Отговори
# 210

Взимате ли нещо за побеляло езиче? Вчера ни изписаха дактарин. Някой ползвал ли е - имате ли отзиви?
Засега не ми се налага,но с баткото преди пет години съм го ползвала.Доста му беше побеляло езичето.Не знам как са ти казали да го мажеш,но си спомням че з слягах една марличка на пръста си,намазвах малко Дактарин и после обтривах езичето му.Бързо се изчиства,но след време пак може да се появи тази гадна млечница.
Момичета,колко от вас почнаха да дават Вигантол вече??Нашето педи е болно от месец и сигурно още толкова няма да я има,а тази дето я змества е  #Crazy #Crazy да не ви разправям,дойде,преслуша малката,каза да си купя Топоцин,че и нарецепта ми го изписа #Crazy,аз и викам-ама отдавна не го произвеждат,а тя-не било верно.Отказах се да споря....следващият ни преглед е като станем на месец,но до тогава има много време.Та затова питам за вигантола.

# 211
dima_dari, нашео джи пи ни каза от 20-тия ден да почнем с вигантола /по 3капки/. Нека споделят и други мами за вигантола, защото и аз нещо му нямам доверие на Джи пи-то. Не ни даде и рецепта. Само приказки си правехме за вигантола и капките за колики.

# 212
m_hristova радвам се че си вече в къщи, със секцио си минала разбрах?
rossy_girl честита ти Габи.
val_1210 накрая е най-тежко.
dima_dari за Бивацина знам че е спрян от внос. Може би го бъркаш с Топоцина.

# 213
dima_dari за Бивацина знам че е спрян от внос. Може би го бъркаш с Топоцина.

Топопцин пък не се произвежда и няма никъде в аптечната мрежа. Simple Smile

# 214
честито рождество Христово !
честито на всички мамчЕта които са родили,да са им живи и здрави и много да ги радват малките пухчета  Hug Hug Hug
Не съм писала много много отдавна,сега се включвам набързо да ви споделя,малко със закъснение...
 На 10.12.2011 в 03.09h се роди малкия ми Стоян - 5.050 кг  и 56 см  Simple Smile . Термина ми беше определен за 25,но...се разболях набързо от грип,които допринесе за контракциите и така се стигна до болницата,секциото..7 шева долу в корема,но се възтановявам,вчЕра ми ги махнаха Simple Smile така накратко,че е голям лакомник,малка ламя Stuck Out Tongue
Весели празници на всички и кураж на бъдещите момичета по скоро да се сдобият с пухкаво бебчЕ Simple Smile

# 215
Вигантола на мен ми каза педиатърката като навърши Алекс 1 месец да го почваме-по 2 капки сутрин.

# 216
Благодаря ти за отделеното време и търпение. Точен режим нямаме, всеки ден е общо взето различен. Но днес например яде в 8.30, оставих я да се наспи. Събуди се в 13.30, нахраних я, после около 16ч. От тогава досега пък се храни 3, ако не и 4 пъти. Заспива, буди се, храня, заспива. Вечерния режим е горе-долу манджа около полунощ и сън до около 5 сутринта. В други дни е по-интезивна преди обяд, противоположно на днес.

Памперса сменям преди всяко хранене (изключения правят храненията през половин час  Mr. Green), винаги е наакан и напишкан.

Други течности не приема, не се сещам да дам вода, веднъж яде адаптирано мляко, но беше инцидентно.

Не сме я теглили след изписването. Последния ден в болницата вече започна да наддава, тогава беше само на кърма от два дни. Но пък забелязвам, че вече поизпълва най-малките бодита и пижамки, които ѝ висяха първите дни.

Апропо, положението с каката беше подобно, само, че с нея едва се събираха 6 кърмения на денонощие. Едно, че беше поспалива, второ, събудех ли я насила, ставаше страшно. И тогава яденето беше последното нещо, което искаше да прави. Дали заради редките хранения или поради друга причина, кърмата ми с нея намаля драстично, когато тя стана на 3 месеца, а когато навърши 4 месеца, вече нямаше и капчица. Мъчих се тогава с чайове, компресии, цедене, хомеопатии, ядох какво ли не, а тя не спря да реве през 20 минути в продължение на седмица, докато я дохраних с адаптирано мляко. Притеснявам се, че сега може да се случи същото. А ми се ще поне до 6 месеца да откараме. Не ми е болна амбиция, но все пак...

Здравей Диването,
 Чудесно е, че бебето пълни редовно памперсите и забелязваш, че дрешките и умаляват. Ако е жизнена, енергична, с влажни лигавици и здрав и хубав вид на кожата, най-вероятно всичко е наред. От описаното от теб разбирам, че въпреки по-големите паузи между кърменията, които се случва да прави, в други периоди на деня се случва да яде много пъти за период от няколко часа. Това хранене се нарича хранене накуп и някои бебета го предпочитат. При него за кратко време с по-чести и интенцивни кърмения те обичайно успяват да набавят и усвоят по-голямо количество мляко, което им носи енергия и полезни вещества за през останалия период, когато не сучат толкова често. Ти сама познаваш и усещаш най-добре своето бебе. Ако прецениш в някои момент, че има нужда от повече хранения би могла да опиташ да  включиш едно или повече такива в дневния режим на дъщеричката ти. Бебетата биха могли и сами в различни периоди да променят коренно режима си на хранене, особено в периодите на скок в растежа, когато обичайно имат нужда да сучат много по-често.Честото кърмене обикновено оказва силна стимулация на гърдите да произвеждат мляко.
 Споделила си, че с първата ти дъщеря кърмата ти е намаляла около 3-тия месец. В този период много майки споделят, че не могат да изцедят нито капка от гърдите си (тъй като млякото се е регулирало спрямо нуждите на бебето), но въпреки това бебетата им, наддават добре и пълнят редовно памперсите. Около третия месец също бебетата минават през скок в растежа, когато обичайно желаят да сучат по-често. Тяхното неспокойство и плачливост тогава освен на потребността им да сучат би могло да се обясни и на разширените им възприятия към света, който може да им се стори объркващ или плашещ. Кърменето не е само начин на хранене, то е източник на утеха, удоволствие и сигурност за бебето.
 Вярвам, че вие двете с Яна ще сте страхотен екип. Ние също сме насреща, ако имаш нужда от информация или подкрепа за кърмене, така че не се колебай да ни питаш. Весела Коледа!

# 217
За вигантола - на нас ни го изписаха като навърши 20 дни, по 2 капки сутрин, а си спомням че на каката го давах от първия месец, но може би защото беше лятно бебе все пак  newsm78
Топоцинът е спрян от производство и го няма по аптеките, мисля че имаше друго прахче със същите съставки, но не мога да се сетя за името, по-късно ще се включа....
Въпрос към майките на смесено хранене, колко адапте давате и как се ориентирате колко да дадете, след като е било накърмено от гърда бебето, питам че на Макс колкото и да му дам все го изяжда, следва повръщане и вече ме е страх да давам, дайте съвет  Praynig

# 218
Честито на всички нови декемврийски мами (те са толкова много от последното ми включване, че не смея да изброявам поименно, за да не пропусна някоя)!!! Да са Ви живи и здрави бебчетата, пожелавам им прекрасно детство!

За Вигантола нашата педиатърка каза, че след първата консултация ще ни изпише, ако има нужда Peace

gala-2002, мисля че и немският Лефакс пак е със симетикон Rolling Eyes. Преди 5 год свекър ми донесе за баткото и нямаше кой знае какъв ефект при нас Tired Сега за коликите ползваме Инфакол и за сега и помагат, ще видим до кога Thinking

И накрая желая на цялата ни Декемврийска дружинка весело прекарване на Бъдни вечер и Коледа! santa2

# 219
  • София
Мамите, планирали да ползват слинг и многократни пелени, бихте ли споделили как върви? Нещо официалната тема за пелените ми идва малко в повече откъм жаргон  Embarassed

Ние днес направихме семейна разходка четиримата, беше много слънчево и приятно. Уж трябвало по колко-там-минути-беше на ден, ама ние направо се възползвахме от хубавото време - ми то грехота да не излезем в туй слънчице...

vesnabg, svetletoh, marinka876, Bilyanna, fifi2011, ZiZi83, rossy_girl, mars 82, честита радост   bouquet

gadamer, малко ми олекна от споделеното за поведението на каката. Мойто зверче пък крещи повече и последната му измишльотина за обръщане на внимание е да иска да пишка на всеки няколко минути - обаче не сам, както може, а някой да идва с него  ooooh!
Иначе и аз отбелязвам чувствителна разлика в поведението на двете деца, най-вече откъм сукане. Интересно по-нататък как ще бъде.

За млечницата, все пак това е вид гъбична инфекция, важно е да се лекуват и мама, и бебе. Ето малко повече информация: Може ли да имаме млечница? (и множественото число е буквално!)

За Вигантола е най-добре лекар да каже, защото с баткото напр. педиатърката отбеляза, че фонтанелата му е голяма и беше на по-голяма доза въпреки редовните разходки и излагане на слънце. Относно започването явно също е индивидуално, но преди 21-вия ден не съм чувала да е...

# 220
  • София
Весели празници, мили момичета! Да сте живи и здрави и вие и целите ви семейства.

Да ви кажа, така ви завиждам, че сте с бебчетата си у дома на празниците. На мен Коледата ми е любимият празник, а тази година хич не ми е празнично.
Останаха ли още бременни освен val_1210 (която май ще има коледен подарък) и мен?

# 221
Здравейте!
Честита Бъдни Вечер! Много уют и семейно щастие пожелавам на всички Вас и семействата Ви! Hug
Честито на новите майчета! Живи и здрави да им растат дечицата!  bouquet  Май младежът Стоян на мама mars 82 ни заби всички с тези 5.050кг. и 56см., а? Crazy
Ние папкаме и спинкаме само. Гледам да я оставям будничка след ядене през деня, че да може вечер бързо да се унася. Защото 2-3 вечери ни държа будни с татко й (основно мен, де Mr. Green ), ей така, да не ни доскучее случайно. Laughing
Отивам да поизгладя малко дрешки и да поприбера разхвърляните от снощи неща, че довечера ще се събираме с бабите у нас. Поне майките ни са съобразителни и готвят, и чистят. Никой до сега нищо не ме е накарал да правя. Предните дни даже излизахме с ММ насам-натам да си посвършим нещичко, а снощи дори отидохме на купонче. Blush Ми що да не, като майка ми се съгласи да стои тук, а малката я изкъпахме в 21ч., после я нахраних и като се прибрахме в 3ч. още спеше (та се наложи да я събудя, че да не става прекалено голяма дупка, а и мама каза, че била напълнила памперса насън, ама решила да не я разбутва). Бе добре ни е сега. Аз през цялата бременност си поръчвах спокойно детенце и ми се сбъдна, дано и с останалото да е така. Praynig

# 222
За Вигантола ( а аз за малко да си поръчам вАгИнтол в аптеката  hahaha  Mr. Green ) - нашата педиатърка ни каза още от 7-мия, 8-мия ден да започнем да й го даваме, т.к. е по-мъничка. Ние все още не сме й дали де - от утре вече започваме, че все нещо става и не успяваме сутринта и се сещаме чак на обяд  ooooh!
Днес например я водихме на контролен преглед - всичко е наред, падна й пъпчето по време на прегледа  newsm44   та ми олекна, че все го мислих, и най-хубавата новина е, че вече е 2,850 кг, т.е. е наддала 260гр за 1 седмица. Неонатложката каза, че супер наддава (стандарта е 200гр. за 1 седмица).
Днес бащата на ММ ще намине да я види, та сигурно и той ще я прегледа набързо, нали е педиатър. Така като се замисля Зара има поне 3-ма педиатри - по ЖК, частния и бащата на ММ Crazy  Поне ще имаме няколко мнения ако се появи проблем  Whistling

# 223
Останаха ли още бременни освен val_1210 (която май ще има коледен подарък) и мен?
Да слънце има и още как Mr. Green Утре сутринта влизам  в болница за наблюдение и изследвания.На 26.12 следва кръцни срежи.Стискайте палци всичко да е ок

# 224
Въпрос към
ллл

Храним се еднинствено на кърма.В родилното много плачеше,да не кажа че беше най-ревливото бебе.Като се прибрахме ,първия ден спазвах режим,но после го подкарах на поискване.Цвета суче 20 мин и заспива,после се буди различно-2-3 часа.Не иска вода ,а биберона го държи за 5 мин.Успокоява се само на гърда.Аз не отказвам,само мир да има.Но понякога ме ползва за биберон само-цокне 4-5 пъти и заспи.Иначе се свива и като пръцне се успокоява.От вчера давам еспумизан и е по-спокойна.Но нощем се храним през 2 часа без никаква пауза.Това не и ли натоварва стомахчето,трябва ли адължително да има пауза?Иначе наакани са ни почти всички памперси.
Здравей  cvete7575 и честита ти дъщеричка!  bouquet
Чудесно е, че Цвета има добър апетит и се храни често. Tова е напълно обичайно за бебе на нейната възраст. Новородените обикновено имат нужда да сучат минимум 8-12 пъти в дненонощие (а някои и много повече), за да си набавят нужните количества мляко. Още от утробата бебетата са свикнали да получават храна(без значение дали е ден или нощ) когато усетят глад и майчиният организъм е отговарял веднага на нуждите им. След раждането тази потребност на бебетата обичайно е същата. Техните стомахчета са много мънички и не могат да се "запасят" с кой знае колко големи количества мляко, а кърмата е деликатна и нежна храна, която се усвоява лесно и бързо от организма на бебето.
 Нощните хранения биха могли да са от значение за доброто наддаване на бебето и оказват добра стимулация на лактацията, тъй като тогава нивата на хормона Пролактин са високи.
 Бебетата имат потребност да сучат не само когато са гладни, и за утеха, близост до мама, за удоволствие. Това за бебетата е не по-малко важно от утоляването на глада.
 Предлагането на вода и залъгалка, особено при новородените бебчета би могло да се отрази и промени апетита им и начина по който протичат кърменията и би било добре да се избягва.
 Ето две интересни статии за това:
Какво трябва да знам преди да дам на кърменото си бебе биберон-залъгалка?
Указания за предлагане на вода на кърмачетата
 От написаното разбирам, че дъщеричката ти има колики. Много майки споделят, че честото кърмене и успокояването на бебето при сукане се оказват най-ефективния инструмент за справяне с коликите. Контактът кожа до кожа - разсъблечени максимално мама и бебе, гушнати под топло одеалце би могъл да подейства успокояващо на бебето. Може да опиташ да поставяш или кърмиш бебето в така наречената биологична поза . Други, споделени от майки ефикасни средства за справяне с коликите са :носенето в слинг, което действа успокояващо на много бебета, масажчета на коремчето и носене на бебето в поза "тигър на клон" описани тук, много гушкане и близост.
 Би могла да се довериш на желанието на Цевта и да и предлагаш гърда винаги когато показва потребност да суче или е неспокойна, дори да е скоро след като е сукала за последно.
 Желая ти Весела Коледа и много усмивки!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт