АВГУСТовското човече пюренце май ще хапва вече!

• 37 558
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Юлетоо,
Ох Куку ахахаха, верно, и аз си мислех да купувам Simple Smile само не знам дали да е някакво пеещо..  май не, че по-скоро ще го изяде, отколкото да върши нещо  в него...

Та дамата е споделила и друга полезна инф:
Цитат Косе Босе
Velomother
Потребител
**

Re: А как въвеждате глутена?
« #18 Пон., 03 Март 2008, 18:05 »

Да добавя, че възрастта не е единственият и най-важен фактор при въвеждането на глутена.
(Общата за всички педиатрични школи препоръка е да не бъде преди 4-ти месец)
Кърменето например има доказано защитен ефект конкретно в този случай.

Според проучване на шведски изследователи (което често се цитира от специализирани в детското здраве и хранене източници), рискът от развитие на цеолиакия зависи едновременно от поне 3 фактора:
* първоначалното количество на глутена (при въвеждането му)
* възрастта (след 6 месеца)
* кърменето (по време и след на въвеждането на глутена)

Резултатите от проучването показват, че рискът от развитие на цеолиакия може да се снижи с:
- 25%, ако се въведе глутен след 6-ти месец
- 40%, ако глутенът се въвежда, когато детето все още е на кърма
- 65%, ако месец или повече след въвеждането на глутена, детето получава кърма

Няма категоричен отговор дали подходящата възраст в комбинация с други фактори гарантира, че болестта няма да се прояви изобщо или проявата й само ще бъде отложена на по-късен етап.

# 496
  • Mtl/Sf
Здравейте,момичета Hug

knitter,благодаря за инфото!Признавам,че бях чела отгоре-отгоре за глутена и сега направо се уплаших.На всичкото отгоре тукашната схема ми е дадена така:

първа стъпка  ориз--->ечемик
втора стъпка  овес

А до колкото знам цьолиакията е генетично обусловен ензимен дефект и в тази връзка не разбирам как ще се отключи,ако нямаш ген. предразположеност newsm78 Това,естествено,са си мои лаишки разсъждения.

За Фейсбука,викате да не съжалявам Laughing Ако там има наставнически тон,то определено не е моето място.А иначе дано ние да успеем да си направим темата едно уютно и приятелско място,в което да пишем следващите 5 години Peace

# 497
Смарайда, и аз съм чувала, че е предразположение. Все пак никоя от нас не знае дали детето й няма такъв ген и затова по-внимателно с глутена не е лошо. Полезна ми беше тази информация.

# 498
То хубаво ама как се разбира като има непоносимост? Каквато съм смотана... Ей това намерих...
Явно трябва да са в комбина, защото иначе си отговаряме на  поне 2 от тях, заради зъбите...
В повече от 95% от случаите, се наблюдава генетична предразположеност към развитие на болестта.

Симптоми на цьолиакия при деца
диария, която не се подобрява от стандартното лечение или хранителен режим
наддаването на тегло постепенно се забавя и дори спира
коремът на детето обаче е уголемен и подут
децата стават капризни и раздразнителни
електролитни нарушения в белтъчния метаболизъм
отоци

http://glutenfree-bg.blogspot.com/2009/11/blog-post_04.html

# 499
Смарайда, според мен канадската схема на въвеждане на зърнените не си противоречи с другата, която е спомената.
За целиакията трябва да има генетична обусловеност + хиперактивна имунна система. Така, че мисля, че се преувеличава честота ѝ.

# 500
  • Mtl/Sf
Cacao et chocolat,в канадската схема овесът,който е с по-малко съдържание на глутен идва след ечемика,който пък би трябвало да е по-натоварващ.Това ме озадачава.

П.П. Как си го избра този ник,всеки път като те видя в темата и ми се допива какао thumbsup

# 501
Смарайда, може би зависи и от традициите. Вероятно в едни държави предпочитат овеса, а в други ечемика. Ако навремето бяха питали някой наш дядо или прадядо за овеса, би казал, че това е храна за коне, но ето че ние си захранваме децата с овес. Laughing
А относно ника, хрумна ми покрай едно местенце за любители на сладкото, което от край време ми харесваше.

# 502
  • Mtl/Sf
Страхотно местенце,наистина! Много е гот с гугъл мапс и човечето,с което можеш да разгледаш света все едно си там Hug

# 503
П.П. Как си го избра този ник,всеки път като те видя в темата и ми се допива какао thumbsup
А аз почвам да се облизвам  Joy

Добро утро! Grinning

# 504
Привет и от мен Hug
Трябва да захраним с овес, за да си хапват овесени ядки децата после. Мен като не са ме захранвали с овес, проядох преди 2-3 години, а пък са полезни ядките Peace
Ето онзи ден си купих някакви бисквитки (май на "Престиж") с ръж, ечемик, овес, лен и подобни - голяма вкусотия, нищо, че са храна за животни Laughing Laughing Laughing
А по темата за глутена - май много се шашкаме. Преди години, като не са имали под ръка АМ, са давали брашнена каша още от новородени. Мисля, че вероятността от хранителна алергия от картофа е в пъти по-голяма от цьолиакията.
Хубав снежен ден желая (май няма да излизаме днес) Sad

# 505
Добре е да си внимаваме особено когато сега има толкова много информация, но в крайна сметка всеки си преценя Simple Smile на едно момиченце на нашата възраст /е малко по- голяма е на 6 м. и 15 дни/ от началото на петия месец и дават бисквити с глутен с АМ, а от две седмици и хляб яде Simple Smile жива и здрава е сладураната, дано и с нашите да е така и да не си говорим за проблеми.
Вчера бяхме на консултация и да се похвалим 8 200 сме и 69 см  Grinning и педито ни посъветва да давам месните каши и жълтък и глутеновите като според нея нямало проблем. Аз мисля да поизчакам и да бъда по-предпазлива.
А урина така не успях да взема  newsm78 , пробвах с едно памуче в памперса, ама не стана. Сега ще потърся такова колекторче пак, че вчера не успях да открия в месната аптека Simple Smile
Лек ден, мамчета и до скоро Simple Smile

# 506
Юле, ние като бяхме с малката в болница облепваха с лейкопласт стъклено шишенце за урина и така хубаво й го лепнаха на дупето, че цялото се напълни с урина.`

# 507
Юлето, с памуче пробата въобще няма шанс да е чиста. Ако не намериш колектор, просто вземи от аптеката едно контейнерче за урина от по-големите. Виждам, че си с момче, така че вземането на урина с него не би трябвало да те затрудни.

# 508
Cacao et chocolat, днес точно това направих Simple Smile нямаше колекторче и взех едно контейнерче и утре това ми е първата работа Wink
Лека нощ и сладки сънища  newsm46

# 509
Кафето от мен  food010

Юлеето и аз взех колекторче и ще се борим.Така като гледам няма да е днес,че много духа и не ми се ходи до поликлиниката.Утре ще ни точат кръвчицата.  Simple Smile

Някой от вас дава ли месни пюрета.Ние засега сме пробвали пуешко и заешко.Мисля другата седмица да опитаме и пилешко.В началото беше пълно фиаско,но вече почнахме да похапваме и месно.За сега не мога да кажа кое харесва повече,май везните ми накланят към зеленчуковите пюрета.Вчера взех на Sunval градински зеленчуци много го хареса Simple Smile,сега ще пробваме царевица с тиквички на Бебевита.Нещо Hipp мина на заден план.

Момичета споделете какви комбинации хапвате та да се подсетя и аз за нещо Laughing

До после,че се наакахме.Както казва една приятелка ,отворихме си чакрите Joy

Общи условия

Активация на акаунт