АВГУСТовското човече пюренце май ще хапва вече!

• 37 552
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Оу, мерси за комплимента, Смарайда, да ти се връща таз красота по две умножена.

SKG, като въведеш зеленчук и минат 2-3 дена с него, можеш следобед да дадеш няколко лъжички плод, на сок, на пюре, към каша, както искаш. На обед си продължаваш зеленчука още няколко дни и следобед плода, после си въвеждаш нов зеленчук, а плодът остава същия още три дена. Аз така правех. Не е нужно вкусовете да се смесват. Ние сега ядем на обед зеленчуци, а следобед малко каша с кърма, смесена с плодово пюре или плодов сок, страшно я обича и всичко си изяжда. За да не спирам кърмата цедя тогава и на другия ден я добавям в зеленчуците и кашата.

Цуцето, не ти завиждам за спането. Далия сега още е в кошче и то се бута на колелца и така я успивам. През деня кисне на шезлонга или в люлката, или в столчето, но там не й е удобно за дълго. Да се оправя бубето малко!

Моите са болни, горките. Кашлят. Баткото с пристъп на ларингит през нощта, едва се оправи. Винаги имайте противоалергични средства у вас. Ако не бях извадила зиртека и инхалатора, щяхме да сме в болница, сега.

# 481
Иглика Hug Много благодаря, точно тази идея ми трябваше  bouquet
Смарайда, вече НЕ всички пишат във фейса, по простата причина, че ще се изядем там. На дадена тема 4-5 човека дават съвет, останалите критикуват, понякога не много "вежливо". Въпрос на личен избор, но аз не издържах ooooh!

# 482
SKG то и тук се усети полъха на вежливото "съветване", ама в крайна сметка всички тук правим това, което считаме за най-добро за децата си... Значи, да не съжалявам, че не съм се включила във фейса, че по едно време тук едва се влачеше темата...
 Hug Я дай малко инфо за тази промоция в кауфланд, че имаме един до нас, влезнах в сайта да видя за промоцията, ама нещо не намерих...

iglikalika , дано се оправите бързичко!

Смарайда, радвам се, че се е харесало бананчето.. моя като налапа по-голямо парченце или го избутва с език навън, или го трие с венците.. може би не се налага да и бъркаш в устата..ама де да знам.. то си изглежда страшно

Да споделя за киселчето - много се харесва, никаква реакция, папа се с кеф. Мисля, че малко го позапече, ама може и от друго да е - като хапне лъжичка две круша всичко се регулира Simple Smile Утре почвам пилешкото.

По повод кой къде стои - ние сме все на килима, освен когато си спим в леглото. май няма да пролази, защото се върти като пумпал между двете точки, които преминава Simple Smile иначе се повдига на коленца от време на време и се набира на страни почти до седеш... много смешен:)

от мен толкова:) лека ви нощ

# 483
Пак се добрах до компа.

Миме,честита месечинка на Ясен.Жив и здрав да ти ,да расте обичано и щастливо детенце. Two Hearts
Честито и на останалите бебоци,че не погледнах кои са.

За седенето - ние определено искаме да седим сами,край с лежането.Слагам го на спалнята с повече играчки и той си седи ,без да го подпирам.От време на време пада и почва да мрънка докато го изправя.Признаци за лазене не виждам и аз.
Knitter,ще взема и аз да се пробвам с това киселче.
Iglikata и вие като нас да оздравявате бързо.
Смарайда аз не пиша във фейса, ама май ще трябва,че като гледам Мимето и SKG са си станали сватове(така ли се казваше). Mr. GreenПритесних се, ще взема да остана без снаха Joy

Айде лека и от мен.

# 484
Смарайда аз не пиша във фейса, ама май ще трябва,че като гледам Мимето и SKG са си станали сватове(така ли се казваше). Mr. GreenПритесних се, ще взема да остана без снаха Joy
Айде лека и от мен.
  Joy
Сватосахме се да, там по снимките се избрахме  Grinning
Трябва и тук да вземем да качим по една снимка в албумчето.

Промоцията в Кауфланд :
пюрета Бебивита 1.49 лв
Нестле Алете плодови- 2.19 лв - 190 гр.
на Хип малките бурканчета там са по 1.93 лв.

Лека нощ и от нас!

# 485
я и аз да се включа да следя темата.
Моята принцеска днес става на 6 месеца. Сега тъкмо търся как се въвежда глутена. Вече 2 месеца сме на пюрета и каши, така че май е време и за глутен. А в една книга пише че трябва да давам сутрин попара от сухари. Все се притеснявам да не се задави. И с пюретата много се притеснявах, но се оказа, че детето си знае какво да прави Simple Smile

# 486
искам да попитам имате ли група във фейсбук, ако може и там да се се присъединя.

# 487
Семейство Флинстоун, добре дошла.

Няма да се задави с попарата, защото сухарът много добре се разтваря в чая, но аз не съм компетентна за глутена. Няма лошо да се пробва. Някои родители бисквити и солети дават за дъвчене на тази възраст.

За Фейса и аз искам да питам, че там пък изобщо не влизам, а имам регистрация. Нещо не ми се споделя с твърде голям кръг от хора, старомодна съм. Обичам малки общества с общи интереси и без злонамереност.

# 488
Семейство Флинстоун,добре дошла   bouquet

Аз за глутена се чудех дали да не пробвам с каша от спелта,че била с най-ниско съдържание на глутен. newsm78.

За сега се очертава разкошно време ще се пробваме с една разходка преди обяд.

# 489
Добре дошла на новата мама  bouquet
knitter, Мимето вече е дала инфо за Кофланда:). Да добавя и промоция на Гербер (върви и тук рекламен банер), купуваш 3, получаваш 4 пюрета. Само че така и не разбрах в кои магазини????
Милупа също правят неофициална разпродажба. Направо избих рибата вчера - малките на 99 ст., големите - 1,50 лв. Няма такава цена. Има в аптеката до Пени, Обеля. Не знам къде има на друго място, може би навсякъде, където продават Милупа:)
За желаещите да пишат във ФБ, евентуално Мимето ако се навие да ги добави, че то е след "конкурс по документи" Laughing Laughing Laughing
Хайде слънчев ден от мен, да използваме, че следобед може и да вали Hug

# 490
Naughty Не се навивам

Супер са цените на Милупата, тук не съм виждала.

И тук е слънчице, но нещо ми е много мързеливо, та ще видим, дали ще излизаме.

Хубав ден на всички  Hug

# 491
  • София
Въпрос към ЛЛЛ
Ще започвам захранване до дни. Дотук сме само на кърма, около 6-7 кърмения на ден, нощното сама го махна. При положение, че искам да кърмя поне до годинка, пюрето след кърмене ли да давам? Има ли нещо специално, за да не ми намалее кърмата, да цедя ли (макар че скоро с Меделата изцедих 20-30 мл). Благодаря предварително!

# 492
Здравейте мамита Simple Smile изпращам поздрави на всички Simple Smile
Редовен читател съм и от време на време се включвам Simple Smile сега по повод на глутена.
Изчетох много неща и от доста време разсъждавам върху това кога е подходящо да го въведа. Така като гледам моя дечко съм преценила да стане към края на шестия месец, дори може и в началото на седмия, тъй като от един месец сме на зеленчуково пюре. Сега като навършихме 6 месеца ще въведа месните и после мисля да започна с овес, само, че се чудя как се въвежда?
Вие как мислите да процедирате? на кое хранене? обедно/следобедно? за няколко дни като нова храна ли?
Имам и друг кахър  Thinking както се казва. Как да взема урина за изследване?  Rolling Eyes педито ми каза, че не задължително да е днес /днес ще ходя на консултация/, но и да не е днес, аз пак трябва по някакъв начин да я взема уринката  Peace
Благодаря ви предварително Simple Smile
Ценя всяко споделено мнение Simple Smile

# 493
здравейте майчета  Simple Smile
Аз мисля да почна с Пюре от Ябълки и круши с овес Sunval - Био, някъде към средата на 7 месец, като свърша с безглутеновите.. После ще мина на спелта. знам че някои педита препоръчват на съвсееем малки бебета вода от овес срещу запек. та това също май е вариант за въвеждане на глутен, само имай предвид, че овесът разхлабв...

За урината и аз се чудих, но тук мамите ме посъветваха и аз си купих стерилни колекторчета за урина - сутрин като станете, преди да се е разсънил се лепва около чурката(става и за момиченца, ама не знам дали изглеждат по същия начин.)после се прелива във стерилно шишенце от аптеката или самото колекторче се лепи по някакъв начин с тиксо. Четох, че някои мами слагат стерилно памуче в пампата, чакат да пишне и стискат капчиците в шишенцето. Ама трябва всичко да е чисто - ръсете, памука и т.н. по- не добър вариант, ама ако иначе не става.... Thinking

Иначе ето други варианти за глутена:
Цитат
 Косе Босе
Velomother
Потребител
**

Re: А как въвеждате глутена?
« #12 Пон., 03 Март 2008, 13:09 »

Варианти за въвеждане (от най-предпазливия към стандартните):
- няколко люспички овесени ядки в безглутенова зърнена каша
- пюре с глутен, може само няколко лъжички
- трохички бебешки бисквити/бишкоти/сухари
- каша от безглутенови и глутенови зърна (но не на пшенична основа)

Ред на въвеждане: (от най-ниско към по-високо съдържание на глутенови протеини и глутен)
овес -> ръж -> ечемик -> пшеница

Начин на въвеждане: в малко количество. На 8-10 месеца дечицата вече поемат по-голямо количество храна, а въвеждането на нова храна е по класическата схема: в минимално количество т.е. много малка част от общото.

Кога: Глутенът е опасно да се въвежда рано (преди 6 м.), но ако се въведе късно (след 10-11 м.) може да е още по-опасно.

# 494
Благодаря ти knitter Simple Smile
ще се почудя още малко за глутена, имам време и без това.
и колекторче за урина ще си вземем после Simple Smile
да се похваля, че днес си купихме и КУКУ  Joy нямам търпение да го пробваме макар , че още не може да седи сам, мисля да го пробвам като го придържам да видя как ще реагира Simple Smile
четох някъде че първо трябва добре да го подсуша и да го затопля, за да не бъде отблъскващо първото впечатление.

Общи условия

Активация на акаунт