Отговори
# 225
Честито на всички нови мами  bouquet
Благодаря за пожеланията ви! Нас днес ни изписаха и ще посрещаме празниците вкъщи с най-хубавия коледен подарък!
Весело посрещане на Бъдни вечер и Коледа на всички!

# 226
За вигантола на нас неонатоложката на вчерашния преглед ни каза след 20ия ден по 2капки и смятам да и се доверя. Нашата педиатърка не ни е консултирала още. Каза ни кати си ивземем акта за раждане да и се обадим - което май си е след нова година:)

# 227

В коледната нощ сиянието на Божията звезда вещае доброта, хармония, здраве, добронамереност, с които да направи света по-добър и съвършен.
Весела Коледа!

# 228
Честито на всичи нови декемврийски мами!  Hug
Кураж на момичетата, които са вече в очакване! Стискаме ви силно палци, скоро всички ще си гушкаме бебоците.  Hug
Вкъщи е лудница. Ния е на антибиотик, таткото също е болен, аз още не съм се оправила от преди раждането и все стои под съмнение до кога ще избутам. Само се молим Лили да не се разболее. Доверявам се на педиатърката, че кърмата ще я пази  Praynig Първата нощ искаше да суче на час и не сме мигнали, каката също не  е добре и с таткото се борят в другата стая. Надявам се поне за нова година всички да сме добре. Ния се радва много на сестричката си, но хич не успявам да я контролирам- влиза без маска при нея, веднъж и се изкашля в лицето и изобщо е страшно положението. И с мен се държи странно Ния- уж се закача, а ме пляска леко по ръката. Определено съм почти целия ден с Ния, а Лили само я къпя. Дано скоро посвикне.
Искам да помоля Галактик, ако е удобно да добави 50см на щерката на първата страничка и теглото ни е 3.400. Благодаря предварително!   bouquet Сигурно хич не ти е до това сега...
И за финал- весели и спокойни празници на всички ни!  Hug

Последна редакция: сб, 24 дек 2011, 19:21 от Lyubi

# 229
  • София
Останаха ли още бременни освен val_1210 (която май ще има коледен подарък) и мен?
Да слънце има и още как Mr. Green Утре сутринта влизам  в болница за наблюдение и изследвания.На 26.12 следва кръцни срежи.Стискайте палци всичко да е ок

Миличка, имаш стиснати палци и още как  Praynig Пожелавам ти да се възстановиш много бързо и да се гушкате с бебо. Коледа е все пак, така, че съм сигурна, че всичко ще е наред  Heart Eyes

# 230
Привет!
Весели празници на всички декемврийки!Бъдете щастливи!
Честито на всички нови мами!Желая да имат спокойни и здрави бебета!
Стиснати палци за всички нуждаещи се!

# 231
Self control, аз също съм бъдещо мамче, не пиша, но ви чета редовно и дори благородно завиждам на мамчетата, които вече са родили - дори и на тези, които са в болницата. Моят термин вече го прескочих - бях за 24.12, но както са тръгнали работите може да почна и темичката на януарските мамчета да чета  Laughing

# 232

Бъдете още по-щастливи, по-усмихнати и по-добри!

# 233
  • USA
Честита Коледа!Щъркелова вест прясно от фб Мама Лара е родила бебе Лаура! Да им е жива и здрава и бързо възстановяване!

# 234
newsm44 браво на Lara -жива и здрава малката Лаура!
Искам да ви пожелая и весело посрещане на Коледа-нека бъдем малко по-добри и човечни и възпитаме и децата си на доброта!ВЕСЕЛА КОЛЕДА!   Hug

# 235
ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ! Close-mas:
vatzi  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover  Praynig Praynig Praynig
Lara да е жива и здрава малката Лаура, много да ви радва  Hug.
Ние още сме 2 в 1 и чакаме.  На мамчета като мен кураж и нашият голям ден ще дойде  Simple Smile
Пожелавам на всички един усмихнат празничен ден  Peace

# 236
  • Хасково
Честито на мама Лара да и е жива и здрава Лаура
НА ВСИЧКИ ВЕСЕЛА КОЛЕДА МНОГО ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ
Аз също съм от чакащите майчета но уви има още доста да се чака  Hug Hug  bouquet  bouquet за всички

# 237
  • Варна
Честито на мама Лара   bouquet
И аз чакам моят принц преди дни бях по нетърпелива сега се примирих че може би бебо иска да се бори за титлата бебе на годината   bouquet тъйче на всички чакащи като мен спокойствие пожелавам и много усмивки   bouquet

# 238
Честита Коледа на всички  Hug Бъдете живи и здрави и вие и семействата ви ! bouquet
Честито на новообебилите се мами  smile3525 Нека да са им живи и здрави бебоците и да растат умни и красиви  Hug
Ние сме вкъщи със свекъра и свекървата  ooooh! горкото ми дете , само да се обърна и е завито с 5 одеяла и шапка  Tired Пожелайте ми успех , че ще сме така до нова година  Praynig

# 239
Имам въпрос към ЛЛЛ
Колко е нормалното количество кърма, което трябва да поема бебе на 2 седмици, знам че е много индивидуално и по време на кърмене бебето само си определя количеството, но питам, защото се оказа, че за 12 дни не сме наддали въобще.  Shocked
Много ми е странно, на какво може да се дължи това. Кърмих Максим от гърда до вчера, като режима ни беше на поискване, но сам си правеше 3 часово хранене 6-9-12 и т.н. с една по-голяма подивка от 12 вечерта до 6 сутринта. Кърмех го и от двете гърди, но той ги изпразваше и търсеше още да яде, видимо гладен. Кърменето продължаваше около час, час и нещо, като е активен, т.е. не заспива на гърда. От днес по съвет на педиатърката се изцеждам с помпа и му давам от шише, за да мога да проследя колко кърма поема като количество. Изцеждам средно по 120 - 150 мл и от двете гърди, той го изяжда и търси още, като се засити заспива . Не приема други течности освен кърма, отказва ги. Имаме 5 памперса наакани и 2 напишкани на денонощие, лигавиците са  му влажни, кожата не се лющи, не мога да си обясня на какво се дължи това ненаддаване, може ли да ми дадете съвет относно кърменето, може би не правя нещо както трябва.
Благодаря предварително!

ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ! ЗДРАВЕ И СВЕТЛИНА ВИ ПОЖЕЛАВАМ!

Здравей, mina_stolear!

Много е трудно да се определи колко трябва да изяжда едно бебе на хранене. Причините са няколко - всяко бебе е уникално и има нужда от различно количество кърма, освен това обикновено не изяждат еднакви количества при различните хранения (както и ние възрастните), а дори и в различните дни се хранят по различен начин.
Все пак има теория, според която при раждането бебето хапва по 10 мл на хранене и всеки следващ ден до 11-тия увеличава с по 10 мл. Т.е. на 2-рия 20 мл на хранене, на 3-тия 30 и т.н. до 11-тия, когато приема около 110 мл на хранене и задъжра така до края на месеца. Но това е силно ориентировъчно. Някои бебета хапват по-малко, други повече, в зависимост от нуждите си.

В повечето случаи се препоръчва да се гледа дневното количество - между 570 и 900 мл дневно, като това са количествата за бебчета между 1 и 6 месеца. Предполага се, че на 12 дни приемът може да е по-малък. Това е една статия от библиотеката, в която има интересна информация по въпроса - От колко изцедена кърма се нуждае бебето ми?

По принцип на възрастта на Макс бебчетата обикновено приемат за 24 часа между 400 и 600 мл. И тъй като стомахчетата им все още са много малко - колкото орех, те често предпочитат да хапват по малко, но по-често. Обикновено се препоръчва бебе на такава възраст да има между 10 и 12 кърмения за 24 часа, като е добре да няма повече от една 4-часова пауза. В този смисъл, дали ти се струва удачно да насърчиш Максим да суче малко по-често, сама да му предлагаш гърда? Това може да става, докато е сънен или полуспящ. Какво мислиш за това - да легнеш странично до него, докато спи и да му предложиш гърда по този начин? Много бебета засукват учудващо добре така!

Повече контакт кожа до кожа, така че Максим да има непрекъснат и непосредствен достъп до гърдата, също може да даде много добри резултати. Може също да прилагаш техниката компресия на гърдата. Ето и видео с информация по темата.

Добре би било също да се храниш рационално и често, по около 5 хранения на ден, както и да пиеш адекватно количество течности - около литър и половина-два на ден.

Би трябвало увеличеният брой кърмения на ден да окаже влияние съвсем скоро. Възнамеряваш ли да си насрочиш час за преглед при педиатърката след около седмица, примерно, за да провериш дали наддава Максим?

Желая ти успех и очаквам новини!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт