204, по бул. Емил Марков: автобуси № 83 и 73, маршрутки № 21 и 24. След 2000 год. стана абсурдно за живеене:блоковете се наблъскаха на мястото на къщите - кооперациите си гледат една на друга в прозорците., няма никакви места за паркиране. Иначе кварталът е малък и е о.к. откъм комуникцаии. При все, че пазя чудесни спомени от там, не би живяла в него, освен, ако не изпадне нещо наистина изгодно Sad.   

# 194
  • София
Не мърдам от Младост!
Бих се преместила в едни блокчета по пътя към Бизнес парка в по-голям апартамент и това е.

Иначе имам сантименти към карето Георги Софийски/Пенчо Славейков/Тотлебен/Гешов.
О, това се казвало Крива Река! ooooh!
Харесва ми и квартала около Ректората, Докторската, парка Заимов.

Общи условия

Активация на акаунт